Német állampolgár, külföldi rendszám?

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #5101 Írta: kisne
Német állampolgár, külföldi rendszám? téma létrehozva kisne által

Kedves fórumozók!
Azt hallottam, hogy most a rendőrök nagyon rászálltak a külföldi rendszámmal közlekedők, ellenőrzésére, még újság is foglakozott vele.
Mégpedig német állampolgár nem vezetheti más ország autóját szankció nélkül.
Mit tudtok erről? Ha én itt élek és a párom, barátom német és ott ülök vele a kocsiban és Ő vezeti akkor is megbüntethetik? Mit tudtok erről a törvényről?
Természetesen biztos észrevették mennyi idegen rendszámú kocsi szaladgál az országban és most ellenőrzések hegyén hátán, szeretnének pénzt behajtani és rákényszeríteni a külföldi rendszámú kocsik gazdáját a német biztosítás, és adó fizetésére. Okosak :cheer:
Hogy mint van ez ki ismeri a törvényt?
Köszönöm előre is a felvilágosítást!
Téma zárolva.
Több
12 éve 11 hónapja #5102 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Német állampolgár, külföldi rendszám?

Szia !

Dehogy. Rémhírkeltés.
Német áp. itt vezeti nálunk a német rendszámos autóját, semmi baja nem lesz ! Régebben volt olyan rendelkezés, hogy aki külföldi és életvitelszerűen 6 hónapnál többet tartózkodott folyamatosan az ország területén annak kellett (volna) magyar forgalmit és rendszámot csináltatnia. Marhaság volt, senki nem tudta ezt és nem is csinálták. Kibújni is egyszerű volt alóla, mivel németek már nagyon régóta nem kaptak az útlevélbe pecsétet a határátlépésekkor, így annyit kellett mondani: .. "gestern war ich zu Hause ... :)) És máris előlről kezdődött a 6 hónap.

De ez a szabály is már megszűnt. EU-ban, sőt Schengeni övezetben vagyunk, oda mész ahova akarsz a saját autóddal.

A felvetett hír arra vonatkozott, hogy a magyar állam vissza akarja kényszeríteni azokat (autó szempontjából, meg reg.adó stb. érdekében), akik csak azért csináltak külföldön céget, hogy sokkal olcsóbban vehessenek autót stb. Gondolok itt a szlovák rendszámos milliós kocsikra. Sok ember akinek pénze volt és X5-öst, Q7-est stb. akart venni, megvette északi szomszédunknál szlovák rendszámmal, mert így nem 16 millióba volt neki, hanem csak mondjuk 12-ben !! Nem mindegy !

Az állam erőlködik, de, hogy fog-e tudni mit kezdeni ezzel a kérdéssel azt nem tudom. Ti járjatok nyugodtan !!!
Téma zárolva.
Több
12 éve 11 hónapja #5108 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Német állampolgár, külföldi rendszám?

Kőszőnőm a választ , de én németországra gondoltam ,hogy itt tartozkodom, és itt az autom, és német párom, vagy barátom vezeti a magyar rendszámu automat akkor milyen szankciot von maga után,.
Bocsi ha rosszul tettem fel a kérdést? Erre lennék kiváncsi.?
Magyarországon is ezt hallottam, hogy nem lehetvezetni , és büntetnek érte, de akkor te szerinted badarság az egész .
De itt németországban ahogy hallottam bünetnek keményen érte .
Erre lennék kiváncsi itt is kacsa a hir vagy valos ??
Téma zárolva.
  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #5109 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német állampolgár, külföldi rendszám?

Szia,
Mi majdnem egy evig eltünk itt ugy, hogy a nemet baratom vezette a sajat es az en magyar rendszamu autoinkat, meg en is. Soha nem volt belöle bajunk, igaz, nem is ellenöriztek soha. De: az ADAC-be beleptünk a magyar rendszamu autokkal, es semmi bajuk nem volt vele. Gondolom, szoltak volna, ha valami baj van. Az itteni lakcimet adtuk meg.
Aztan azert csereltük le az autot - nem a rendszamot, hanem az autot is, mert a parom autojanak kitört a szelvedöje egy facantol. Es a biztosito - akkor meg magyar biztositas volt az autokra - nem volt hajlando a parom nemet bankszamlajara küldeni a penzt. Minden szo nelkül kiküldtek a magyar lakasomra, meg szerencse, hogy a parom veletlenül eppen otthon volt, es atvette. Akkor lett elegem az egeszböl, a biztositasbol, meg abbol is, hogy az euro akar föl, akar lefele ment, a reszlet mindig csak több lett. Igy lett a ket auto helyett egy, de itteni. Viszont kellett kerni a biztositashoz az össze regebbi autorol papirt, a bonushoz. Ezt nem tudtuk azonnal hozni, igy az elejen eleg magas violt a biztositas, de kesöbb jovairtak, amikor hoztuk a papirokat. Több helyen nemetül vagy angolul is kiallitottak keresemre az igazolast. Elfogadtak az angolt is - legalabbis az ADAC-nel. Jobb volt es olcsobb, mint fordittatni.
De amig csak a magyar autok voltak, a nemet elettarsam siman vezette - bar nem igazoltattak.
De ezek szerint a nemet rendszamu autohoz Magyarorszagon a nemet lakcimigazolast mutassam?
szia:
Eva
Téma zárolva.
Több
12 éve 11 hónapja #5112 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Német állampolgár, külföldi rendszám?

Sziasztok !

Bocsánat, félreértettelek. Német tapasztalatom nincs, de van egy német rendőr ismerősöm, majd megkérdezem tőle !
Téma zárolva.
Több
12 éve 11 hónapja #5122 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Német állampolgár, külföldi rendszám?

Szio Éva

fogalmam sincs, de anyosomnál voltunk és nagyon leteremtette a fiát, hogy nézze meg az ujságot ,hogy német nem vezethet külfőldi rendszámu autot, mert nagyon megbüntetik. És az ujság irta, hogy sok külfőldi rendszámu autot hoznak be az országba és ugye nem iratják át, és ugy vezetik. Gondolom ugy mint otthon magyarországon:laugh:
Ezért vagyok kiváncsi hogy itt mi a tőrvény rá.
Mert a párom se igazán tudja, de szerinte sem vezethei ha egyedül vezet valahová.
Talán ha még mellette ülők ? fogalmam sincs nekem sem.

Én kocsim is magyar rendszámu és háll istennek még nem állitottak meg soha, nem is vágyom rá :P
volt példa arra hogy erre járo rendőrők a ház előtt megálltak és láttam az ablakbol hogy ütik a rendszámt a gépbe és ellenőrzik a kocsim.
de csak ennyi volt.:P
Novemberben lessz müszakija és akkor gondoltam arra,hogy otthon hagyom fiamnak és veszek másikat, de én arra gondoltam, hogy magyart nekem a biztositás igy olcsobban jőn ki sokkal, és ugy is két honaponta hazajárok akkor pedig ugye mindig kezdődik a számlálás előlről ;) de hát ez még csak terv.
Téma zárolva.