Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Zabosfu!zabosfu írta: Hello mi is németország felé kacsingatunk és azt tervezzük hogy a nyáron kimegyünk kb egy hónapra szerencsét próbálni faterommal. Úgy tervezzük hogy ez idő alatt tapasztalatot gyöjtünk és körülnézünk munkaügyben tán ha sikerül valamit találni. Apum buszsafőrként dolgozik végzettsége mezőgazdasági gépész én még suliba járok technikumra. kérdéseim(a válaszokat előre is köszönöm):
1 -vannak e ott pár napra szóló alkalmi munkák? és ezekhez mijen papirt kell intézni?
2 -a mezőgazdaságban mien munkák szoktak lenni az idénymunkán kívül?
3 -buszsafőr állásra mien eséllyel pályázhat ojan alapfokú nylevtudással?
válaszaitokat előre is köszönöm(majd még eszembe jut pár kérdés biztos )
1 Vannak alkalmi munkák, s ezek rendszerint feketén mennek.(Ezt nem tenném!)
2 A mezőgazdaságban az idény munkákon kívűl, csak idénymunkák vannak, pl aratás vagy spárgaszüret. (A többi munkához van helyben alkalmazott)
3 Buszsofőrt több helyen keresnek, de kell hozzá JÓ német ismeret és s személyszállításhoz külön vizsga. Ennél még nem rossz a helyismeret sem.
Én inkább azt ajánlanám, hogy serénykedj a technikumban és mélyitsd el először a magyar nyelv rejtélyeit. Biztos vagy Te abban, hogy technikum az, ahova jársz? (Úgy látom nem erősséged az "ly" használata.....!)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Bertrandt Ingenieurbüro GmbH
Tel: +49 5366 9611-0
Fax: +49 5366 9611-100
Irányadónak: egy kezdő gépészmérnök a cégnél ~3000 bruttóval indul, ha kijön az egyetmeről és nincs semmi tapasztalata! Az említett tervezőprogrammok ismerte (legalább az egyik) szüséges! Ha valaki netán mindkettőt ismeri (mint én) akkor azonnal felvételt nyerhet! FONTOS: pályázat estén szinte mindig telefonos vagy videó -skype- elbeszélgetést kezdeményez a cég a pályázóval, igy nem kell senkinek potyátra kiutaznia, s nincs zsákbamacska nyelv területén sem!!
(Gerő: bocs a pirosért, de ez nagyon fontos!)
HAJRÁ MAGYAROK!
DCT
- Christin
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Egy ilyenhez ,hogyan lehet hozzá jutni?Nem tudnál segíteni benne?
A férjem fűtés és csőhálózat szerelő,de egyszerűen nem tud kijutni.Az itthoni munkahelyéről már 4 hónapja nem kapja meg a fizetését,állandóan ki meg bejelentgetik 4-8 órára,attól függ ,hogy milyen kedve van a főnökének.
Otthagyni nem tudja,mert a munkatörvénykönyve szerint azért mert nem kapsz fizetést,nem teheted meg,hogy nem veszed föl a munkát.Azt ajánlották,hogy pereljük őket,de kinek van pénze,illetve energiája rá,meg ideje,miután itthon egy ilyen per akár 2-4 évig is húzódik.Keveset beszél németül.Amit látok,hogy belebetegszik ebbe a helyzetbe,kiégett teljesen,kilátástalan a jövője.A férjem nagyon jó szakmunkás,sőt talán az egyik legjobb a szakmájában,benzinkút technikával is foglalkozott,megbízható,ha kell megszakad a munkában.
Nem tudnál segíteni?
Akár egy nyelvtanfolyammal,vagy egy jó álláslehetőséggel,amit érdemes lenne megprobálnia?
