Németországi munkát keresek

Több
12 éve 8 hónapja #15202 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Christin !
Ha komolyan végigolvasol mindent, és nem csak felületesen átfutod, láthatod, hogy a rosszindulatnak nyoma sincs. :)
Vannak keményebb hozzászólások, de az igazság néha fáj. :)
Ez nem rosszindulat, mert miért lenne az. Rosszindulatú általában azzal vagy, akit utálsz. Itt szerintem konkrétan senki sem ismer senkit, "arctalanul" kérdez, és választ vár. Néha nem azt kapja, amit szeretne. Van ilyen.
A stílusokon lehetne vitázni, de értelmetlen, a mondanivalókon van a lényeg. ;)
Az is tény, hogy a kérdezők egy része nem szeret visszaolvasni, inkább megkérdezi ugyanazt, ugyanott. Idővel ez kissé fárasztó a válaszolóknak.
És legfőképpen: Az itt választ adók döntő többsége kint él, dolgozik, tehát nem fizetésért vagy bármilyen térítésért, hanem ingyen-bérmentve a szabadidejének egy részét feláldozva válaszol a saját tapasztalatai és ismeretei alapján.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #15204 Írta: Christin
Christin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia!
Örülök neki.
Mond kérlek mi kellett hozzá?Nyelvtudás milyen fokú?
Szállást tudnak adni?
Merre találtad?
Ha van kedved írj,mert ilyenkor mindig rájövök,hogy van remény.

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15206 Írta: Christin
Christin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Éva10!
Örülök,hogy ilyen jól elvitáztunk.
igazából a kérdésemre még mindig senki nem tudott válaszolni:
"Olyanra gondoltam,hogy olcsó és jó nyelvtanfolyam,aminek tényleg van értelme(tehát nem a mindenhol hirdetett 4 hónap alatt középfokú tanfolyamok),hanem olyat amit tényleg tud is használni,és arra ráépítkezni,hogy ne legyen gond,mondjuk egy állásinterjún megfelelően válaszolnia.
Illetve olyan céget ahova keresnek ilyen szakembereket"
Ehelyett kaptam hideget,meleget is.

Több
12 éve 8 hónapja #15211 Írta: szabinacska
szabinacska válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Mi kellett hozzá? Türelem és millió elküldött önéletrajz.
Szállás, ellátás van. Én alapfokon beszélek németül, bár szinte mindent megértek. De remélem nem lesz gond.
Az euresen találtam, de az ams.at-n, metajob.at-n és az oscars.at-n is nézelődtem.
Az utóbbi időben megint többen keresnek szobalányt. Igaz, már a nyári szezonra, de nekem ez pont jó mert úgyis csak március közepétől tudok menni.
Remény az mindig van:)

Több
12 éve 8 hónapja #15213 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Chris!
Nem akar szerintem senki rosszat azzal, hogy leírja a véleményét, szűrd le belőle ami Neked fontos, és úgyis azt csinálsz amit akarsz.
Csak tanulságul én hogy jártam:
Német klinika főnővérén keresztül mentem ki január 13.-án, megvolt már itthon a német munkaszerződés, előtte kimentem megnézni a klinikát, minden elvolt intézve, megígérték, hogy megyek kint német nyelvtanfolyamra mert itthon csak a szakami részre volt idő, de Nekik nagyon kell a nővér, majd megtanulom. Hát én ezt elhittem. Kimentem, addigra a klinika főnővérét sajnos elküldték, 2 hét után pedig azt mondták, hogy próbaidőn belül fölmondanak, se nyelvtanfolyam se semmi, nem kaptam esélyt. A szállást a klinika bérelte, nem volt annyi pénzem, hogy béreljek, haza kellet jönnöm, pedig nem erre készültem és nem is mentem mentem volna ki ha nem biztatnak, hogy minden rendben lesz. 18 éves korom óta dolgozom folyamatosan, diplomás ápoló vagyok, most 45 vagyok és munkanélküli. Nem fogom föladni, tanulom a nyelvet és visszamegyek, legközelebb már nem aláznak meg, és újra irány Németország!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, dobi, Christin

Több
12 éve 8 hónapja #15214 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Christin írta: "Olyanra gondoltam,hogy olcsó és jó nyelvtanfolyam,aminek tényleg van értelme(tehát nem a mindenhol hirdetett 4 hónap alatt középfokú tanfolyamok),hanem olyat amit tényleg tud is használni,és arra ráépítkezni,hogy ne legyen gond,mondjuk egy állásinterjún megfelelően válaszolnia.

Olyan, hogy jo es olcso nem biztos, hogy van. Mindenkinek mas jon be. Ami fix, hogy egy tanfolyam onmagaban keves. Magantanar is. Nekem ami most tetszik az ez:
www.rosettastone.de/
Nyelvoktato rendszer. MOst online havi 25euroert elerheto es annyit gyakorolsz amennyit birsz. (HA sokallod, keresel vmilyen forrast ahonnan letoltod. Ha elerheto:) ) Ramesz a demo-ra es kiprobalhatod. Azt hiszem ingyenes 24oras hozzaferest ad egy e-mai cimert. Amugy meg van feleves penzvisszafizetesi garancia ha nem tetszik es nem jott be a rendszer.
Kicsit dedos modszernek tunik, de nagyon "beves" dolgokat es gyakoroltat is. Ertelmezi a beszededet ha nem jol ejtesz valamit.
Itt van egy hosszabb leiras a rendszerrol:
logout.hu/cikk/rosetta_stone-nyelvtanula...okon/a_szoftver.html
Sok ido kell hozza, legalabb napi 1.5 ora! Ezt parhuzamosan vmi tanfolyammal biztos mukodik.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Christin