Németországi munkát keresek

Több
13 éve 3 hónapja #6301 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok.

Nagy Bertalan vagyok Erdelybol. Mar ket hete olvasgatom a forumot, es le vagyok dobbenve, hogy mennyire segitokeszek vagytok. Mi oktoberbe megyunk 2 csalad 2-2 gyerekkel. A noknek lesz biztos munkahely, de mi ferfiakul munkat kell keressunk. Mi itthon inkabb mezogazdasaggal foglalkoztunk, es meg csak egy honapja tanuljuk a nyelvet. Szerintetek van-e esely Wiesbaden kornyeken, hogy mezogazdasagba, kerteszetbe munkat kapjunk?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6335 Írta: ivistamano
ivistamano válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

Két ismerősöm szeretne új életet kezdeni itt Németországban,egy párocska,a lány középfokon beszél angolul,kicsit németül,tanító-tesi és aerobic edzői végzettsége van,elvállalna gyerekfelügyeletet is,a srácnak alapfokú német nyelvvizsgája és érettségije van, vámügyintéző volt, papír nélküli burkoló,festő,szigetelő...szóval ezermester(látam munkáját,nagyon pöpec).

Több
13 éve 3 hónapja #6340 Írta: lakat
lakat válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia!
Sokan az esélyeket kérdezgetik. Én azt mondom mindenkinek van esélye, de az egyén hozzáállásán múlik hogy sikerül e, sok buktató van kezdetben nehéz az élet kint idegenként.Be kell illeszkedni, el kell fogadni a helyi szokásokat.
Német nyelv valamilyen ismerete az alap
Mit hajlandó dolgozni az illető, mert sokan feltételeket szabnak.
És még sok sok mindent el lehetne mondani, de az igazság az hogy ha valaki elszánja magát akkor sikerülni fog.

Sok sikert mindenkinek.;)

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
13 éve 3 hónapja #6352 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Nagyberci!

Nem arról van szó, hogy találsz e munkaadót aki téged felvesz, hanem arról hogy ki fog neked segíteni először is kijönni(buszjegyet venni, megtalálni a keresett utcát, pld Münchenben, az nem Budapest, ahol 3 metróvonal van) aztán lakástbérelni, munkát találni, életrajzot írni, biztosítást intézni, stb.
Mert az a nehéz, ha az ember annyit nem tud mondani, hogy "Németül szeretnék tanulni az iskolában").
Szóval csak nagy akaraterővel, kitartással, szorgalmas nyelvtanulással, talpraesettséggel, és megtakarított pénzzel gyere.!
"Egy életem, egy halálom, ha beledöglöm, azt se bánom!"

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6359 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

nagyberci írta: Sziasztok.

Nagy Bertalan vagyok Erdelybol. Mar ket hete olvasgatom a forumot, es le vagyok dobbenve, hogy mennyire segitokeszek vagytok. Mi oktoberbe megyunk 2 csalad 2-2 gyerekkel. A noknek lesz biztos munkahely, de mi ferfiakul munkat kell keressunk. Mi itthon inkabb mezogazdasaggal foglalkoztunk, es meg csak egy honapja tanuljuk a nyelvet. Szerintetek van-e esely Wiesbaden kornyeken, hogy mezogazdasagba, kerteszetbe munkat kapjunk?

Szerintem a legnagyobb hiba az, ha az egész család egyszerre megy ki! A helyzetetekben az lenne a megoldás, ami nálam volt annak idején! Az ment ki elöre, akinek munkája volt, s jó fél, háromnegyed év múlva, a többi családtag. (Pláne ha senki nem beszéli még a nyelvet!)
(Nem derül ki, hogy mi a szakmátok! Milyen végzettségetek van? A mezögazdaságban nehéz valamit találni. Az NSZK ipari állam s nem agrár ország! A mezögazdaság az össztermelés 3%-át sem éri el! Ezért is ment tönkre a volt NDK TSZ-es rendszere! Ha meg nincs szakmátok, el se induljatok! Németország tele van képzetlen segéd és betamitott munkásokkal!)

Igaz, amikor kijöttünk, mi már mind a négyen (2 gyerek) beszéltük a nyelvet!

DCT

Több
13 éve 3 hónapja #6372 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Maya es DECOTEXT!

Koszonom elore is a valaszotokat. Az igaz hogy az en nemet nyelvtudasom eleg gyenge egyelore, de meg van 2 honap amig megyunk, es addig is szorgalmasan tanulom, de felesegem folyekonyan beszeli a nyelvet, sot kozepfoku nyelvvizsgat tett le 4 eve nemetorszagba. Kulonben neki lesz biztos munkahely, es a lakas is meglesz elore egy kedves ismeros altal. Kulonosebb szakkepesitesem a mezogazdasagba nincs, de miutan elvegeztem a sulit ezzel foglakoztam, novenytermesztes, allattenyesztes, es talan az osszes tipusu mezogazdasagi gepet vezettem. Tudom azt is hogy Nemetorszagba nem nagy a mezogazdasag, de szerintetek melyik teruleten foglalkoznak a legtobben azzal? Kulonben az elszantsagunk, akarcsak Maya is irta:"Egy eletem egy halalom!"

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!