Németországi munkát keresek

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7244 Írta: Nessima
Nessima válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

24 éves nő vagyok és egyre inkább úgy érzem, hogy szeretném elhagyni Magyarországot, nem részletezem, hogy miért :)

Jelenleg programozóként dolgozom Budapesten már több mint egy éve. Papírom nincs a végzettségemről csak egy érettségim. Németül nagyon minimálisan tudok, ami inkább a semmihez közelít. Mégis itt akarok szerencsét próbálni, valamiért ez az ország vonz.

Szeretnék tanácsot, segítséget kérni az elinduláshoz: hol tudok állást nézni? (ugyanazt szeretném csinálni amit jelenleg is), mire lesz szükségem a kijutáshoz? Mi az amit érdemes tudnom?

A válaszokat és tanácsokat előre is köszönöm szépen!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #7246 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

A semmihez közelítő nyelvtudást fejleszd szerintem addig is amíg az "úgy érzem"ből elhatározás nem lesz. A többi kérdésedre minden választ megtalálsz az oldalon, néhány óra böngészés, olvasás. ;)

Több
13 éve 2 hónapja #7250 Írta: Nessima

Régen tanultam németül, így néha-néha beugranak a szavak, csak gyakorolnom kellene egy kicsit :)
Az elhatározás már meg van, csak tanácsok kellenének az indulással kapcsolatban :)

Olvasgattam a fórumot, de abban reménykedtem, hátha van aki összeszedi nekem nagyjából a fontosabb dolgokat :)

Több
13 éve 2 hónapja #7251 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Minden össze van szedve a felső menüből elérhetsz mindent ami érdekelhet.
3 dologra van szükséged: útlevél (vagy személyi igazolvány mielőtt valaki megint helyre nem igazít :lol: ), pénz és nyelvtudás.
Sok sikert

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7253 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Nessima írta: Régen tanultam németül, így néha-néha beugranak a szavak, csak gyakorolnom kellene egy kicsit Az elhatározás már meg van, csak tanácsok kellenének az indulással kapcsolatban Olvasgattam a fórumot, de abban reménykedtem, hátha van aki összeszedi nekem nagyjából a fontosabb dolgokat

Kedves Nessima!
Nem akarom elvenni a kedvedet, e szakma nélkül nagyon kicsi az esélyed. A Németországban rengeteg a szakma nélküli, német anyanyelvü személy, akik munkanélküliek! Aztán vannak akik dolgoznak ugyan a szakmájukban, és törik a németet...

Nem kétlem programozói tudásodat, de elöbb szakmásitsd a dolgot. Az érettségi az egy nagy nulla. Ennél még egy technikum is jobb, ahol elgalább egy szakmát kapsz! Bocs' a tömény öszinteségemért, de jobb ha most "fogsz talajt", mint ha késöbb, mostani munkádat felmondva, ér majd meglepetés!!

A nyelvet feltétlenül tanuld meg!

DCT

Több
13 éve 2 hónapja #7261 Írta: Nessima

DECOTEXT írta:

Nessima írta: Régen tanultam németül, így néha-néha beugranak a szavak, csak gyakorolnom kellene egy kicsit Az elhatározás már meg van, csak tanácsok kellenének az indulással kapcsolatban Olvasgattam a fórumot, de abban reménykedtem, hátha van aki összeszedi nekem nagyjából a fontosabb dolgokat

Kedves Nessima!
Nem akarom elvenni a kedvedet, e szakma nélkül nagyon kicsi az esélyed. A Németországban rengeteg a szakma nélküli, német anyanyelvü személy, akik munkanélküliek! Aztán vannak akik dolgoznak ugyan a szakmájukban, és törik a németet...

Nem kétlem programozói tudásodat, de elöbb szakmásitsd a dolgot. Az érettségi az egy nagy nulla. Ennél még egy technikum is jobb, ahol elgalább egy szakmát kapsz! Bocs' a tömény öszinteségemért, de jobb ha most "fogsz talajt", mint ha késöbb, mostani munkádat felmondva, ér majd meglepetés!!

A nyelvet feltétlenül tanuld meg!

Sajnos nincs sem időm, sem kapacitásom arra hogy papírt szerezzek a tudásomról és elég kicsi az esélye, hogy ez fog változni.

Tudom, hogy nem egyszerű eljutni/kijutni, de bátraké a szerencse ugyebár :)

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!