köszönöm a válaszod.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ilyen esetben az a megoldás, hogy nem felmondani, minden nap felvenni a munkát, csak nem kell elvégezni vagy irgalmatlanul lassan dolgozni!! Előbb utóbb kiteszik a drasztikus teljesítménycsökkenés miatt! Vannak olyan ügyvéd akinek a szolgálata nem kerül pénzbe >>> INGYEN JOGÁSZ Aztán ott van a hivatalos feljelentés lehetősége is! Fel kell dobni a céget az adóhatóságnál is! Szerintem az ENERGIA (?) s az idő mindenképpen megéri, mert jobb 2-4 éve múlva valamit kapni, mint soha semmit! Addig meg nem éri meg senkinek az "energia", hogy segitsen, amig Ti nem segitetek magatokon!Christin írta: A férjem fűtés és csőhálózat szerelő,de egyszerűen nem tud kijutni.Az itthoni munkahelyéről már 4 hónapja nem kapja meg a fizetését,állandóan ki meg bejelentgetik 4-8 órára, attól függ ,hogy milyen kedve van a főnökének. Otthagyni nem tudja, mert a munkatörvénykönyve szerint azért mert nem kapsz fizetést,nem teheted meg, hogy nem veszed föl a munkát....
....Azt ajánlották,hogy pereljük őket,de kinek van pénze,illetve energiája rá, meg ideje, miután itthon egy ilyen per akár 2-4 évig is húzódik......
Nem egészen értem, hogy milyen megoldást vársz itt tőlünk a férjed munkahelyi problémájára?! Képzled el, hogy mennyi mindent kell otthon és itt elitézni mire belejönne a külföldi munkába! Ezt is nektek kéne megoldani s nem nekünk. Lépnetek mindenképpen magatoknak kell, otthon is és ha külföldre akartok jönni, akkor is! Szerintem itt senki nem tud nektek ügyvédet, munkahelyet, lakást és egyebet biztsítani!
DCT
- Kalocsa31
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Látom, hogy most gépészmérnököket keresnek. Villamosmérnökökre is van igény időnként? Esetleg akkor is ha bőven nem a fiatal korosztályhoz tartozik? Szeptember óta Németországban dolgozok /abszolút távol a szakmától és a végzettség szintjétől / de teljesen szabályosan bejelentett munkát végzek. A nyelvi gondjaim is bőven megvannak még, valamint olyan munkakörben dolgoztam otthon hosszú évekig, ami nem tette lehetővé / ha úgy jó, akkor másként is lehet fogalmazni, lényeg a végeredmény/ a szakmai szintenmaradásom. Tanulni azért még tudok, érdekelt mindig a tanult szakmám és ha tudtam gyakoroltam a lehetőség adta szinten. A jelenlegi munkámhoz is kellett.bizonyos mértékben a tanulás és az egyszerű vizsgák letétele.
Üdvözlettel: F. L.
- Christin
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Nem ilyenekre gondoltam,hogy valaki segítsen már ingyen lakást,vagy ügyvédet találni.
Olyanra gondoltam,hogy olcsó és jó nyelvtanfolyam,aminek tényleg van értelme(tehát nem a mindenhol hirdetett 4 hónap alatt középfokú tanfolyamok),hanem olyat amit tényleg tud is használni,és arra ráépítkezni,hogy ne legyen gond,mondjuk egy állásinterjún megfelelően válaszolnia.
Illetve olyan céget ahova keresnek ilyen szakembereket(igen,fel vagyunk iratkozva itt a hírlevélre,stb),viszont kivagyok az itthoni közvetítőktől,illetve a magyar cégekkel(akik itthon keresnek szakembereket,aztán se bejelentés,se semmi).
Itthon az építőipar teljesen halott,a férjem 39 éves,nemsokára már esélye sem lesz kijutni.
Itthon ha dolgozol,nem becsülnek meg,nem jutsz előbbre,ha tovább akarod magad képezni,és beiratkozol egy tanfolyamra a főnököd mindent kitalál, csak nehogy eljuss rá,még munkaidőn kívül sem,mert akkor állandóan túlórázni kell,stb.A fizetésed ahelyett,hogy többet érne,nem ér semmit sem,vagy meg sem kapod,mert indokuk az mindig van rá,hogy miért nincsen fizetés.
Szóval félre értettél,nem azt mondtam,hogy valaki oldja már meg helyettünk a dolgokat,csak annyit ha tud valaki segíteni információkkal,hol érdemes próbálkozni,melyik cég az aki megbízható,és hosszútávra keres hasonló szakembereket.
" Képzled el, hogy mennyi mindent kell otthon és itt elitézni mire belejönne a külföldi munkába!"
Húúúúúúú akkor most szerinted mit csináljunk?
Maradjunk itthon mert annyi mindent kéne elintéznie?
-A kérdés költői volt,és a hangnem enyhén ironikus.-