Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10973 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

kisne írta: De DCT. én ugy tudom, hogy 62 évesen magyarországon nyugdij még nincs csak a kivételeseknek És ha nincs munkálya miből éljen 28 ezer ft-os segélyből? Üdv.Terézia

Nagyon sok ismerösöm van aki már 60 évesen nyugdijba ment. Nem tudom hogy hogy csinálták, de nem hiszem, hogy kivételes esetek s nem is rokkantak. Van olyan valóban kivételes, aki már 48 évesen nyugdijba "vonúlt" kényszerböl, mert küldték: 2, volt katonatiszt ismerösöm is. 62 évesen már javában védett korban van Péterünk, igy hosszabban kapja a munkanélküli segélyt. Ezen kivül, elkerülte a figyelmedet, hogy sok éve van (30 csak az idegenforgalomban**) igy biztos, hogy van tartaléka, s azt meg nagyon furcsának találnám ha csak 28 ezer körüli lenne a jövedelme!
** Én is dolgoztam az idegenforgalomban, s tudom, hogy jókat lehet akasztani már csak a deviza váltások esetében is, zsebböl zsebbe! Az sem mellékes, hogy ha valaki 30 évet eltöltött mint idegenvezetö és tud nyelveket is, akkor valószinü, hogy az ismerettségi köre kiterjedt! Egy viszont biztos: 62 évesen otthon jobb az esélye, a megélhetésre, mint ha most megy külföldre! Ilyen korban egyszerüen esélytelen a szakmájában!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja #10975 Írta: DECOTEXT

prosperus írta: Az. hogy 62 eves vagy nem negativum abban az esetben, ha nem vagy beteg, erös fizikumu es top fitt vagy, mert dolgoznak nalunk e korosztalyban es panasz nincsen rajuk.

Péter 30 évig idegenvezetö volt, ami gyakorlatilag szellemi munka! Hogyan képzeled, hogy 62 évesen most át tud állni valamilyen nehéz fizikai munkára?
Tudom miröl beszélek. Én az utóbbi kb. 15 évben nem végeztem fizikai munkát, s már 55 évesen sem birom a gyürödést, pedig a dohányzásról is 10 éve leszoktam! Persze én nehéz fizikai munkára értem. S még a nagy baj: Péter "képzetsége" gyakorlatilag egy halott szakmában van!!

Ez viccnek is rossz! :angry:

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #11008 Írta: davince
davince válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv!
Péter szerintem fogadd meg a tanácsot: NE VÁGJ BELE!
Tudom,hogy sokkal fiatalabb lévén ha kalácsot nem adok, tanácsot ne akarjak adni, de a te képzettségeddel nem sok az esélyed. Szerintem próbáld "kipiszkálni" a nyugdíjat itthon!
Segédmunkásként akarsz elhelyezkedni? Tudod mit jelent napi 10-11-órában cipekedni a 6-7.-emeletre?
Gondold át!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja #11023 Írta: DECOTEXT

davince írta: Szerintem próbáld "kipiszkálni" a nyugdíjat itthon!t!

Nem tudom, hogy ez miért gond? Sok embert ismerek akik 60-62-évesen javában nyugdijasok. Az lehet hogy nem 100%-ot kapnak s valamilyen csökkentett nyugdij az, de az!

Itt a BRD-ben esélytelen.

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #11043 Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok,
Te dönts kedves Peter hogy Magyarorszagon 28 000ft bol(100€ bol) ki tudsz e jönni.
Te helyedben en jönnek es ha nem is szakmamba de dolgoznek mast.De te tudod mit birsz.Merlegeld hogy a kaja rezsi esetleg kölcsönök fedezik amit otthon kapsz penzt.Ha nem, GYERE nincs mit veszitened.

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #11047 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Perfekt nyelvtudással, például elmehetne portásnak. Arra 62évesen is alkalmas.
Az otthoni 28000ft-tól mindenképpen többet fog keresni.
Szedje össze a bátorságát, és jöjjön ki. És ahogy már mondtátok:" Nincs mit veszíteni" ;)