Németországi munkát keresek

Több
13 éve 6 hónapja #4556 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia dizel!
Köszönöm, hogy írtál. :)
Igaz hogy eü-i végzettségem van, de 20 évig egy helyen dolgoztam mint asszisztens, így semmilyen más tapasztalatom nincs. Hitel? Gyerek? Mindkettő van, de a gyerekek már felnőttek. Nagyon sokat értek németül, de keveset beszélek, vagyis félek beszélni. Azért egy állásinterjút nem mernék bevállalni. De igen, egyetértek veled, és meg is tudnám valósítani.:)

Judit :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #4558 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Kisne! :)
Örülök, hogy végre találtál munkát. Azért szívesen olvasnám, hogy mit csinálsz, melyik munkát választottad, mennyit dolgozol, mennyiért, de minden más egyéb is érdekel. Minden jót kívánok Neked!:)

Judit :)

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #4560 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Juditka,
Annyira nem egyszerű ahogy a dizel mondja!
Szakkepzett Egeszsegügyi (Krankenschwester) vagy examinierte idös gondozoknak keresztbe tesz a Bundespräsidium Darmstadt, ami olyan követeleseket tesz elebe a munkat keresöknek, hogy igen de igen kevesen tudjak ezt az asztalra tenni. :angry:
1) akik 2004.05.01 utan tettek le a szakmai diplomat azoknak nem kell külön vizsgazniuk Nemetorszagban ebböl a szakmabol.
Akik ez idö elött szereztek meg a Diplomat külön viszgabizottsag elött kell le tennie megegyszer amiböl mar meg van a szakmai kepesitese.
Termeszetesen nemet nyelven!! :(
2) Ahhoz, hogy barhol teged munkavallaloi viszonyba felvegyen a munkaltato be kell nyujtani a nemet nyelvizsgadat illetve a bizonyitvanyodat az A2 vagy a B2-es vizsgarol.
3) Ugy egeszsegügyi mint idösek otthonaban nem lehet ugy dolgozni, hogy az apolo ne tudna a Recepteket, beteglapot, Attestet egyebb korrekt elolvasni, amihez kivalo (A2/B2) nemet nyelvtudas szüksegeltetik.
Az egesz vilagon ugy USA-ban, mint Magyarban, Nemetben a helyi nyelvismeret nelkül lent, egeszen lent es ujra kell kezdeni.
Mi is a kanalisokat mentesitettük a Fekaliatol a kezdetben es tul eltük!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Több
13 éve 6 hónapja #4561 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szio Juditka

Én is rendelkezem szociális ápoloi végzettséggel és itt ahol lakom nagyon klassz őregekotthona van, de mivel nem beszélem jol a nyelvet mikor elmondta a főnőknő, hogy milyen kővetelmények vannak a receptekkel, és a naplovezetéssel bele sem vágtam :unsure:
Ezért tőbb helyre beadtam az Őnéletrajzomat előszőr egy savanyuság készitő céghez ami nekem nehéz volt egy lábon állni egész nap.
Igy visszamondtam, de a főnők hivott menjek maszirozni a népet igy gondolkozom rajta.
13 évig szalonban dolgoztam mint masszőz és pedikürős. de sajnos erre itt a kőrnyéken a falukba igazán nincs nagy kereslet.és ebben a szakmába is sokat kell beszélni, ami még nem igazán megy.
Aztán egy kis mosodába is baadtam az őnéletrajzomat és két napot itt is probanapon voltam ide is visszahivtak 3 napot kell dolgozni hetente és jo a kollektiva, segitenek, a gépek nem komplikáltak.
Aztán jelentkeztem egy kis panzioba itt reggeli szervirozás van, és szoba takaritás 10 szoba van csak.és a főnők segit mindenben, és ide sem kell mindennap menni ugy hogy most ugy dőntőttem hogy mig birom mind a kettőt csinálom, nagy lelkesedésemben, aztán amelyik jobb lessz abban maradok. :)

Több
13 éve 6 hónapja #4562 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kőszőnőm a jokivánságaidat is.
El kell mondjam már nagyon elkeseredett voltam mert egy éve élek kint a páromnál aki német,
És tavaly is természetesen tőbb helyre beadtuk az Őnéletrajzomat de vissza sem hivtak.
Most Április kőzepe felé adtam be tőbb helyre is az Őnéletrajzomat, és Április végén Május 1-e után sorban hivtak vissza :laugh: a munkahelyek, ugy hogy énnekem nagyon pozitiv a véleményem Májussal és főlleg a munkával kapcsolatban :laugh: már kezdtem feladni, igaz most nagyon nehéz mert egy éve itt tunnyadok most meg naponta mehetek munkába olyan izomlázam van, de boldogan csinálom mert keresek és van munkám amire vártam. 7 eurot fizetnek oránként nekem itt a kőrnyékben mindenhol ennyit mondtak.
ha segithetek valamiben még szolj :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #4563 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Prosperus,
Igazad van abban, hogy nyelvismeret kell.
De: itt is lehet tanulni, es inditanak tanfolyamokat. Tehat ha valaki akar, tud tanulni nemetül, egeszen olcson.
En pl olyanban gondolkozom, hogy addig, amig nem tud jol nemetül, csak olyan munkat vegezne amit keves nyelvtudassal is lehet.
Termeszetesen a szakmai tudas elengedhetetlen, es valami nyelvtudas termeszetesen szükseges, es folyamatos fejlödest is elvarnek.
Köszönöm neked az infot a vizsgarol. Arzthelferinnel is ugyanez a szabaly? Es milyen bizottsagot keressek itt, ahol vizsgazni kell majd?
De en talaltam olyan statust is, hogy praxishelfer, az nem feltetlenül növer. En ugy tudom, hogy a felsöfoku vegzettseget elfogadjak, ha korabbi is, az enyemet is elfogadtak.
Tehat a dolog athidalhato, ha mindket reszröl megvan a joakarat.
Szerintem nem B2-es nyelvtudas kell, hanem szakmai nyelvismeret. Ha foglalkoztatsz külföldieket, akkor bizonyara ezt is tudod.
En szakmai nyelvet tanultam mielött kijöttem. Vannak jo, nemet kiadasu könyvek is, a Springer kiadasaban, nem is draga, CD-vel.
Meg egy: en is ugy latom, hogy van magyar aki nem nagyon akar dolgozni de minden mas nemzetisegböl ugyanugy van ilyen.