Németországi munkát keresek
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15266
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Konyhai kisegítő idénymunka szállással és kajával:Éljetek vele, 2-3 embert keresnek áprilistól október végéig
http://jobboerse.arbeitsagentur.de/vamJB/stellenangeboteFinden.html?execution=e1s2&_eventId_detailView&benc=8kB9G9Fq%2FVOzExfnBEwJFW%2FjwOLrXkbWE4mUC6UyXawCSa0pJ3Fzcg%3D%3D&benc=Ma2QhGF7ZJn64cODQlOW%2BeB7BsG15otymzz%2BDtyCm8wCw8lQBnLqww%3D%3D
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
12 éve 8 hónapja #15267
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia Christin!
Nem tudok vitarol köztünk, sajnalom, ha nem ertünk egyet,de ez van.
Nyelvtanfolyam ügyben olvass vissza a megfelelö forumon, sokat irtak, irtunk ilyenröl. Söt iolyanrol is, ahol esetleg a munkaado segithet ebben.Olvass vissza, es utana kerdezz, ha meg marad kerdesed. En biztosan nem irom le meg egyszer, amit mar többször leirtam. Lehet,mas megteszi, nem tudom.
Nagyon sok lejhetöseg van itt is, es otthon is.,
Sajnos ra kell(ene) szannod az idöt a megfelelö forumtemak elolvasasara.
szia:
Eva
Nem tudok vitarol köztünk, sajnalom, ha nem ertünk egyet,de ez van.
Nyelvtanfolyam ügyben olvass vissza a megfelelö forumon, sokat irtak, irtunk ilyenröl. Söt iolyanrol is, ahol esetleg a munkaado segithet ebben.Olvass vissza, es utana kerdezz, ha meg marad kerdesed. En biztosan nem irom le meg egyszer, amit mar többször leirtam. Lehet,mas megteszi, nem tudom.
Nagyon sok lejhetöseg van itt is, es otthon is.,
Sajnos ra kell(ene) szannod az idöt a megfelelö forumtemak elolvasasara.
szia:
Eva
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 604
12 éve 8 hónapja #15270
Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
A kozalkalmazotti szfera az mas teszta. MAs elvarasok, mas munkastilus. A versenyszferaban nem nagyon szeretik a hosszu tapasztalatu kozalkalmazottakat. Sajnos hatranybol indulnak. Ezt ne vedd szemelyesnek, csak a tapasztalatom irom le. De a lenyeg a vegen ugyis az, hogy boldog legyel a borodben, meg a csaladoddal! HA Nemetorszag es szakman kivul, akkor itt es igy.Kalocsa31 írta: Igen, nekem pár évtized egy munkahelyen eltöltött közalkalmazotti " tapasztalatom" van Budapesten....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 8 hónapja #15294
Írta: DECOTEXT
UI: itt rendszerint olyanok kapnak hasznos segitséget, akik önmaguk a kezükbe vették a sorsuk irányitását és valamiben megakadtak. Ehez mindig is kaphatók vagyunk!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Akkor ne költözzetek! Maradjatok ott ahol most vagytok, s türjétek a helyzetet! A fura tudod az, hogy pl. mi pontosan a gyerekeink miatt indultunk neki annak idején! Pontosan erre gondoltam a "sültgalambbal". Mindent, de tényleg MINDENT elöhozol amit csak lehet, hogy miért ne kelljen perelni, harcolni vagy lehessen költözni! Nem hiszem, hogy itt valaki konkrét segitséget tud nyujtani neked!Christin írta: Nem, nem költözünk arrébb mert egy szakközepes, meg egy 6.-os gyerekkel itt mindent felrúgni,és elmenni vidékre,hátha ott lesz munka?? Ezt most ugye te sem gondoltad komolyan?!
UI: itt rendszerint olyanok kapnak hasznos segitséget, akik önmaguk a kezükbe vették a sorsuk irányitását és valamiben megakadtak. Ehez mindig is kaphatók vagyunk!
DCT
- aba55
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 10
12 éve 8 hónapja #15296
Írta: aba55
aba55
aba55 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Kedves Christin!
Relax! Nem bánt benneteket senki. Ha végül arra kerül a sor, hogy kimentek, ne ott kelljen szembesülnötök ezekkel a dolgokkal, mert sajnos a tapasztalat tényleg az, hogy a magyar munkavállalók nagy része nem a megfelelő hozzá állással indul el itthonról és nem tudja felvenni a kinti tempót, kihullik. Ez nem jelenti azt, hogy a te férjed is ilyen, de ezzel a fajta előítélettel, vagy inkább tapasztálással fogadják a munkáltatók a dolgozót, aminek az ellenkezőjét be kell bizonyítani!
