Németországi munkát keresek

Több
12 éve 11 hónapja #10746 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Ne haragudj de a felvetett kérdésnek szinte semmi értelme nincs. Mi van ha x felhasználó más vagy ugyanazon a véleményen van mint feleséged? Ettől változik szerinted a munkaerőpiaci kínálat a szakmádat illetően szerinted? Nyilván nem. Egyáltalán kerestél már álláshirdetést? Én szántam rá 2 percet és van! :ohmy: Fontos kérdés még, hogy németül beszélsz? Mert ha nem akkor a dolog valóban maradhat elméleti síkon addig amíg az nincs rendben.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10747 Írta: rixer
rixer válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok !
Még nem kerestem , ezt csak részemről érdeklődés,- egyenlőre!.Beszélem a németet!
Örülök, azonban , hogy szerinted van ! köszönöm!
mert mint hallom , a javitás és áthúzás , ebben a szakmában nem igazán népszerű!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10755 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

gizella írta: Itt a kérdés az volt, hogy miért nem lehet magánúton ill. NAGYON nehéz állást kapni, na Én ezeket a kigfogásokat irtam le , amiket ÉN is mindig hallok! Természetesen várom az ötleted , TE hogy csinálnád ??

Állati nehéz volt nekünk, mert mi kimondottan jól éltünk otthon és nem anyagi okokból jöttünk ki hanem a gyerekek miatt. (Képzés, stb) Ezt nem írom le mégegyszer, keresgess itt, már részeteztem. Amikor kijöttem akkor itt alaposan megzuhantunk (főleg én!) mert én kaszinós krupiéból lettem ismét, hegesztő és lakatos. A nejem viszont azonnal kapott gépészmérnöki állást, sőt, válogathatott 4 munkahely között. Igaz még volt NDK mert 1989-ben jöttünk már ki!

Ma már sok minden más, és könnyebb mert EU vagy Te is! ;) Itt most a papirokra és engedélyekre godolok. A nyelv ugyan olyan nehéz és szükséges. A szakmai papirok elfogadtatása ugyan olyan nehéz, vagy nehezebb! A kezdés viszont sokkal nehezebb, mert ma nem árt ha van egy nagyobb mennyiségű start tőkéd amivel jó fél évig kibírod szükség esetén! Jó szakma nékül ne induljon el senki mert a németeknek is van közel 3 millió képzetlen munkanélkülie! Nem ránk várnak!!!!

Én mindenkinek azt ajánlom, hogy:
1./ Amig a nyelvet nem beszéli jól (nem kell nyelvtan, de jó verbális tudás!!) el se induljon!
2./ Ne közvetitő útján hanem magán úton (személyesen) jöjjön ki az illető és maga keressen munkát és lakást. (Pl turstaként 3-4 hétre hogy érezze/élje is az itteni életet!!!)
3./ Feltétlenül legyen munkaszerződése és legális legyen a munkahely! (Nyugdij miatt is)
4./ Hosszabb távra tervezzen, tehát ne csak 0,5 -2 év, hanem akár 5 vagy 10 év is lehessen belőle!

Szerintem ezek nélkül az opciók nékül nem éri meg Mo.-ról eljönni, annál is inkább, mert otthon is meg lehet élni olyan sok munkából mint amenyit itt sokan végeznek! Szerintem nagyon mérlegelni kell a dologot! Ha viszont valaki kész arra, hogy keményen és kitartóan küzdjönk egy jobb életért, akkor uccu neki! Mi nem bántuk meg egy percre sem, hogy már 22 éve kint élünk, de ma már nagyon eltávolodtunk az otthoniaktól, s ezt itt nem csak az anyagiakra értem, hanem életvitel, gondolkodásmód és felfogás szempontjából is! Ma már nagyon nehezen értünk szót az otthoniakkal ha szabin vagyunk, mert mi soha nem sírtunk és panaszkodtunk, sem a múltban sem most. Soha semmit nem kaptunk ajándékba (s mindenért megküzdöttünk a nejemmel), mégis gyakran vágják a szemünkbe, hogy "könyű nekünk a BRD-ben", mert ugye ez itt a Kánaán....?! Nos, ez az a pont, amikor mi felállunk és otthagyjuk az illetőt a saját idült önsajnálatában, s szenvedjen egyedül tovább de nélkülünk!! Sokan otthon ezt arogánsnak tartják, de mi ettől még nagyon jó tudunk aludni!!
;)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gizella

Több
12 éve 11 hónapja #10796 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szio rixer

Párom egyik eredeti szakmálya kárpitos , szerinte már nem érdemes itt kárpitosként dolgozni, mert rengeteg időt forditasz a munkára és csak pár eurot keresel vele :sick:
De persze ezt mindenki maga dőnti el, hogy mennyi éri meg neki,
És igen a német hajlando mindig uj dolgokat venni és a "régit " 3-4 éves dolgokat kidobni :kiss:
Üdv.terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gizella

Több
12 éve 11 hónapja #10803 Írta: rixer
rixer válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Terézia !

Köszönöm a válaszod,!!! - Én is igy gondoltam!!!!!!!!! és a Nejem is ezt olvassa ki mindennap az ujságokban !!

Ez a valóság- persze - tudjuk -......
Szia/ -sztok !

• CAT329E
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10818 Írta: CAT329E
CAT329E válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv. sziasztok!
Még új vagyok az oldalon, de remélem hamar be tudok illeszkedni.
Az igazat megvallva én is szeretnék kijutni Németországba /dolgozni/. De nem tudom hol és merre érdemes keresgélni? Én nehézgépkezelő vagyok. Lánctalpas kotrókkal dolgozom, autópálya építés stb. Ebben szeretnék Tőletek tanácsot kérni. előre is köszönöm.