Magyar rendszámmal Németországban
- markooo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Egy érdekes kérdést szeretnék feltenni, hátha ez is egy megoldás lehet, hogy ne kelljen rendszámot cserélni 1 év után ( és nekem is aktuális lenne )
Veszek egy kocsit az anyósom nevére, kijövök vele. Előtte írunk egy kölcsönadásit amit németre is lefordítunk, szerintetek így is lehetne közlekedni, vagy lenne baj belőle?
És még egy kérdés, olvastam ezen a fórumon, hogy ha van magyar állandó címem, akkor ez valóban egy kiskapu, vagy ezzel most mi van, ez igaz?
Aki tud valami okos megoldást az kérem ossza meg velem, köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Mi a turoert kell mindig a kiskaput keresni? Meg azon aggodni es kerdezgetni, hogy nem lesz baj belole?? De lesz, megesznek reggelire.. VAgy fizesd ki a rendszamcseret es jelentsd be itt az autot. Ha nem tudod kifizetni, akkor erodon felul ne hasznalj autot. Roviden ennyi a velemenyem.markooo írta: Sziasztok!
Egy érdekes kérdést szeretnék feltenni, hátha ez is egy megoldás lehet, hogy ne kelljen rendszámot cserélni 1 év után ( és nekem is aktuális lenne )
Veszek egy kocsit az anyósom nevére, kijövök vele. Előtte írunk egy kölcsönadásit amit németre is lefordítunk, szerintetek így is lehetne közlekedni, vagy lenne baj belőle?
És még egy kérdés, olvastam ezen a fórumon, hogy ha van magyar állandó címem, akkor ez valóban egy kiskapu, vagy ezzel most mi van, ez igaz?
Aki tud valami okos megoldást az kérem ossza meg velem, köszönöm!
HA meg megis inkabb kiskapuzol, akkor ne kerdezgess, hanem siri csenben vallald a felelosseget. A topicban ki lett mar minden targyalva A-tol Z-ig megtalalod..
- markooo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Nem kifizetni nem tudom, hanem nem akarom kifizetni ha nem muszáj! ( Ez két különböző dolog )
Mivel kint dolgozom már egy ideje és a feleségem és a fiam jön ki velem decemberben( nov.-ben hazamegyek ) ezért aktuális a kérdésem. Miért fizessek havi 70€ biztosítást(minimum) , ha van rá lehetőség, hogy kikerüljem, hülye vagyok, hát nem hiszem,inkább a fiamra költöm azt a pénzt?!
- Appa
- Látogató
Csak "magyar" akarsz ott is maradni, ahol nem érdemes...
Itt nem ügyeskedünk. Fizetünk, és megkérjük a munkánk árát...
- GB79
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
Viszont, ha átolvastad a topikot, akkor biztos láttad, amit két napja írtam.
Csak a biztonság kedvéért még egyszer:
A héten voltam a helyi Strassenverkehrsamtnál, hogy tisztázzam az itt olvasott lehetőségeket (pl. hogy tényleg elég-e az adót befizetni, és akkor békén hagynak, számít-e a magyar lakás stb.). Nem voltak túl segítőkészek, kerek perec közölték, hogy 3 hónap bejelentett ittlét után kötelező rendszámcsere van.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Másrészt meg azon agyaltok, hogy hogyan a túrósrétesbe lehetne kikerülni a helyi kötelező, törvényes fizetnivalókat.
Még is mi a francból kapjátok a támogatásokat? Lehet, hogy a befizetett adókbóóól?
Aztán meg sírtok, hogy köpködik a magyart....
Persze értem Én...Ödönkének kell még egy mp4 lejátszó, meg egy vadiúj VADIDAS mackó. Majd reméljük meg is hálálja.
Adót fizetsz, működik az állam szociális ellátó rendszere, cserébe kapsz támogatást. Ha elcsalod a befizetni valót miért állsz sorban CSP-ért? A fiadnak már eltetted a megélhetési pénzt az adókikerülésből. Nem jár akkor a CSP! Vagy legalább is nem járna...
Tudom, tudom, ha lehet tedd el.....csak nem illik. Legalább is BRD-ben
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "