Magyar rendszámmal Németországban

Több
11 éve 8 hónapja #28985 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta:

Szilvi írta: - Van egy német rendszámos autónk a férjem nevén, Ő azzal közlekedik nap, mint nap. Lassan 1 éve van bejelentett lakcíme BRD-ben, Magyarországon pedig nincs már lakcíme.- Én 2012 október 29-én érkeztem a férjem nevén lévő magyar rendszámos autónkkal, mellyel nap mint nap közlekedek.Az itt olvasottak alapján 1200 € büntire számíthatunk, ha megállítanak, csak azért, mert a magyar autó az Ő nevén van, Ő pedig lassan egy éve van bejelentve itt, még akkor is, ha neki ezzel párhuzamosan van német autója.Várom a véleményeiteket.

A legolcsóbban úgy tudod megúszni, ha az első szabin Mo.-on eladjátok a kocsit, és
itt veszel egy német rendszámút! Sőt, ezen még akasztani is lehet egy keveset!

Azért az ész nélkül eladás/vétel (amit általában javasolsz mindenkinek) se mindig ésszerű. Ha egyébként az autó műszakilag rendben van, nem túl öreg, megbízható, keveset futott, esetleg újkora óta nálatok van akkor meggondolandó a honosítás, nem túl nagy macera és költsége se túl nagy.
Főleg úgyhogy MO-n gyakorlatilag áll az autópiac..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #28986 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

"Magyarországon pedig nincs már lakcíme."
Ebben az esetben otthon is bírság várhat Rátok, ha csak nem Te vagy az üzembentartó. A magyar rendszámos autóhoz ugyanis magyar lakcím is kéne, ha nem tévedek. (Továbbmegyek, még az üzembentartói is kétséges a "jogos" tartáshoz)
:(

Több
11 éve 8 hónapja #28991 Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

A lakcímváltozást az autóval kapcsolatban is be kell jelenteni 15 napon belül, utána büntetésre kell számítani. Otthon is csak az tarthat autót akinek van érvényes lakcíme. A másik gond a súlyadóval lehet még így lakcím nélkül... Sőt nem tudom hogyan intézkedhet majd valaki az okmányirodában akár a saját nevében is személyi és lakcím nélkül.

Egyébként a német lakcím mindegy mióta van meg, csak az autót nem szabad folyamatosan itt tartani. Ha tudjátok bizonyítani (pl magyar autópályamatrica-illetve számla felmutatásával) hogy az autó csak nemrég jött ki elvileg nem bánthatnak.

Több
11 éve 8 hónapja #29003 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta:

Szilvi írta: - Van egy német rendszámos autónk a férjem nevén, Ő azzal közlekedik nap, mint nap. Lassan 1 éve van bejelentett lakcíme BRD-ben, Magyarországon pedig nincs már lakcíme.- Én 2012 október 29-én érkeztem a férjem nevén lévő magyar rendszámos autónkkal, mellyel nap mint nap közlekedek.Az itt olvasottak alapján 1200 € büntire számíthatunk, ha megállítanak, csak azért, mert a magyar autó az Ő nevén van, Ő pedig lassan egy éve van bejelentve itt, még akkor is, ha neki ezzel párhuzamosan van német autója.Várom a véleményeiteket.

A legolcsóbban úgy tudod megúszni, ha az első szabin Mo.-on eladjátok a kocsit, és
itt veszel egy német rendszámút! Sőt, ezen még akasztani is lehet egy keveset!

2012 szeptember 19 óta hirdetem Magyarországon, azóta egyetlen megkeresés történt, az is csere lett volna. Az autó egy jó állapotban lévő New Beetle Limusin, diesel, soha semmi gondunk nem volt vele.

Ami pedig az "akasztást" illeti, nem kereskedni akarok vele, pusztán eladni. Eddig nem volt rá kereslet, pedig több oldalon is hirdetem, és magyar telefonszámmal.

Több
11 éve 8 hónapja #29004 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

zigeuner írta: "Magyarországon pedig nincs már lakcíme."
Ebben az esetben otthon is bírság várhat Rátok, ha csak nem Te vagy az üzembentartó. A magyar rendszámos autóhoz ugyanis magyar lakcím is kéne, ha nem tévedek. (Továbbmegyek, még az üzembentartói is kétséges a "jogos" tartáshoz)
:(

Pontosan kire is vár bírság otthon? Arra, akinek nincs lakcíme ? Vagy rám?

Miért is kellene a férjem autójában üzembentartóként szerepelnem, ha a fele az enyém, mert közösen vásároltuk, csak az Ő nevére került? Ha van nejed, és a te neveden lévő autót Ő használja, Te is rohansz az Önkormányzatra üzembentartói miatt? Ugyan kérlek, ezt Te sem gondolod komolyan.

Ami pedig a bírságot illeti, állok elébe, büntessenek meg, mert használom a saját autómat.
Nekem ugyanis egyezik a lakcímem a forgalmival, és van papírom arról is, hogy Ő a férjem.

Több
11 éve 8 hónapja #29014 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Az mind kevés. Ki a tulajdonos ??? A férjed !!! Van magyar lakcíme ??? Nincs !!! Szerintem nem kell tovább ragozni. Sorry.
Az igaz, hogy nehezen bukik ki a dolog addig amíg valaki átveszi az ezzel kapcsolatos levelezést. De az ördög nem alszik. :) Annak örülj, hogy a magyar hivatalok rendszerei között ilyen "jó" az átjárhatóság. :) :)