Előkészületek. Mi kb. egy éve készülünk. Gyerekek: 18 és 3 éves. A nagy lányom több mint egy éve kint dolgozik, a párja régebben, de még ők is bizonytalanok. Nekem probléma, hogy a nagy fiam az érettségi után ha megy tovább tanulni, (gépésztechnikusnak) úgy tudjam itt hagyni, hogy nyugodt legyek kint. A férjem középfokon beszél németül, én nemzetiségi iskolába jártam. Valószínű egyikünk sem fog a saját szakmájában dolgozni rögtön. El kell rendezni az ingatlanokat, nyelvet gyakorolni továbbra is, stb..
Tehát azt mondom, mindent tervezzetek meg, lépésről-lépésre, és figyelj. Olvass el mindent.
Gondolom, te is érzed, hogy családdal már nem olyan egyszerű, mint 20 évesen egyedül, ingben-gatyában.
Szóval, a helyzet szar, de nem reménytelen! Az új életeteket pedig jó alapokra helyezzétek, Fogadj minden tanácsot nyíltan, és rakd össze belőle e képet. Ahány ember, annyi történet. Sok szerencsét!
Relax! Nem bánt benneteket senki. Ha végül arra kerül a sor, hogy kimentek, ne ott kelljen szembesülnötök ezekkel a dolgokkal, mert sajnos a tapasztalat tényleg az, hogy a magyar munkavállalók nagy része nem a megfelelő hozzá állással indul el itthonról és nem tudja felvenni a kinti tempót, kihullik. Ez nem jelenti azt, hogy a te férjed is ilyen, de ezzel a fajta előítélettel, vagy inkább tapasztálással fogadják a munkáltatók a dolgozót, aminek az ellenkezőjét be kell bizonyítani!
Előkészületek. Mi kb. egy éve készülünk. Gyerekek: 18 és 3 éves. A nagy lányom több mint egy éve kint dolgozik, a párja régebben, de még ők is bizonytalanok. Nekem probléma, hogy a nagy fiam az érettségi után ha megy tovább tanulni, (gépésztechnikusnak) úgy tudjam itt hagyni, hogy nyugodt legyek kint. A férjem középfokon beszél németül, én nemzetiségi iskolába jártam. Valószínű egyikünk sem fog a saját szakmájában dolgozni rögtön. El kell rendezni az ingatlanokat, nyelvet gyakorolni továbbra is, stb..
Tehát azt mondom, mindent tervezzetek meg, lépésről-lépésre, és figyelj. Olvass el mindent.
Gondolom, te is érzed, hogy családdal már nem olyan egyszerű, mint 20 évesen egyedül, ingben-gatyában.
Szóval, a helyzet szar, de nem reménytelen! Az új életeteket pedig jó alapokra helyezzétek, Fogadj minden tanácsot nyíltan, és rakd össze belőle e képet. Ahány ember, annyi történet. Sok szerencsét!
aba55
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Alex1992
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 8 hónapja #15297
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Moje Miklos Uram,
persze, hogy kijavitalak, mert a szallasnak semmi köze ahhoz, hogy a dolgozo valamit egyen es igyon is a kettö het alatt, mert nem allhat az ingyen konyhahoz sorba.
Mivel munkaltatok vagyunk megegyszer:
Nalunk a dolgozo tisztessegesen kapja a beret, es semmi szin alatt nincsen megterhelve a szallas költsegekkel, mert azt mi biztositjuk teritesmentesen.
Tehat a letfenntartasahoz kell az a penz amivel elindul Nemetorszagba, mert ugy ahogy nem kap a nemet munkavallalo sem nalunk 3 napi etkezest ,ugyanugy nem jar a keletröl jövö szakmunkasok reszere sem!
Remelem valaszom kielegitö volt ,ha nem meg reszletesebben is elmagyarazom, hogy nehogy eg ne add, összekeverjük az erdeklödöket es elinduljanak Wlagyivostok fele!
persze, hogy kijavitalak, mert a szallasnak semmi köze ahhoz, hogy a dolgozo valamit egyen es igyon is a kettö het alatt, mert nem allhat az ingyen konyhahoz sorba.
Mivel munkaltatok vagyunk megegyszer:
Nalunk a dolgozo tisztessegesen kapja a beret, es semmi szin alatt nincsen megterhelve a szallas költsegekkel, mert azt mi biztositjuk teritesmentesen.
Tehat a letfenntartasahoz kell az a penz amivel elindul Nemetorszagba, mert ugy ahogy nem kap a nemet munkavallalo sem nalunk 3 napi etkezest ,ugyanugy nem jar a keletröl jövö szakmunkasok reszere sem!
Remelem valaszom kielegitö volt ,ha nem meg reszletesebben is elmagyarazom, hogy nehogy eg ne add, összekeverjük az erdeklödöket es elinduljanak Wlagyivostok fele!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!