Németországi munkát keresek
- zolka74
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 5
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- pingpong53
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
zolka74 írta: 8éve dolgozom a bútoriparban,mint asztalos.Egyedi bútorok gyártásában nagy tapasztalatot szereztem,az anyagok előkészítésétől,válogatásától, a lakkozásig bezárólag.
Szia!
Nagyon sokszor keresnek ilyet: Küchenmöbelmonteur =konyhabútorok összeszerelöje. Ráadásul, ha hinni lehet a hirdetéseiknek komoly keresetet igérnek. Bútoráruházak, vagy közvetitö irodáktól olvastam ilyet, de cimet nem tudok adni! Sok sikert!
- sonaj67
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
- Kitty89
- Látogató
Köszönöm hogy reagáltál a kis bejegyzésemre...
Én lassan egy hete vagyok itt, de még egyenlőre semmi munka nekem sem, nézelődöm, de igazából a nyelvre kell még hangolódnom.
Köszike a tanácsokat, az az állásos oldal érdekelne, megköszönném ha elküldenéd hol kell keresgélni.
Tegnap előtt este láttam hogy az egyik boltban kitett valaki ilyen munkakeresős kis hirdetést, tök jó ötlet az is.
Itt vannak helyben szállodák meg ilyen kis éttermek, majd ha tökéletesítettem az önéletrajzomat elkezdem szórogatni
Te hogy boldogulsz? Hogy érzed itt kint magad?
Üdv:Kitty
- kovakove
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 5
Jó ideje már,hogy regisztráltam itt,de még csak most szántam el magam,hogy segítséget,vagy valamilyen információt kérjek,mivel én is nagyon hasznosnak és jónak találom ezt az oldalt,épp ezért bízok benne,hogy valaki esetleg tud nekem valami info-val szolgálni.
28éves vagyok, 2006 óta ingázok Németország és Magyarország között. Trockenbau,Fassaden,Photovoltaik.
E három területen dolgoztam,de az első kettőt el is feljtettem egy életre...
Napelemszereléssel 2009óta foglalkozok.A nyelvtudásomat azért nem tudom meghatározni,mert minél többet tudok,annál inkább rá kell jönnöm,hogy mennyi mindent kell még tanulnom,de a németek szerint nagyon jól beszélem és értem a nyelvet.A napokban érkeztem haza és egy gipszkartonos csapatnak fordítottam,hogy boldoguljanak az építkezésen.Az építkezést átadtuk.
A problémám viszont az,hogy szeretnék egy olyan német cégnél elhelyezkedni,aki kimondottan csak solar-ral foglalkozik.
Sokáig böngésztem a német állásokat és kb.10-12cégnek írtam is,de nem jött válasz.
Nem tudom mi lehetett a probléma,pedig mindenhová Monteuer vagy Helfer kategória volt megadva.
Szakmailag megállnám a helyem,a szerelésre és a nyelvre gondolok,mivel a kifejezéseket,a munkamenetet jól ismerem.
Zárásként annyit,hogy nem szeretnék már magyar cégen keresztül kimenni.
Jövő héten mehetnék Angliába 5,5Euró Bruttóért!!!!,szállás utazás ingyen,plusz heti 50Font kajapénz és van továbblépési lehetőség,mivel Vorarbeiterekre a jövőben szükség lesz.
Én ezt az összeget rendkívül kevésnek tartom,de ha nem találok valamit,el kell,hogy vállaljam.
Lehet,hogy sokan cserélnének velem,mondván örüljek,hogy dolgozhatok,de azzal is tisztában vagyok,hogy egy német cégnél minimum a 10-12Eurót kapnám óránként,és anno is mindig németekkel dolgoztam együtt,csak sajnos magyar cégen keresztül,Kérem senki ne vegye sértésnek,de amikor 15-20-an dolgoztunk (magyarok) egy területen plusz egy Bauleiter,akkor a nyelvtudás nélüli honfitársak csak megnehezítették és megkeserítették az életemet,a "mondd már meg neki" és a "kérdezd már meg tőle" kezdetű kérdésekkel.
Ha valaki tud valami hasznossal szolgálni, köszönöm előre is a segítséget!
Kellemes hétvégét mindenkinek!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ezt ennyiért, Nagybrittánniában nem szabad elvállalni! A megélhetés (kaja, közlekedés, betegbiztsoitás, stb) lényegesen drágább mint a németnyelvű terülketeken: D / A / CH / NL / B. Pontosan ez a gond a 5,5 euró bruttónál mert ebből valószínű hogy a betegbiztosításod és adód lejön. Sőt, elképzelhető, hogy még a nyugdijjárulékot is leveszik! Még akkor sem szabad elfogadni a 5,5 font bruttó!kovakove írta: Jövő héten mehetnék Angliába 5,5Euró Bruttóért!!!!,szállás utazás ingyen, plusz heti 50 Font kajapénz és van továbblépési lehetőség,mivel Vorarbeiterekre a jövőben szükség lesz.Én ezt az összeget rendkívül kevésnek tartom,de ha nem találok valamit,el kell,hogy vállaljam.!
Ne is haragodj, de ennél még a 91 ezer forintos minimálbér is jobb! Az angol font most ÁRFOLYAMOK 349 Ft. Ha 5,5 font (!) lenne bruttó akkor az heti 44 font (8 órával), s 880 Font havonta 20 munkanappal. Ez még nettó is kevés Angilában a megélhetésre! Azt azért tudom biztosan, mert a szomszédom fia decemberben tért haza onnan, pontosan anyagi okok miatt! (A gyerek 12 kilót fogyott 1,8 év alatt pedig nem volt soha kövér s nem ivott, s nem cigizik!!)
DCT