Magyar rendszámmal Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Sőt, ha kiszámoljuk ahogy itt a kocsik olcsóbbak és az üzembetartás is olcsóbb mint Mo.-on, akkor meg még a magyar rendszám is kérdéses! Azt meg ha nem is elemezük, hogy egy baleset esetén a biztositási ügy komplikáltabb lesz egyenesen értelmetlen a dolog! (A mi kocsink amikor vettük 7 éve (itt) az Mo.-on 1,4 millió forinttal lett volna drágább, s ez csak a vételára lett volna. (Rendszám, műszaki, adók, átiratás, stb, nélkül. Mivel közel 2,3 literes (177 PS) a motorja, jobb ha nem is elemezzük ezt tovább!) Pontosan ezért nem nagyon értettem eddig sem, hogy miért erőltetik sokan a magyar rendszámot itt a BRD-ben! Pláne, hogy műszakiztatni és biztosítani is Mo.-on kell! Mi ebben a bolt?Toma81 írta: Egyszer ugye meg kell venned az autót-az ugye átírási költséggel jár.Aztán pedig akarsz még egy üzembentartóit is csináltatni,ami egyéb költségekkel jár még pluszban: - forgalmi engedély illetéke: 6.000 Ft, - amennyiben ellenérték fejében került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 25%-a - amennyiben ellenérték nélkül került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 50%-a. A matricát a rendszámodra pedig ha jól emlékszem 8 euróért veheted meg.Akkor minek trükközni?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Toma81
- Látogató
Sokan azért óckodnak tőle mert bonusz igazolás hiányában A0-ba sorolja őket a biztosító és így a havi bizt. díj elérheti a 100 euro-t is.(szülők,férj,felelség,sógor nevén van az itthon hajtott kocsi)Ennek ellenére is azt mondom,inkább vennék kint autót,mint itthon.Több érv szól mellette,mint ellene mégha a kezdeti bizt. költség magasnak is tűnik.Illetve olyan kiegészítő szolgáltatásokat is igényelhet az ember kint,ami nálunk egyelőre csak legenda...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tudtommal igazolható a bonusz és elfogadják sok esteben! Hozni kell igazolást. Az enyémet is elfogadták annak idején. A nejemmel mi 35%-on vagyunk vagy mennyin! (Nem tudom mennyi a minimum, de azt mondták lejjebb nem megy.) Igaz soha nem volt baleetünk, pedig már van jogsink 1977-óta!Toma81 írta: Sokan azért óckodnak tőle mert bonusz igazolás hiányában A0-ba sorolja őket a biztosító és így a havi bizt. díj elérheti a 100 euro-t is.(szülők,férj,felelség,sógor nevén van az itthon hajtott kocsi)Ennek ellenére is azt mondom,inkább vennék kint autót,mint itthon.Több érv szól mellette,mint ellene mégha a kezdeti bizt. költség magasnak is tűnik.Illetve olyan kiegészítő szolgáltatásokat is igényelhet az ember kint,ami nálunk egyelőre csak legenda...
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Mi oktoberben vettuk autot. Ez a BRD-ben olcsobb nem igazan jelentos, kiegyenlitettebbek az arak miota alacsonyabb a regado. Ellenben BRD-ben megbizhatobbak az autok (kereskedes) es a muljuk nyomonkovethetobb.DECOTEXT írta:
Sőt, ha kiszámoljuk ahogy itt a kocsik olcsóbbak és az üzembetartás is olcsóbb mint Mo.-on, akkor meg még a magyar rendszám is kérdéses! Azt meg ha nem is elemezük, hogy egy baleset esetén a biztositási ügy komplikáltabb lesz egyenesen értelmetlen a dolog! (A mi kocsink amikor vettük 7 éve (itt) az Mo.-on 1,4 millió forinttal lett volna drágább, s ez csak a vételára lett volna. (Rendszám, műszaki, adók, átiratás, stb, nélkül. Mivel közel 2,3 literes (177 PS) a motorja, jobb ha nem is elemezzük ezt tovább!) Pontosan ezért nem nagyon értettem eddig sem, hogy miért erőltetik sokan a magyar rendszámot itt a BRD-ben! Pláne, hogy műszakiztatni és biztosítani is Mo.-on kell! Mi ebben a bolt?Toma81 írta: Egyszer ugye meg kell venned az autót-az ugye átírási költséggel jár.Aztán pedig akarsz még egy üzembentartóit is csináltatni,ami egyéb költségekkel jár még pluszban: - forgalmi engedély illetéke: 6.000 Ft, - amennyiben ellenérték fejében került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 25%-a - amennyiben ellenérték nélkül került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 50%-a. A matricát a rendszámodra pedig ha jól emlékszem 8 euróért veheted meg.Akkor minek trükközni?
Uzembentartas itt BRD-ben max akkor olcsobb, ha casco nelkuli az eves biztositas es nem idos dizel autorol beszelunk. Egyebkent egyetertek, felesleges ezt a magyar rendszamozast eroltetni.
- sleepygti
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 38
Ezen a kocsi-kérdésen én mindig megakadok ha szóbajön és a végén mindig engem néznek hülyének. Én nem azért jöttem Németországba, hogy hozzak magammal egy darab Magyarországot, hanem mert itt szeretnék élni. Ha valami a mindennapi rutin folyamán eltérőt tapasztalok hát igyekszem lemásolni, megszokni, megszeretni. Senki nem véletlenül vetődik ide, hanem az élhetőbb mindennapok reményében érkezik. Ha otthon nem jött be a kötelezettségek megkerülése hát miért akarja valaki itt ugyanazt csinálni?
Ha annyit nem tudok megtenni, hogy fenntartsak egy autót, minek jöttem ide? (bezzeg az ingyenes autópályákat meg élvezi az is aki nem fizet a közösbe)
Arról nem is beszélve, hogy a biztosítás (ami miatt mindenki csalna) sem drágább a fizetéshez viszonyítva, mint otthon...
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
van egy ötletem: nem kell megvenni, nincs biztosítás, más az üzembentartó, nincs macera és csak 48 eu havonta! Vegyél buszbérletet
Sajnálom ha durva voltam, de ebben maximálisan "sleepygti"-vel értek egyet!!
"Én nem azért jöttem Németországba, hogy hozzak magammal egy darab Magyarországot, hanem mert itt szeretnék élni." "Senki nem véletlenül vetődik ide, hanem az élhetőbb mindennapok reményében érkezik." "Ha otthon nem jött be a kötelezettségek megkerülése hát miért akarja valaki itt ugyanazt csinálni?" "Ha annyit nem tudok megtenni, hogy fenntartsak egy autót, minek jöttem ide? (bezzeg az ingyenes autópályákat meg élvezi az is aki nem fizet a közösbe)" "Arról nem is beszélve, hogy a biztosítás (ami miatt mindenki csalna) sem drágább a fizetéshez viszonyítva, mint otthon... "