Németországi munkát keresek
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem tanuljátok még a nyelvet 1 évig legalább!ATTILA írta: Sziasztok!
Szeretnék segítséget, véleményeket és tanácsokat kérni! Kb 3 hónap múlva szeretnénk a párommal kimenni. A nyelvtudásunk elég gyenge, most állunk neki a nyelvtanulásnak.
Bocs' de ez nem szakma az NSZK-ban. Egy egyszerü titkárnönek is kell általában ezt tudnia, az érettségi csak egy ugrúdeszka! Egy ilyen helyre is már egy szakiskola kell. (Bürokaufmann)ATTILA írta: A párom 20 éves van érettségije, gyors és gépíró a szakmája.
Itt sajnos nem derül ki, hogy kömüves vagy e vagy csak azt csináltad autódidaktaként. A gßepkezelöi jó, ha van rá jogsid, ezzel lehet munkát találni. Ügyelj azonban arra, hogy különbözik a C / C1 / CE és a C1E.ATTILA írta: Én 22 vagyok, 2 évig kőműveskedtem, most pedig nehézgép-kezelőként dolgozom 8-10 fajta géppel már több mint 2 éve. Van "C" jogosítványom.
Mind a 2 szakmához nagyon jól értek.
Amikor én kijöttem elöre, s család otthon maradt még fél évig, akkor 9700 márkával jöttem ki a nyugati oldalra. (Akkor még DM volt és én tudtam folyékonyan németül.) Igaz én segitséget nem kaptam, s ismerösöm nem volt, igy mindent magam álltam, viszont 10 napon belül már dolgoztam hegesztöként, s volt egy bérelt szobám. A pénz mégis elúszott...ATTILA írta: Mennyi tartalék pénz összegyűjtése szükséges?
Itt az a kérdés, hogy mennyi idöre szándékoztok berendezkedni az ismerösödnél és mikor lesz saját bérlakásotok, s munkátok! Ha kaját s szállást kaptok, elég 600-800€ egy hónapra (településtöl függöen több is vagy kevesebb is lehet) Ha az ellátásért, s lakásért is fizetnetek kell akkor 2 személyre ne gyertek 1500-1800 euró/hó alatti összeggel, pláne ha kocsival jöttök!
DCT
- vilson
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- lakat
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 19
A német nyelvtudásod ha ok akkor simán van munka.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
vilson írta: Sziasztok. En meg vadonat uj vagyok itt.A regebben itt levok ,vagy a kint elok tanacsat kernem. Szeretnek a baratnommel nemetbe kimenni ,dolgozni ,stb. A nyelvet azt mar egy eve tanuljuk. Azt nem tudom megmondani hogy az milyen szintnek felelne meg ,mert vizsgazni nem vizsgaztunk belole ,de az ilyen mindennapi dolgok hogy bolt ,posta ,esetleg lakast berelni ,kocsit berelni... ,esetleg ne adj Isten az orvoshoz kellene menni ,ezekkel nem lenne problema ,marmint elmondani hogy mit szeretnenk. Beszelunk mind a ketten angolul ,jobban mint nemetul. A szakmam az karpitos. Nem tudom azt hogy mennyire nezik egy kulfoldi(nem magyar) referencia papir megletet? Esetleg ha valakinek jobb ralatasa van ,akkor milyen terseget tanacsolna ilyen szakmaval? Valaszaitokat ha lesz akkor koszonom!
Az otthoni nyelvvizsgákat nyugdotan felszögezheted az ajtófélfára, mert nem ér semmit. Pár éve (15 évi kintlét után) heccből elmentem BP-en egy ilyen vizsgára -középfokra-. Olyan magyar vizsgáztatott szóbeliből, aki palóc volt (tarjáni és "á"-zott), ezenkivül Lipcsében tanulta a nyelvet és egy förtelmes sachseni akcentussal keverte az egészet! Egyszerűen nem értettem mit mond! Nos, engem símán meghúztak és megajánlották az apalfokot!
Amikor ez történt kb. 15 éve voltam folyamatosan német területen és sem a munkám, sem a társadalmi kapcsolataim nem sinylették meg a német nyelvtudásom, de otthon "nem volt elég" a középfokra! Idestova több mint 20 éve dolgozom kint, de nem mernék elmenni otthon vizsgázni..... Amit mondani akartam, az az, hogy senki nem kér ilyen vizsgát. Más idegen nyelvből sem, hacsak nem akarsz szimután tolmács lenni a minisztériumban vagy hivatásos forditóként dolgozni! Vagy tudsz németül és tudsz beszélni (a legfontosabb) vagy nem! Ezen semmilyen otthoni vizsga nem segit!
A szakmád itt "Sattler"-nek felel meg! Biztos lehetsz, hogy
egy asztalos műhelyben vagy egy műbutorkészitőnél találsz munkát:
www.icjobs.de/index.php?action=stellenan...j=sattler&country=de
DCT
- czbalazska
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0