Németországi munkát keresek

Több
13 éve 2 hónapja #7041 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Nem szeretek beleszólni a vitákba ha nem igazán érdekel a témája de kezd személyeskedő lenni amit viszont nem szeretnék látni az oldalon.
Szerintem zárjuk le azzal, hogy ez is egy olyan (ön)értékelési rendszer ami valójában nem igazán alkalmas az esetek nagy részében a nyelvtudás szintjének megállapításához Magyarországon pedig, ahol nincs olyan terület ahol ne tulajdonítanának (feleslegesen) jelentőséget "papírnak" pedig végképp alkalmatlan.
Az önértékelés pedig aztán igazán problémás, elég ha a partnerünknél alapfokú nyelvtudást megjelölt jelentkezőkre gondolok, akiknek jó ha az egy százalékuk beszélt gyenge alapfokon.
Szóval, felesleges a kardcsattogtatás, higyjétek el. ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, kisne

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7074 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Gergoo írta: Nem szeretek beleszólni a vitákba ha nem igazán érdekel a témája de kezd személyeskedő lenni amit viszont nem szeretnék látni az oldalon.
Szerintem zárjuk le azzal, hogy ez is egy olyan (ön)értékelési rendszer ami valójában nem igazán alkalmas az esetek nagy részében a nyelvtudás szintjének megállapításához Magyarországon pedig, ahol nincs olyan terület ahol ne tulajdonítanának (feleslegesen) jelentőséget "papírnak" pedig végképp alkalmatlan.
Az önértékelés pedig aztán igazán problémás, elég ha a partnerünknél alapfokú nyelvtudást megjelölt jelentkezőkre gondolok, akiknek jó ha az egy százalékuk beszélt gyenge alapfokon.
Szóval, felesleges a kardcsattogtatás, higyjétek el. ;)

Tulajdonképpen összefoglaltad! Én nagyon igyekszem nem személyeskedni. Kár, hogy "más véleményt" sokan nem tudnak elfogadni, s azonnal ellenséges hangnemben reagálnak!! Beirásaimat soha nem a rosszindulat táplálja!

(Nekünk nagyon nehéz volt az elsö 5 év, pedig
mindenki folyékonyan beszélte a nyelvet! Talán
másoknak segithetek a beilleszkedésnél, ha a
nehezebb oldalát is ecsetelem a dolgonak!!)

DCT

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7079 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta: Tulajdonképpen összefoglaltad! Én nagyon igyekszem nem személyeskedni. Kár, hogy "más véleményt" sokan nem tudnak elfogadni, s azonnal ellenséges hangnemben reagálnak!! Beirásaimat soha nem a rosszindulat táplálja!

Felesleges a martirt jatszanod.
Az A1-tol C2-ig szisztema egy nyelvtanulasi modularis rendszer. A nemet nyelvet, mint az anyanyelven kivuli 2. nyelvet ebben a rendszerben tanitjak egesz EU-ban. Nemetorszagban is. (En most fejeztem be az A1.t NRW-ben.) Igy keszulnek a nyelvi modulok, a tankonyvek es a vizsgak. Az emberek pedig Mo.-n sem hulyek, vizsgat akkor csinalnak amikor kell. Pl. tovabbtanulashoz vagy ezt kerik EU-n kivul allampolgaroktol. (Hazastars siman lehet pl.)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7102 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

dizel írta:

DECOTEXT írta: Tulajdonképpen összefoglaltad! Én nagyon igyekszem nem személyeskedni. Kár, hogy "más véleményt" sokan nem tudnak elfogadni, s azonnal ellenséges hangnemben reagálnak!! Beirásaimat soha nem a rosszindulat táplálja!

Felesleges a martirt jatszanod.
Az A1-tol C2-ig szisztema egy nyelvtanulasi modularis rendszer. A nemet nyelvet, mint az anyanyelven kivuli 2. nyelvet ebben a rendszerben tanitjak egesz EU-ban. Nemetorszagban is. (En most fejeztem be az A1.t NRW-ben.) Igy keszulnek a nyelvi modulok, a tankonyvek es a vizsgak. Az emberek pedig Mo.-n sem hulyek, vizsgat akkor csinalnak amikor kell. Pl. tovabbtanulashoz vagy ezt kerik EU-n kivul allampolgaroktol. (Hazastars siman lehet pl.)

Tudod mit?! Legyen igazad! Csak annyit, hogy a cég ahol dolgozom, forditásokkal is foglalkozik! A VW konszern (VW,SEAT, AUDI,...stb) kézikönyveket fordítják több száz nyelvre. Nálunk oroszra, angolra és spanyolra! EGY KOLEGÁTÓL SEM KÉRTEK SOHA SEM ILYEN NYELVVIZSGÁT SEM MÁST mert akik ezt csinálják azoknak az anyanyelvük az adott nyelv!!(Ennél jobban senki nem tud beszlni) Te ezzel valami más sávon közlekedsz!

Én részemről lezártam! Ha neked ez kell, csináld meg további 10 nyelvere. Szerintem idő és pénz pocsékolás! Amit meg otthon tapasztaltam az tény! Engem IS lenyultak, úgy hogy nem kell a rizsa! Több mint 15 éves német tartózkodás után "megajánlották" az alapfokot, jó pénzért! Mondtam nekik, hogy ezt szögeljék a térdükre!(Igaz, én csak heccből mentem el vizsgázni!)

A vitát részemről befejeztem!

Csaó!

DCT

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7193 Írta: erika
erika válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok, erika vagyok. Jelenleg munkát keresek Koblenz közelében, de sajnos semmi biztató visszajelzést nem kapok. Eziidáig Bayernban dolgoztam egy hotelben voltam konyhai kisegítő. Salátákat csináltam és reggelit készitettem elő kb. 150 személyre naponta. De én Koblenz közelében (Rheinland-pfalz) szeretnék dolgozni. Mindegy mit szobalány vagy kisegÍTŐ

Több
13 éve 2 hónapja #7194 Írta: Gergoo
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lizy007