Németországi munkát keresek

Több
12 éve 9 hónapja #14361 Írta: Numma
Numma válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Kitty89 és persze Mindenkinek!! :)

Ma este voltam német kurzus "megbeszélésen"...már nem is tudom hogy hogy hívják otthon! :)
Nagyon aranyos volt a hölgy...hozzá kell tennem hogy lengyel hölgy volt az aki fogadta az érdeklődőket... :) :) Ez se semmi...német kurzust lengyel hölgy tart! :)
Szóval nagyon aranyos volt...!
Nem egyedül mentem,mivel a párom dolgozik/dolgozott így az édesapja kísért el engem..ő már volt ilyen kurzuson évekkel ezelőtt!!

A hölgy elmondta hogy mik a lehetőségek,én alig mondtam valamit...amikor kérdezett akkor válaszoltam! :) A párom édesapja lemondta hogy nem merek még igazán beszélni németül,de megértem amit mondanak nekem! :) Na erre jött a szóbeli szintfelmérés.....tett fel a hölgy nekem kérdéseket és én meg válaszoltam..szépen,ügyesen és még jól is! :) :) :)
Végül azt mondta hogy indulni fog kurzus és engem a 3. vagy a 4. szintre fognak tenni..nem kell az alapoktól elkezdeni mert ügyes vagyok és megy ez nekem!!Az pedig hogy nem vagyok még elég bátor az normális..idővel ez is változni fog..merjek beszélni és bármit mondok meg fogják érteni és értékelni fogják! :) :)

Nagyon jól esett...jó és pozitív élmény volt!! :)
Most örülök...remélem hogy ez a jó széria folytatódni fog....!!! :)

Szép estét mindenkinek...Üdv: Numma

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• encsib
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14383 Írta: encsib
encsib válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Numma!

Itt, ahol Anyum épp ma reggel kezdte meg az első műszakját :) szerintünk nincs felvétel, de majd megpróbálunk kicsit jobban utána járni a dolognak.
Amúgy, ha megpróbálsz neten rákeresni, talán több sikered lesz. Ez itt ugyanis, ha jól mértük fel Anyummal a terepet, egy több különálló intézményből álló központ. Egy központ szerűséget alkotó, több épületből álló kórház. Így Én, Mi csak erről az épületről tudunk bármit is mondani.
Hátha a másik épületekben/kórházakban esetleg lenne hely.
Egyenlőre többet sajnos nem tudunk segíteni. Esetleg kicsit később, ha már jobban átlátjuk az itteni dolgokat. De addig sajnos csak ennyit tudunk írni.
A biztatást pedig köszönöm! :) Nagyon jól esik és picit mindig jobb tőle :)
A némethez pedig gratulálok! :)
Hiába, kellenek a sikerélmények!

Szép napot Neked! És persze minden Fórumozónak!
:)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14387 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Numma írta: Nagyon aranyos volt a hölgy...hozzá kell tennem, hogy lengyel hölgy volt az aki fogadta az érdeklődőket... Ez se semmi...német kurzust lengyel hölgy tart! Szóval nagyon aranyos volt...!

Kérdezz rá, hogy a hölgy itt született e Németországban. Nagy gond ha akcentussal beszél, s ezt közvetíti mert mi eleve igy beszéljük a németet akiknek a magyar az anyanyelve! Ha ehez még egy lengyel "beütés" is jön az senkinek nem használ! (Rendszerint anyanyelvű a kis fizetés miatt nem vállalja... ha viszont csak lengyel szármozású, de itt nőtt fel akkor semmi gond!)

Jó pár évtizede volt egy oktató ismerősöm aki Salgótarjáni volt és Lipcsében tanulta a nyelvet! Borzasztóan beszélet németül. Mivel palóc volt "á"-zott, s ehez egy sachseni tájszólás jött. Egy szavát nem lehetett érteni!! Ezért aztán egy Stralsundból szármozó (volt NDK-s) ismerőshöz jártak a gyerekeim, s volt nekik egy kis "Mecklenburg" izű hangsúly a beszédükben, de ezt mindenhol a világon megértik (még a németek is!)
;)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Numma

Több
12 éve 9 hónapja #14389 Írta: Numma

Szia Enikő!

Először is köszönöm a gratulációt...aranyos vagy!
Na igen, a sikerélmény otthon is jól esik az embernek,de itt olyan mint "egy falat kenyér" - legalábbis nekem....!! :) :)
Ilyenkor úgy érzem hogy sikerül megtalálni a helyem itt kint..és az álmunk az esküvőről is valósággá válik! :) :)

Köszönöm azt is hogy próbál anyud érdeklődni..!!
Rákeresek én a neten szívesen,de ehhez légyszi írd meg a kórház nevét... :)

A biztatást nagyon szívesen írtam,örülök hogy jobb lesz egy kicsit tőle a kedved! :)
Őszintén írtam minden egyes sort..mert tudom hogy milyen helyzetben van,és milyen ingadozó ilyenkor az ember lelkiállapota...!! :)

Nálad mi a helyzet?
Hogy vagy?
Írj,mesélj...és szép napot Neked és minden Fórumozónak... :)

Több
12 éve 9 hónapja #14429 Írta: Smileka
Smileka válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Nagyon tetszik ez az oldal és hogy ilyen sok segítőkész ember van. :)
Mi a párommal együtt szeretnénk nekiindulni Németországnak. Egyelőre még csak itthonról próbálkozunk. A párom szakács, már dolgozott Németországban tavaly, de egy magyar étteremben és sajnos nem nagyon megy neki a német. Az étlapon szereplő dolgokat ismeri. Én B2 szinten állok, jelenleg is tanulom a nyelvet. Két diplomám van, jogász és igazgatásszervező vagyok és óvónői végzettségem is van. Persze nem álmodok arról, hogy közép némettudással a szakmámban el tudjak helyezkedni. Igazából bármit elvállalok kezdetnek, mc donaldsos állásokat is nézegetek, jelentkeztem több haushilfe állásra, és szobalánynak is. Kedden fel is hívtak a zav-tól németországból, hogy megkapta a jelentkezésünket a párommal és ki is közvetíti egy négy *-os szállodába és majd onnan fognak hívni. Úgy izgulok... persze még nem hívtak, de még hívhatnak!! Ugye??? Előbb utóbb csak össze kell jönnie valaminek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Numma

Több
12 éve 9 hónapja #14437 Írta: Numma

Szia Smileka!

Üdvözlet itt a köreinkben! :)
Igen,jól látod ez igazán jó oldal,én is nagyon megszerettem,én is új vagyok..még nincs is egy hónapja hogy felléptem ide!Sok segítséget kaptam/kapok az itteni emberkéktől! :)
Ne aggódj hívhatnak még....a németek nem kapkodnak el semmit..!Lakik a szomszédunkban egy magyar hölgy aki itt él már jó ideje és ő mondta nekem hogy a németek olyan tipikus "Hej ráérünk arra még" típusúak...:)
Szóval ne izgulj,biztos jelentkezni fognak! :)

Írj hogy mi újság? Hogy alakultak a dolgok..Üdv: Numma