Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Szia,
En nem tudom, kell-e, de nemreg csinaltattam nemet jogsit. Mar majdnem ket eve itt eltem akkor. Nem szoltak, hogy miert nem csinaltattam meg addig, söt, megkerdeztek, miert csinaltatom meg.
En egyebkent azert csinaltattam nemet jogsit,mert a magyar lejart. Es Nemetorszagban nem kell ötevente uj.
szia:
Eva
Én tévedtem, már megváltozott az elöirás! Ha magyar EU jogsid van nem kell cserélni, de a német azér jobb mert az nem jár le, s nem kell megujitani.
www.verkehrsportal.de/fuehrerschein/ausl...er_fuehrerschein.php
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adika
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
barátnöm már kint van 4 honapja németországban!!én is folyamatosan keresek melot itthonrol de beleuntam 3 honap után a folyamatos átvágásba és lehuzásba!!!ugy döntöttünk h ki vesz egy albérletet és kimegyek jövöhonap elején!!ha kint vok lehet könnyebben találok vmit!!!a német nyelvvel vannak gondjaim megértetem magam de nehezemre esik megszolalni!!!bármi féle munka érdekel betanitott nehéz fizikai vagy akármi amivel pár eurot lehet keresni!!sok veszteni valom nincs mert itthon munkanélküli vok tehát kimek mindenféle képpen!!münchentöl 70-80kmre megyek türkheim,bad wörishofen,ettringen környékére és ott is szeretnék vmi munkát találni!!az megoldás lehet ha kimegyek és bejelentekezek ott egy munkanélküli központba??????
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Teljesen felesleges kimenni, hogy amikor felhivnak egy munkaval kapcsolatban akkor egyszeruen kinyomd a telefont!
- Hunor
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
1997-2000-ig kinn dolgoztam Münchenben,sajnos akkor hazajöttem és ismét szeretnék kimenni dolgozni csak annyit változott a helyzet azóta ,hogy van egy feleségem és négy gyermekem akiket szeretnék eltartani, és tisztességesen felnevelni,de bármennyire is megfeszítem magam itthon ez nem sikerül (másodállás harmadállás stb.) Most még 36 éves vagyok értek a szakmámhoz is a hőszigetelésben is jártas vagyok németül annyit beszélek ,hogy a szakmámban megértem ,hogy mit kell csinálnom de ezen tudok fejleszteni még ha kell , és későbbi terveimben szerepel a család kiköltöztetése is......
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Adika írta: sziasztok!!
barátnöm már kint van 4 honapja németországban!!én is folyamatosan keresek melot itthonrol de beleuntam 3 honap után a folyamatos átvágásba és lehuzásba!!!ugy döntöttünk h ki vesz egy albérletet és kimegyek jövöhonap elején!!ha kint vok lehet könnyebben találok vmit!!!a német nyelvvel vannak gondjaim megértetem magam de nehezemre esik megszolalni!!!bármi féle munka érdekel betanitott nehéz fizikai vagy akármi amivel pár eurot lehet keresni!!sok veszteni valom nincs mert itthon munkanélküli vok tehát kimek mindenféle képpen!!münchentöl 70-80kmre megyek türkheim,bad wörishofen,ettringen környékére és ott is szeretnék vmi munkát találni!!az megoldás lehet ha kimegyek és bejelentekezek ott egy munkanélküli központba??????
Sajnos rossz hirem van! Németország is tele van képzetlen segéd- és betanitott munkással! Csak úgy bejelentkezni nem tudsz a munkaügyi hivatalnál, mert ahoz több kritériumnak is meg kell felelned! Német nyelvtudás nélkül, és egy jobb (keresett) szakma nélkül semmi esélyed. ha feketén dolgozol akkor viszont átvernek, s rádaásul nincs betegbiztositásod sem nyugdijadba nem fog beszámitani! Bérlakást is nehezen fogsz kapni, mert a legtöbb bérbeadó ilyen** esetben kér valamilyen bizonyitékot a jövedelmedröl!
**Sok az úgynevezett "Mietnomad", az az "bérkaloz" vagy "bárvándor", akik kibérelnek egy lakást, 1-2 hónapig semmit nem fizetnek (villanyt, vizett, fütést, lakbért, stb) aztán továbbállnak, a következö bérleménybe! Igy a tulaj hoppon marad a költségekkel. Ezért sokszor kérnek valamilyen kereseti kimutatást és hogy legyen egy bankszámlád ahonnan automatikusan vonahtnak! Itt az NSZK-ban ismeretlen a magyar (középkori, 50 éves) csekkes rendszer, amivel a postára jársz otthon!
DCT
- lormarika
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szivesen veszek minden segitseget,merre,hol keressek. Udvozlettel
Lormarika