Magyar rendszámmal Németországban
- GB79
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
dreizwanzig írta: Szerintem ha azt mondod, hogy csak 1-2 hónapra jöttél, akkor nem fognak kötözködni.
De, mert látják, hogy mikor jelentkeztél be az Einwohnermeldeamtnál.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- GB79
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A rendőrbácsi beüti a kis kütyüjébe a nevedet, mert pl. ellenörzi, hogy esetleg köröznek e valamilyen közúti gixer miatt. Ekkor a kis kütyü, (ha bárhol a BRD-ben van egy lakcímed) azonnal kidobja a személyi adataidat, s bizony azt is, hogy mióta tartozkodsz az országban...., ha viszont sehol nem jelentkeztél be, akkor válóban éveket is itt tudsz tölteni anélkül, hogy "kiderülnél".....dreizwanzig írta: Szerintem ha azt mondod, hogy csak 1-2 hónapra jöttél, akkor nem fognak kötözködni.
DCT
- szorgos
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
A jogszabi szerint valóban ott kell fizetned, ahol üzemelteted az autót. Ha kitelepülsz. itt laksz dolgozol az első 6 hónap adómentes-ezt a rendőr, vagy az adóhivatal ügyintézője nem tudja, vagy nem mondja.
Engem is elkaptak bájernföldön.
Kiskapuk:
1.hivatalos itt is fizetsz adót- bejelented a gépet az adóhivatalban. Én is ezt tettem mert a rendőr figyelmeztetett rajtam lesz a szeme. A hivatalnok az adóban várt, tudta a nevem a rendszámom-leadta a zsernyák.
Ha fizetsz itt is kapsz egy igazolást az adóhivataltól. Nem fognak cseszegetni többet, nem kell német rendszám, vizsga stb-csiliókért.
2. Ha van bejelentett lakásod- mond azt itt laksz barátnő, család, ismerősnél, de ausztriában dolgozol szezonmunkásként-ha az osztrák határhoz közel vagy, ez nekem a múlt évben működött. Mindig csak látogatóban vagy itt.-általában lusták a kütyübe beütni a cuccost, csak a rendszámot ellenőrzik lopott-e a gép.
3. Ha 3-6 havonta hazamész, tedd el a tankoló bizonylatot amire a rendszámot felíratod a kutassal, autópmatrica is jó. ezzel igazolod a rendőrnek, h 3-6 hónapnál rövidebb ideig tartózkodsz itt folyamatosan. ekkor még be sem kell jelentkezned.
4. A LEGJOBB- ÉN LENNI HÜLYE TURISTA NEM BESZÉLNI NYELV ÉPPEN MENNI ARRA. CSAK LÁTOGATÓBAN LENNI ITT. HOL IS VAGYOK??? Ne villogj a nyelvtudásoddal , német angol, orosz, francia. Nem csak suttyó genyó rasszisták itt a zsernyákok, de még németen kívül vagy 2 nyelvet simán nyomnak., Mindent kérdezz vissza ötször, kicsit lenéznek oszt megunják. EZ a legolcsóbb HÜLYÉNEK KELL LENNI, NEM BECSÜLETESNEK! NEKEM 600 TALLÉRBA FÁJ A BECSÜLET.
Máskülönben tényleg helyfüggő. Bayernbe érdemes vigyázni,
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
szorgos írta: 4. A LEGJOBB- ÉN LENNI HÜLYE TURISTA NEM BESZÉLNI NYELV ÉPPEN MENNI ARRA. CSAK LÁTOGATÓBAN LENNI ITT. HOL IS VAGYOK??? Ne villogj a nyelvtudásoddal , német angol, orosz, francia. Nem csak suttyó genyó rasszisták itt a zsernyákok, de még németen kívül vagy 2 nyelvet simán nyomnak., Mindent kérdezz vissza ötször, kicsit lenéznek oszt megunják. EZ a legolcsóbb HÜLYÉNEK KELL LENNI, NEM BECSÜLETESNEK! ,
Juj! Téged honnan szalasztottak?
Már ne is haragudj, de ezzel a hazug, magyar virtussal akarsz itt evezni?
Próbáltál már becsületesen élni, vagy csak mindig ez az irányzat?
Ilyenkor kezdem magam szégyenleni, hogy magyar vagyok!
DCT
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78