Magyar rendszámmal Németországban

Több
11 éve 9 hónapja #28850 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta:

Toma81 írta: Egyszer ugye meg kell venned az autót-az ugye átírási költséggel jár.Aztán pedig akarsz még egy üzembentartóit is csináltatni,ami egyéb költségekkel jár még pluszban: - forgalmi engedély illetéke: 6.000 Ft, - amennyiben ellenérték fejében került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 25%-a - amennyiben ellenérték nélkül került átadásra az üzembentartói jog: az átírási illeték 50%-a. A matricát a rendszámodra pedig ha jól emlékszem 8 euróért veheted meg.Akkor minek trükközni?

Sőt, ha kiszámoljuk ahogy itt a kocsik olcsóbbak és az üzembetartás is olcsóbb mint Mo.-on, akkor meg még a magyar rendszám is kérdéses! Azt meg ha nem is elemezük, hogy egy baleset esetén a biztositási ügy komplikáltabb lesz egyenesen értelmetlen a dolog! (A mi kocsink amikor vettük 7 éve (itt) az Mo.-on 1,4 millió forinttal lett volna drágább, s ez csak a vételára lett volna. (Rendszám, műszaki, adók, átiratás, stb, nélkül. Mivel közel 2,3 literes (177 PS) a motorja, jobb ha nem is elemezzük ezt tovább!) Pontosan ezért nem nagyon értettem eddig sem, hogy miért erőltetik sokan a magyar rendszámot itt a BRD-ben! Pláne, hogy műszakiztatni és biztosítani is Mo.-on kell! Mi ebben a bolt?

érdekes, más esetekben, mikor elmagyarázod, hogy Németország milyen drága, akkor a biztosítás is az érvek között szokott lenni.....
Egyébként tapasztalataim szerint a biztosítás itthon a töredéke a németországi árakhoz képest.... Ettől függetlenül nem bíztatom a kérdezőt magyar rendszámos autó vásárlására :D

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #28851 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

dreizwanzig írta: érdekes, más esetekben, mikor elmagyarázod, hogy Németország milyen drága, akkor a biztosítás is az érvek között szokott lenni.....

Ebben nincs semmi furcsa és érdekes, csak nem túlzottan figyeltél! Most itt nem akarom ismét kizsigerelni a témát, csak annyit, hogy az itteni (BRD) megélhetést, nem lehet a magyarral úgy összehasonlítani, hogy kiragadsz egy dolgot! Autót nem muszáj venned, de pl. laknod kell. Egy kocsi itt olcsóbb mint Mo.-on. A lakbérem (!) viszont 720 euró (rezsielőleggel) havonta. Neked mennyi is Mo.-on?
:chuckle:

dreizwanzig írta: Egyébként tapasztalataim szerint a biztosítás itthon a töredéke a németországi árakhoz képest....

Én 35%-on alig fizetek bizositást. Nem kell baleetet okozni akkor hamar lemegy az ára! (Sőt kocsit sem muszáj tartani!) Összeségében kell nézni az árakat, s nem lehet kiragadni a "Cyprusi kagylóból készül inggombot"....!

DCT

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #28884 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

DECOTEXT írta:

dreizwanzig írta: érdekes, más esetekben, mikor elmagyarázod, hogy Németország milyen drága, akkor a biztosítás is az érvek között szokott lenni.....

Ebben nincs semmi furcsa és érdekes, csak nem túlzottan figyeltél! Most itt nem akarom ismét kizsigerelni a témát, csak annyit, hogy az itteni (BRD) megélhetést, nem lehet a magyarral úgy összehasonlítani, hogy kiragadsz egy dolgot! Autót nem muszáj venned, de pl. laknod kell. Egy kocsi itt olcsóbb mint Mo.-on. A lakbérem (!) viszont 720 euró (rezsielőleggel) havonta. Neked mennyi is Mo.-on?
:chuckle:

dreizwanzig írta: Egyébként tapasztalataim szerint a biztosítás itthon a töredéke a németországi árakhoz képest....

Én 35%-on alig fizetek bizositást. Nem kell baleetet okozni akkor hamar lemegy az ára! (Sőt kocsit sem muszáj tartani!) Összeségében kell nézni az árakat, s nem lehet kiragadni a "Cyprusi kagylóból készül inggombot"....!

Userünk kifejezetten nyerészkedésből szeretne magyar rendszámmal járni. Ha nem a fizetések arányában, hanem abszolút értékben nézed a biztostási összegeket, akkor a Németországban sokkal drágább (és erre volt kíváncsi a kérdező). Persze, ha eljutsz a 35%-ra, akkor az már elfogadható, de ha jól tudom, akkor 140-ről indulsz és onnan megy le. Ha van itthoni tapasztalatod, azt beszámítják, de ha jól emlékszem max 100%ig tudsz úgy lemenni.

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 9 hónapja #28887 Írta: DECOTEXT

dreizwanzig írta: Userünk kifejezetten nyerészkedésből szeretne magyar rendszámmal járni..

