Németországi munkát keresek

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15237 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Ikbaksa !
Hirlevél az ausztriai munka oldalról.
Google
Eures portál
AMS.at, a német megfelelőjét nem tudom :blush:
Félreértés ne essék, semmi rosszindulat.
Szinte minden álláshirdetés a Gigajob, Monster, stb, portálokon megjelenik.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: lkbaksa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #15241 Írta: Kalocsa31
Kalocsa31 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Igen, a fiatalabb kollégáknál könnyebben előfordulhat a jelzett probléma. Éppen ezért egy adott háttértudással a gyakorlati alapokat is meg kell tanulni. Ezt én régen tudom és nincs benne semmi rangon aluli. Tavaly máshol, de szintén Németországban volt szerencsém ilyen munkát is végezni, hasznos volt és előre tudtam, hogy tanulni is fogok, mert ez így a természetes. Annak ellenére mondom ezt, hogy az átlag kollégákhoz képest valamivel jobb gyakorlati készséggel rendelkezek. Később máshol kínáltak nekem villamosmérnöki munkát alapfokú német nyelvtudással, de óvatosan kezeltem és inkább választottam azt ami most van. A biztonságot fontosnak tartom és ezért talán adott szinten elégedett vagyok. Ebben az országban szeretnék továbbra is dolgozni. A laptopot viszont otthon vettem. Ékezettek és stb.
Egyébként mit takar az, hogy "nálunk"? Nem feltétlenül a teljesen pontos megnevezésre gondolok.
Üdv. : F. L.

Több
12 éve 8 hónapja #15246 Írta: Kalocsa31
Kalocsa31 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Igen, nekem pár évtized egy munkahelyen eltöltött közalkalmazotti " tapasztalatom" van Budapesten, amely munkakör betöltéséhez oleveles villamosmérnöknek kellett lenni. Így tehát a kezdő kategóriába nem vagyok besorolható. A fizetésem viszont sohasem érte el a jelzett alsó határt. Lehet, hogy részben az én hibám is. Nem érdekes. A munkaköröm megszünt és utána volt időm gondolkodni. Ebből többek között azt szűrtem le, hogy Budapest soha többé. Nehéz lenne olyan érvet hozni, ami mellette szól. Magyarország már más. A mostani munkám itt Németországban viszont nem szakmai, a lakókörnyezetem sokkal kellemesebb, csak hát idegen, de túl teszem rajta magam. Az életkoromból adódóan már bőven nem lehetek kezdő. A fizetésem pedig magasabb, mint egy "budapesti" kezdő mérnöki fizetés. Persze az életet nem ezzel mérem alapvetően.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #15247 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Christin írta: 1 " Addig meg nem éri meg senkinek az "energia", hogy segitsen, amig Ti nem segitetek magatokon!"
Most akkor hol is van a baj?

Jaj, drága Christin, Te tényleg nem érted, vagy most ugratsz bennünket?? (Illetve engem) No mindegy, nekifutok, aztán majd meglátjuk mennyi jut el hozzád! A mondat tőlem volt!

Te nagyon részletesen leirtad, hogy a férjed milyen zsákutcában van, s mennyire nehéz a helyzetetek. Itt kértél tancácsot, hogy mi tévők legyetek, mert neketek "sem időtök" "sem energiátok" nincs a küzdelemre, hogy pereljetek, hogy változtassatok, hogy magadtok legyetek aktivak. Itt tőlönk olyat vársz amit soha a büdös életben nem fogtok megcsinálni, ha még a mostani életeteket sem tudjátok rendezni! Hidd el, hogy idő és főleg energia nélkül (+ kis indulótőke) semmi esélyetek itt landolni! Jobb lett volna ha hazudok, s éltetem benned a hiú álmokat? Ha nincs rokonotok, vagy jó bártotok itt kint, aki pár hónapra magához vesz (!) és segít személyesen munkát kersni vagy netán ad munkát, akkor el se induljatok! A mostani helyzetetek erre nem alkalmas! A túlzott érzékenység, meg egyenes káros és nagy akadály hidd el!!

Tanácsok: költözzetek olyan terültere (Mo.-on) ahol több munka van, s jobb munkahelyek vannak. Nem tudom hol laktok, de a Dunántúlon jobb a helyzet, mint máshol, s Pestmegyében mégjobb mint a Dunántúlon! Költözzetek Győrbe, Szombathelyre, Sopronba vagy Kecskemétre ahol nagyobb és több az ipar! A helyzetetek nem pár napos dolog, igaz? Milyen szinten beszéltek nyelveket? Mert már régen lehetett volna tanulni akár magánuton is! Egy másik beirásodban említed, hogy nem hiszed, hogy sok pénzzel jönnek ki ide az emberek! Nos, lehet, de egy lakásért rendszerint 3 havi kaució kell, s ha még olcsó (mondjuk 300-400 euró) lakást is találtok magatoknak, az közel 1000 euró kaucio, amit azonnal ki kell perkálni (Ez ma a középárfolyamon 216.000 forint lenne) és még nem ettetek, nincs betegbiztositásotok, nincs bankszámlátok, és nincs munkahelyetek (most a kiköltözés költségeiről inkább nem is szólok!) ! Hogyan akartok itt így megoldást találni, ha otthon az anyanyelvi környezetben sem megy ez?!

