Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Miklós írta: DCT beküldte:
Az milyen az a B1? Az otthoni vizsgák valamelyike?
Európai nyelvi szintek - Önértékelési táblázat
Hát biztosan igy van. Az én 22 éves németországi életem alatt egyszer nem találkoztam ilyennel! Nem is kérték sehol sem a lányomtól sem a fiamtól. A lányom 4 a fiam 3 nyelven beszél (irnak, olvasnak is) folyékonyan! A lányoma Microsoftnál dologozik Münchenben, s afelvételi annak idején angolul és spanyolul ment. (Anyanyelvü kolegával)Kibukott volna ha nem tudja nyelvet....
Nem lehet, hogy ez a B1 csak egy otthoni bevételi forrás?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Lizy007 írta: DCT beküldte:
Az Európai Unió által egységesen elfogadott és használt nyelvi szintrendszer. Pl. itt részletezi a különböző szinteket:Az milyen az a B1? Az otthoni vizsgák valamelyike?
deutschnet.hu/content/view/25/44/
Nos, utána néztem! Ez csak egy szintjelzö az EU-ban de nem jogosit fel semmire! A gyanúm beigazolódott. Ezt otthon eladják mint "követelt EU szintü vizsga". Ez olyan mint nálam a kábel TV a magyarországi lakásomban. Egy csomó ingyenes (!) TV müsor, ami reklámból él, azért nekem fizetnem kell (Sat1, Pro7, stb.), nem csak a "Play TV" ért.
A Dokumentumtár Oktatás kategóriájában elhelyezett feladatlapok nehézségi szintjének jelölésére az Európa Tanács idegen nyelvi tudás szintmeghatározó táblázata szerinti kódokat alkalmazzuk:
A1 - minimum szint
A2 - alap szint
B1 - közép szint
B2 - emelt szint
C1 - felsőfokú szint
C2 - anyanyelvi szint
Rövid leírás:
A1 - Megérti és használja a gyakoribb mindennapi kifejezéseket
A2 - Rutinszerû nyelvi helyzetben tud kommunikálni
B1 - Folyamatos szövegeket tud alkotni olyan témákban, amelyeket ismer
B2 - Részletes szövegeket tud alkotni különbözõ témákról
C1 - Megért igényesebb szövegeket és rejtett jelentéstartalmakat is érzékel
C2 - Mindent könnyedén megért, a jelentések bonyolultabb árnyalatait is
DCT
- AnitaMajsa
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szeretnék kimenni dolgozni. Teljesen mindegy, hogy milyen munkám lenne, de sajnos én csak 5 hetes váltásokban tudnék kijárni, mert itthon is kell lennem. A német nyelvtudásom nem sok, érettségiztem belőle, de most hogy elővettem újra tanulni, nemsok dolog maradt meg belőle!
Anita
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
AnitaMajsa írta: Sziasztok!
Szeretnék kimenni dolgozni. Teljesen mindegy, hogy milyen munkám lenne, de sajnos én csak 5 hetes váltásokban tudnék kijárni, mert itthon is kell lennem. A német nyelvtudásom nem sok, érettségiztem belőle, de most hogy elővettem újra tanulni, nemsok dolog maradt meg belőle!
Anita
Hát, kedves Anita, ilyen időszakos munkahelyet, pláne szakma nélkül, hiányos nyelvtudással, szerintem nem fogsz találni! Ne feledd, itt is van 3,5 millió munkanélküli akiknek többségében német az anyanyelvük.... Az érettségi az semmi. Nem szakma. Csak arra jó, hogy eltöltsd nagykoruságodig az időt, s esetleg ugródeszka lehet valamilyen használható szakma megszerzéséhez! A papír többet ér az érettséginél, amire kinyomtatták!
DCT
- dizel
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 28
DECOTEXT írta: Nos, utána néztem! Ez csak egy szintjelzö az EU-ban de nem jogosit fel semmire! A gyanúm beigazolódott. Ezt otthon eladják mint "követelt EU szintü vizsga".
Nem unod meg ezt a Magyarországon mindenkit atvagnak, mindenkinek mindent eladnak es kulonben is Magyarország a 10 millios orszag ahol mindneki a "balatoni langossuto" hozzaallast? Ne csodalkozz, ha nem sok baratod maradt meg 22ev alatt.
Ezeknek a nyelvvizsga szinteknek semmi koze Magyarországhoz. Senki nem vag at vele senkit.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
dizel írta: Nem unod meg ezt a Magyarországon mindenkit atvagnak, mindenkinek mindent eladnak es kulonben is Magyarország a 10 millios orszag ahol mindneki a "balatoni langossuto" hozzaallast? Ne csodalkozz, ha nem sok baratod maradt meg 22ev alatt. Ezeknek a nyelvvizsga szinteknek semmi koze Magyarországhoz. Senki nem vag at vele senkit.
Nos, amikor én BP-en vizsgáztam akkor megajánlották az alapfokot a pénzemért azért a német tudásomért amivel itt 22 éve dolgozom és megfelel mindenkinek! Olyan vizsgáztatott, aki Salgótarjánból jött (paloc és "á"-zott) s aki Lipcsében tanulta a nylevet (Sachseni tájszólással)! Mi ez ha nem átverés?
Hogy jönnek ide a barátok!? Te itt valamilyen másik filmbe ugrottál át! Miért baj az neked, ha valaki jóindulttal figyelmeztet itt olyanokat akik azt hiszik, hogy minden kolbász nyugaton! Ha téged nem érdekel, ne olvasd. Engem eddig szinte mindig átvertek otthon, különösen mióta a "nagy gazdag Németországból" járok haza és "felvet a pénz, mert nekem könnyű itt minden!!"
Figyelmeztetésem a nyelvvizsgával kapcsolatban azért volt, mert ITT KINT SENKIT NEM ÉRDEKEL AZ ILYEN, hacsak nem hivatalos tolmács vagy fordító akarsz lenni!
Vagy tudod a nyelvet vagy nem, s lehet akármilyen papirod, ha nem dudsz kommunikálni, akkor nemesebb célokra használhatod fel a B1-et.! Figyelmeztetésem csak azért volt, hogy nehogy aztán meglepődjenek azok akik kijönnek nagy hévvel, aztán hamar "padlóot fognak" a szakmai és nyelvi papirokkal! Különösan akkor, ha az adott szakmában nem ismerik a specifikus kifejezéseket, mert a nyelvtani témák a a nyelvvizsgáknál "piaci bevásárlás" vagy "hogy vegyek vonatjegyet"-re korlátozódik!
UI: s még egy, utoljára: unokatestvérem felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik angolból és németből. A nyáron osztrákokkal voltunk együtt Siófokon, s nagyon preciz mondatokkal társalgott velük, csak sajnos mire reagálni tudott, addigra már a 80. téma ment! ERGO: sokkal többet ér a nyelvi (verbális) gyakorlat, még akkor is ha hibás, mint a kiválló papir gyakorlati tudás nélkül! (Mégrosszabb ha valaki otthon tanul meg magyar akcebtussal németül, mert nem anyanyelvű volt a tanár! Ennél, egy 1-2 hónapos turista út német területen sokkal többet ér!)
DCT