Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nagyon sok ismerösöm van aki már 60 évesen nyugdijba ment. Nem tudom hogy hogy csinálták, de nem hiszem, hogy kivételes esetek s nem is rokkantak. Van olyan valóban kivételes, aki már 48 évesen nyugdijba "vonúlt" kényszerböl, mert küldték: 2, volt katonatiszt ismerösöm is. 62 évesen már javában védett korban van Péterünk, igy hosszabban kapja a munkanélküli segélyt. Ezen kivül, elkerülte a figyelmedet, hogy sok éve van (30 csak az idegenforgalomban**) igy biztos, hogy van tartaléka, s azt meg nagyon furcsának találnám ha csak 28 ezer körüli lenne a jövedelme!kisne írta: De DCT. én ugy tudom, hogy 62 évesen magyarországon nyugdij még nincs csak a kivételeseknek És ha nincs munkálya miből éljen 28 ezer ft-os segélyből? Üdv.Terézia
** Én is dolgoztam az idegenforgalomban, s tudom, hogy jókat lehet akasztani már csak a deviza váltások esetében is, zsebböl zsebbe! Az sem mellékes, hogy ha valaki 30 évet eltöltött mint idegenvezetö és tud nyelveket is, akkor valószinü, hogy az ismerettségi köre kiterjedt! Egy viszont biztos: 62 évesen otthon jobb az esélye, a megélhetésre, mint ha most megy külföldre! Ilyen korban egyszerüen esélytelen a szakmájában!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Péter 30 évig idegenvezetö volt, ami gyakorlatilag szellemi munka! Hogyan képzeled, hogy 62 évesen most át tud állni valamilyen nehéz fizikai munkára?prosperus írta: Az. hogy 62 eves vagy nem negativum abban az esetben, ha nem vagy beteg, erös fizikumu es top fitt vagy, mert dolgoznak nalunk e korosztalyban es panasz nincsen rajuk.
Tudom miröl beszélek. Én az utóbbi kb. 15 évben nem végeztem fizikai munkát, s már 55 évesen sem birom a gyürödést, pedig a dohányzásról is 10 éve leszoktam! Persze én nehéz fizikai munkára értem. S még a nagy baj: Péter "képzetsége" gyakorlatilag egy halott szakmában van!!
Ez viccnek is rossz!
DCT
- davince
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Péter szerintem fogadd meg a tanácsot: NE VÁGJ BELE!
Tudom,hogy sokkal fiatalabb lévén ha kalácsot nem adok, tanácsot ne akarjak adni, de a te képzettségeddel nem sok az esélyed. Szerintem próbáld "kipiszkálni" a nyugdíjat itthon!
Segédmunkásként akarsz elhelyezkedni? Tudod mit jelent napi 10-11-órában cipekedni a 6-7.-emeletre?
Gondold át!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nem tudom, hogy ez miért gond? Sok embert ismerek akik 60-62-évesen javában nyugdijasok. Az lehet hogy nem 100%-ot kapnak s valamilyen csökkentett nyugdij az, de az!davince írta: Szerintem próbáld "kipiszkálni" a nyugdíjat itthon!t!
Itt a BRD-ben esélytelen.
DCT
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
Te dönts kedves Peter hogy Magyarorszagon 28 000ft bol(100€ bol) ki tudsz e jönni.
Te helyedben en jönnek es ha nem is szakmamba de dolgoznek mast.De te tudod mit birsz.Merlegeld hogy a kaja rezsi esetleg kölcsönök fedezik amit otthon kapsz penzt.Ha nem, GYERE nincs mit veszitened.
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Az otthoni 28000ft-tól mindenképpen többet fog keresni.
Szedje össze a bátorságát, és jöjjön ki. És ahogy már mondtátok:" Nincs mit veszíteni"