Értem! Nos, akkor ez engem is érdekelne, hogy hogyan?! Én mindig keresem a dolgokat ami hasznot hoz! Ha magyar rendszamú, akkor lehet, hogy Mo.-olcsóbb neki a bizositás, de van adó, müszaki, stb. ha ezeket is hozzászámoljuk akkor, hogy áll a dolog? Mennyi haszon lehet a biztositason? Vagy nem ezen akar keresni? Mi van ha koccanása lesz itt a BRD-ben? Simán megy a biztositás, mert ha itt egy nagyobbértékü kocsit meghúz az már nem gyerekjéték! Otthon fizetnek zokszó nélkül??

(Én tényleg nagyon hülye lehetek ehez, vagy ez is olyan, mint amikor a német 3 centtel olcsóbb benzinért képes, a 10 kilóméterrre levö kúthoz elfurikázni, s járó kocsival (mert füt) várja a sorát.....?? Lehet hogy nem számolja végig?)

DCT

Több
11 éve 9 hónapja #28888 Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban

Ténylegesen van különbség. Nekem van még autó a nevemen Magyarországon is, bár nem én használom, ugyanolyan kaliberű autó biztosításilag mindkettő, ugyanúgy bónusz nélküli biztosítással.

A német kocsi fenntartása, ha semmi javítani való nincs, csak a "kötelező dolgok" egy évre lebontva:

Biztosítás: 608 euro
Adó: 132 euro
Műszaki: 47 euro
Forintosítva kb. 228.000ft avagy 787 euro

Ugyanez Magyarországon:

Biztosítás: 41200ft
Adó: 8300
Műszaki: 13.000
Összesen 62.500ft avagy 215 euro

Szóval azért van különbség, havi mintegy 48 euro...

Más irányból megközelítve: A fizetésem most netto kb 1200 euro (ettől kevesebbel nincs is értelme számolni :) ) A német kocsi fenntartása ennek a kb 5%-át viszi el.

A magyar kocsi, ha egy otthoni 100.000 ft-os (sokaknak ennyi sincs ugye) fizetéssel számolunk akkor szintúgy 5% körül áll meg.

Szóval egy perccel sem kell többet dolgozni érte. A különbséget még rontja első évben az átíratás, ami Németországban 75 euróra rúg ha új rendszám is kell (ha van akkor csak 35), Magyarországon ez kb 240 euró, továbbá ha otthon kell vizsgáztatni ahhoz haza is kell menni kötött időpontban a kocsival, ennek is van költsége.

(már két ismerősöm bukott meg magyar autóval, így elég pontosan tudom, hogy 1200 euró büntire lehet számítani)

Tudom, még lehetne bővíteni a listát, de a mezei usert csak idáig érdekli a történet.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, AiRLAC, Heditta

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 9 hónapja #28890 Írta: DECOTEXT

sleepygti írta: Szóval egy perccel sem kell többet dolgozni érte. A különbséget még rontja első évben az átíratás, ami Németországban 75 euróra rúg ha új rendszám is kell (ha van akkor csak 35), Magyarországon ez kb 240 euró, továbbá ha otthon kell vizsgáztatni ahhoz haza is kell menni kötött időpontban a kocsival, ennek is van költsége.
(Már két ismerősöm bukott meg magyar autóval, így elég pontosan tudom, hogy 1200 euró büntire lehet számítani)
Tudom, még lehetne bővíteni a listát, de a mezei usert csak idáig érdekli a történet.

Most aztán végleg nem értem! Apropó, mi a helyzet a súlyadóval? Az van még Mo.-on? Sőt itt azért megkérdezném általában, hogy a kocsik tartását mi terheli Mo.-on? Szóval ezeket is bele kéne számítani, nem? S ugyebár rögtön az elején ott a regisztrációs adó! Aztán hallottam "eredetiség vizsgálatról"***.Ez is benne az összköltségben!

______Szóval nem értem!_____

Személygépkocsi 1400 ccm-ig 17 000 Ft
Személygépkocsi 1401-2000 ccm-ig 18 500 Ft
Személygépkocsi 2000 ccm felett 20 000 Ft

Itt kölön kiemelném a köbcentitől függö vizsgálatot, mert ugye egy 2,5 literes dizelnek az eredtiség vizsgálata sokkal komplikáltabb mint egy 2 literes dizelé! (Most éppen görcsölök a röhögéstől , hogy a magyar lakosságnak mindent be lehet adni!) Ismerősöm (Veszprémben) vadi új 200-as mercit vett (bazi nagy csillaggal az elején), a magyar hatóság be tudja vizsgálni, hogy eredeti e! Igaz, hogy most jött a német merci gyáárból, na de út közben bárki meghamíthatta nem....? Szóval hogyan kalkulál az, aki magyar rendszámot akar itt a BRD-ben?

DCT
Mellékletek: