Németországi munkát keresek

• encsib
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14338 Írta: encsib
encsib válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

25 éves lány vagyok. Édesanyám Offenbach-ban kapott (közvetítőn keresztül) ápolónői állást. 3 hónapja van kint. Hó elején haza jött M.o.-ra és meggyőzött, jöjjek ki Vele. Neki szerencsére van állása, igaz a nyelvvel még gondjai vannak.
Én egész jól pötyögöm a németet (a sulikban mindig németes voltam), tavaly pedig el végeztem otthon egy német tanfolyamot.
Végzettségemet illetően irodai asszisztens vagyok, illetve voltam otthon. A németem ehhez itt kint nem elég. Sajnos semmilyen más végzettségem nincs.
Mint gondolom sokan mások is, eléggé elveszettnek érzem Magam. Amúgy sem vagyok az a bátor típus, hát még most... :S
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Enikő

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14342 Írta: Numma
Numma válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Kitty!

A lakcímes papírt tényleg rendezzétek el,az tényleg kell.. :)
A páromnak két-három héten belül már küldték is a címére,nekem valószínű azért kellett ennyit várni,mert közbejött a karácsony és a szilveszter is,és itt ilyenkor leállások vannak!
Ne egyedül menj,fogd karon a barátodat és sétáljatok be ketten! :)
Ezt (legalábbis nálunk) abban a városban csinálják ahol laksz...a városházán.. :) :)
A munkaügyibe is ajánlatos bemenni,ott beregisztrálnak,adnak egy időpontot amikor vissza kell menni..(ez is több hétbe telhet) és utána ott adnak egy számot,ami a te saját számod...ha az megvan és írsz levelet állásokra akkor bele kell írni a számot és hogy regisztrált tag vagy...így "jobban" szóba állnak veled!! :) :) Így több esélyed van hogy válaszolnak a levélre vagy felhívnak! :) :)

A szakmámon belüli válogatást én sem viszem túlzásba,mert ott nekem is profinak kéne lennem a nyelvből...majd később!!De olyanokra pl beküldöm hogy az ápoló segédje...próba szerencse...valami egyszer biztos sikerülni fog!
Nem szabad feladni...ez a lényeg...ki kell tartani,mert akikkel itt beszélgettem magyarok azok is mondták hogy nem ment könnyen az első pár hónap de nem szabad feladni.. :) :)
Valami oka volt annak hogy kijöttél...és az álmodat nem szabad feladni...!!!

Intézzetek el mindent mert így könnyebb lesz munkát találni..és akkor ha megvan minden papír akkor tényleg mindjárt munkába is állhatsz!!
Biztosítás (ha jól tudom) itt úgy van hogy csak akkor kapsz ha van már munkahelyed..szóval azzal szerintem foglalkozz most!!
Ha van EU-s kártyád akkor az egy jó pont...akkor az alapellátásra itt kint is jogosult vagy....!!Az otthoni tb pedig másfél hónapig érvényes még itt kint..és elvileg ha másfél hónapon belül itt nem találsz munkát és utána otthon tovább fizeted minden hónapban az összeget akkor azt is el kell fogadniuk itt kint addig amíg nem lesz munkád ebben az országban...!!
Ha meg felvesznek akkor kell itt bejelentkezni és akkor otthon már nem kell fizetned,hanem itt fizeted..!! :) És majd egy nyomtatványt kell kitöltened és hazaküldened ha otthon is jogosult akarsz lenni az ellátásra...!!
Valami ilyesmi kör van itt... :D :D Párom tesója valahogy így magyarázta...ő most kapta meg ismét a nyomtatványt a biztosítótól,mert az évente kell hosszabbítani! :)

Üdv: Numma
várom válaszod :D

Több
12 éve 9 hónapja #14343 Írta: candy000
candy000 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Encsib!

Megkérdezhetem, hogy anyukád, milyen közvetítőn keresztül ment ki?

Több
12 éve 9 hónapja #14344 Írta: Numma

szia Enikő!

Mesélnél nekem a közvetítős dologról?
Mivel Offenbach nincs messze onnan ahol én élek és nekem is ápolónői végzettségem van! Nagyon megköszönném a segítséget! :)

Én még mindig elveszettnek érzem magam itt kint...de hidd el idővel ez változni fog! :)
Bátornak kell lenni és merésznek,különben nem találod meg a helyed....!!Hidd el sokan vannak akik még annyira se tudnak beszélni mint te,de el tudják magukat adni és próbálkoznak és ezt (jó hazudnék ha azt mondanám hogy mindegyik német ember) érdekelik is!!
Olvass itt vissza sok hasznos tanácsot fogsz kapni....és némely levelekben le vannak írva hogy hol tudsz munkát keresgélni....és ha az én írásaimat visszaolvasod akkor a kezdésről,hogy miket kell beszerezni azokról írtam is!! :)

Fel a fejjel..bátornak kell lenni....mondjuk ez jóó..mert pont én mondom aki hasonlóan bátortalan mint te...de mióta kint vagyok megtanultam hogy nem szabad bátortalannak lenned...!!!Valami miatt kijöttél,hát akkor váltsd valóra amit elterveztél!! :) :)

várom válaszod..üdv: Numma
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

• encsib
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14345 Írta: encsib
encsib válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Numma és Candy000!

Sajnos az otthoni helyzetet mindnyájan jól ismerjük... (munkanélküliség, svájci frankos hitel, stb.)
Nekünk is ez miatt kellett lépni.
Ugyan nagyon ismerőse volt kint már Anyumnak is külföldön, Németország, Ausztria, de segítséget nem kapott. Hosszas próbálkozás után adódott egy lehetőség.
A klinikán, ahol Anyu dolgozott otthon, talált egy kifüggesztett hirdetést, ahol ápolónőket kerestek és keresnek még most is németországi munkára, kórházakba, otthonokba.
Anyum felvette velük a kapcsolatot. Kilépett a munkahelyéről. Ez a cég biztosított nekik otthon egy 3 hónapos nyelvtanfolyamot. A 3 hónap után pedig kihozták Németországba a céggel szerződésben álló intézményekbe.
Az eddigi tapasztalatok nem feltétlenül pozitívak, már ami ezt a céget illeti :S
De ez volt, ez jött. 3 hónapig egy másik helyen dolgozott Anyu, de 1-jével áthelyezték ide. Aminek Anyum igazándiból azért örül. Több a magyar :) Viszont a céget, ha nem muszáj, senkinek nem ajánlanám...
Én szívesebben mentem volna, mennék Ausztriába. De Anyumat sem akartam cserben hagyni, így hagytam Magam meggyőzni és Vele tartottam ide, Offenbach-ba.
Igazad van Numma, vannak terveim, álmaim, nem véletlenül vágtam bele.
De nem vagyok benne biztos, hogy jól tettem, hogy hagytam magam meggyőzni (ismét) valaki más által, még ha az az édesanyám is... De ez egy másik történet a, ha lehet így fogalmazni, befolyásolhatóságomról, megfelelési kényszeremről, már ami a családomat illeti... :S :)
Igyekszem munkát találni. Pár napja fedeztem fel ezt az oldalt, úgyhogy biztosan sok hasznos dolgot fogok találni, olvasni Tőletek :)
Más oldalakat is elkezdtem nézni. És gondolom ha kicsit jobban megbarátkozom a környékkel, könnyebben, jobban fogok tudni személyesen is keresgélni.
Aranyos, hogy írtatok! :)
Ha lenne még kérdésetek erről a közvetítős dologról, kérdezzetek nyugodtan :)
Én pedig igyekszem kitartónak lenni!

Több
12 éve 9 hónapja #14359 Írta: Numma

szia Enikő!

Egyszer fent..egyszer lent...ez itt kint is így megy!
Egyik pillanatban ér egy pozitív élmény és boldog vagy,majd ezt a pozitívumot egy perc alatt le tudják itt is lombozni...!!De nem szabad feladni,küzdeni kell....muszáj...különben nem tudsz érvényesülni!!Bátornak kell lenni és el kell magad adni...!! :)

Bevallom nekem nagyon felkeltette az érdeklődésem az a hely ahol anyud dolgozik,talán (sőt biztos) azért mert én is egészségügyben dolgoztam otthon,és nagyon szerettem csinálni és nem áll tőlem messze az az elhatározás sem,hogy egészségügyben kéne dolgoznom!!
Keresnek oda ápolókat ahol anyud dolgozik?
Megtudnád nekem írni a webcímüket,és akkor rákeresnék,mert nem lakom tőletek messze és meglehetne oldani a bejárást is! :) :)
Mivel írtad hogy vannak ott magyarok és az ottani munkáltató ismeri a magyar mentalitást és munkakedvet,lehet hogy nekem is sikerülne ott lehelyezkedni... :) :)

Neked Enikő azt tanácsolom hogy nézelődj a neten munkák után,és járd a városokat a környéken és ahol látsz kint hirdetéseket oda tessék bemenni és érdeklődni! :)
Jobban szeretik ha személyesen viszed be az önéletrajzod mint hogy email-ben elküldöd!! :) (egyébként ezt itt tanultam meg,itt tanácsolták nekem..és tényleg így van).. :)
Az alap sablon szöveget tanuld be és utána már könnyebben fog menni minden!!
Lesz olyan időszak hogy nagyon el leszel kenődve és vissza akarsz menni Magyarországra..nekem is volt..ohh de még hányszor...de nem szabad feladni..
"Kemény az élet.-Na és? Én majd keményebb leszek...ennyi...".. :) :)
Szeretem az idézeteket..most engem ez erősít.. :) :)

Fel a fejjel és várom a híreket és a segítséget.. :)
Ha van valami amiben tudok segíteni akkor nyugodtan írj... :)

Üdv: Numma

Ui: itt alap hogy segítenek egymásnak a magyarok...épp ezért szeretem ezt az oldalt :) :D