Ne haragudj rám kedves Chrisztin, de ahogy kérdeztél és amit leírtál abból nekem az jött át, hogy várjátok a sűltgalambot. Ezért írtam azt, hogy talán előbb magatok próbáljátok megoldani a szorúlt helyzetet! Pereljetek, jelentsétek fel a munkaadót ha elsinkófálja a bért, stb. Aztán ha beszélitek a nyelevet, van egy kis indulótőkétek, akkor jelentkezz itt még egyszer. Hidd el, hogy sokan sok segitséget találnak és kapnak amivel már el tudnak indulni új életük megszervezésben!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #15250 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

zabosfu írta: -az édénymunkáknál hogy van a fizetés (naponta teljesítményre stb) és a bejelentés hogy működik a munkáltató jelent be vagy nekünk is intézni kell valamit?
-átlagfizetés mennyi szokott lenni?(idénynél)
- szállást ott ők adják vagy be kell járni ?

Ezekre így nem lehet válszolni! Cégenként és megegyezésenként változik a dolog! Van ahol naponta, van ahol máshogy fizetnek! Van ahol súlyra van, ahol darabra kapod a lét! Olyan nincs, hogy átlagfizetés vagy minimálbér mert a munka jellegétől függ, hogy mi mennyi! Szállást rendszerint nem adnak, de van olyan cég (pl építkezéseknél) ahol egy egy cég biztsoít konténer szálást, de ez sem jellemző!. Ennél azért pontosabban kellene behatárolnod a munka jellegét amit csinálni akarnál!

Egyet tudok, mert egy kolegám fia keleti oldalon szedett spárgát idényben! Mivel egyetemista, kellett neki a lé. 5 eurót kaptak rekeszenként. (Nem óránként!) Nem tudom az mennyi volt, de 10-12 órában majdnem elhagyta a szaporítószervét, annyira nehéz a munka! A dereka ki volt, a válla és a nyaka fájt, és nem birta csak egy hétig! Szállást nem kaptak, de vitt a cég ki a földekre ebédet és szódavizet!

Ez egy a sokközül, s lehet eltérés ebben is, cége/termelője válogatja! Régen a lengyelek jártak át erre a munkára a határ közelében, de újabban azt mondják, hogy "nem éri már meg" nekik..... Ősszel nagy az aratásnál a munkaerőhiány, de ők meg látástól vakulásig dolgoznak, ha az időjárás engedi....s ez érthető! Ennél nem sajnos tudok fizetési példát mondanii!

DCT

Több
12 éve 8 hónapja #15261 Írta: Christin
Christin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Inkább nem magyarázok sokat.Én nem kértem tanácsot azzal kapcsolatban,hogy itthon hogy intézzük el a dolgainkat.
De épp azért kell kimennie valamelyikünknek mert itthon nincs munka,az építőipar teljesen halott.Nem hiszem,hogy a fővárosnál több munka lenne vidéken.
Mármint van,mert a férjem is vidéken dolgozik,mert ott vállalt a cégük munkát.Tehát ő ott van,mi meg itt vagyunk.
Nem ,nem költözünk arrébb mert egy szakközepes,meg egy 6-os gyerekkel itt mindent felrúgni,és elmenni vidékre,hátha ott lesz munka????????Ezt most ugye te sem gondoltad komolyan?!
Azért írtam,hogy milyen nehéz a helyzet,hogy tiszta legyen miért kell váltani.Ketten nem indulunk neki,mert úgy tényleg hülyeség,tehát csak az egyikünk menne először.Mivel a férjemnek a szakmája elvileg versenyképesebb,azért lett volna neki jobb kimenni először.
Perelés:voltunk ügyvédnél,megmondta,hogy teljesen felesleges,mivel ha a cég csődbe megy nem lesz min vagy kin behajtani a tartozásokat stb.....A legegyszerűbb kilépni,mert ennek jó vége biztosan nem lesz.
A DAS-nál van a jogvédelmi szolgáltatásunk,tehát hülyeségeket biztosan nem mondanak ott sem.A lényeg nem ez.Az a fontos,hogy mivel itthon (és gondolom ezt nem kell bemutatni senkinek sem),a munkaközvetítők,a pénz befizetésen kívül nem túl sok mindent tudnak ajánlani.Itt ha dolgozol becsületesen,túlórázol,megszakadsz,hétvégézel,akkor sem becsülnek meg,akkor sem jutsz előbbre,de állandóan átvágnak és hülyének néznek.
Tehát inkább olyan céget keresünk és ebben kértem segítséget(de most írom le talán 5-re) akik építőiparban dolgoznak,és ilyen szakmunkásokat keresnek,vagy alkalmaznak,de korrekt cég,tehát bejelent,és tud szállást adni.
Azért én sem vagyok olyan hülye,hogy azt higgyem,pénz nélkül kilehet menni,vagy azt hogy kint nem kell semmit sem csinálni,és minden jó lesz.
Azt meg végképp nem értem mire alapozod azt a megállapításod,hogy várjuk a sült galambot????????
Tehát összefoglalva:
Nem akarunk kimenni mind a ketten egyszerre a nagy semmire,nem akarunk holnap kiköltözni semmi nélkül.De változtatni akarunk,tehát valamelyikünknek ki kell mennie,de a férjemnek jobb lenne(én nőként félnék is egyedül kimenni) ezért lenne jó tudni,hol melyik cég az aki keres szakembert szállással
.Azt meg végképp nem értem,hol írtam,hogy egy fillér nélkül menne ki szegény ember? :blink: