Magyar rendszámmal Németországban
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Igen addig nem tudsz ajanlatot kapni/kerni, mig nincs egy konkret autotipus amire kered. Az eves biztositas szolgaltatas, autotipus/eletkor es vezeto tapasztalat fuggvenye. Ahogy mar irtak fenntebb, kell kerni Mo.-rol bonus.malus papirt Mo.-rol. Csak akkor kapsz, ha mar Mo.-on nincs a neveden auto. Reszleteket talalsz a masik topicban.Neonhal3 írta: szia GERGOO
Ha nincs rendszámom?? Mert még csak elképzelés ez az egész.. De a jövő évben esedékessé válik az autócsere-vagy még az ősszel..
A kérdésem lényege végül is az volt, hogy ugyanannyi-e a biztosítás nekem- mint mondjuk egy kezdő fiatal ,de Német állampolgár autótulajdonos-gépjárművezetőnek.
Azt meg ne felejtsd el, hogy az eves kfz ado is tipus/eletkor/kornyezetvedelmi besorolas fuggvenye, ami regi autonal, foleg ha dizel, eleg magas is lehet.
(Nekem annyia tapasztalatom a nemet biztositokkal, hogy rugalmasabban allnak a temahoz. Nekem soha nem volt sajat autom, mindig cegautoval jartam Mo.-on. Mo-on kerdeztem mi lenne ha vennem kellene egy autot, a biztositok kirohogtek, mikor a cegautos eveimet be akartam szamittatni. Itt Nemetorszagban erre van procedura, Kertem egy angol nyelvu igazolast a cegemtol es itt szepen beszamoltak 9ev bonust. Ez a biztositasomban, eves szinten, teljes cascoval, kozel evi 600-700EUR megtakaritast jelntett.)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Neonhal3
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 5
Akkor valószínűleg azt fogom csinálni, hogy a mostani autómnak úgyis most jár le a részlete, törzskönyvvel együtt átiratom a feleségem nevére.. ezt majd jól átrágjuk..neki még sosem volt a nevén autó, de már jó régóta vezet ő is. Ha nem lesz túlzottan sok a kettő együtt, akkor megtartjuk neki..ha nem,akkor el kel adni.
- Neonhal3
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 5
Az igazság az, hogy három kisgyermekem van. Mindháromnak még gyermekülésben kell ülnie. Így az sem mindegy mekkora hely van benne hátul. Tehát mindenképp valami nagyobb,esetleg családi autón kell gondolkodnom. Úgyhogy van még időm-pénzt keresni. de azért jó ha tisztában van az ember ezekkel a dolgokkal.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A rendszám ablakba én ütök mindig egy M betűt és utána már lehet kérdezősködni.Neonhal3 írta: szia GERGOO
Ha nincs rendszámom?? Mert még csak elképzelés ez az egész.. De a jövő évben esedékessé válik az autócsere-vagy még az ősszel..
A kérdésem lényege végül is az volt, hogy ugyanannyi-e a biztosítás nekem- mint mondjuk egy kezdő fiatal ,de Német állampolgár autótulajdonos-gépjárművezetőnek.
Bónusz igazolás kell akkor egyértelmű, hogy jóval olcsóbb lesz a Te biztosításod!
- kiraly0110
- Látogató
Én Németországban élek kb 5 hónapja, itt dolgozom, bejelentett lakcímem van. Most szeretnék autót venni mindenképp magyar rendszámosat otthon. Arra gondoltam, hogy én lennék az autó tulajdonosa, apám pedig az üzembentartó vagy fordítva még nemtudom??!(apám Mo.-n él lakik, dolgozik stb.). Ugye elvileg 6 hónap után nekem át kellene iratnom a kocsit Német rendszámosra, de a forgalmiban csak apám neve szerepelne(üzembentartó), és ha megállít a rendőr itt németben akkor azt látja, hogy apámé a kocsi, tehát ilyen esetben nem kellene átiratnom a kocsit?? Így ki lehetne játszani ezt a dolgot?
- Toma81
- Látogató
Egyszer ugye meg kell venned az autót-az ugye átírási költséggel jár.Aztán pedig akarsz még egy üzembentartóit is csináltatni,ami egyéb költségekkel jár még pluszban:
- forgalmi engedély illetéke: 6.000 Ft,
- amennyiben ellenérték fejében került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 25%-a
- amennyiben ellenérték nélkül került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 50%-a.
A matricát a rendszámodra pedig ha jól emlékszem 8 euróért veheted meg.Akkor minek trükközni?