Németországi munkát keresek

Több
12 éve 9 hónapja #14450 Írta: Smileka
Smileka válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Numma!

Köszönöm a kedves fogadtatást és a bíztató szavakat. Remélem hívnak majd.

Képzeld, egyből kaptam is egy hírdetést a mail-címemre, női betanított munkára! Gyorsan megpályáztam, bár ott egyenlőre csak egyedül tudnék elhelyezkedni, de kint már biztoisan könnyebb találni valamit a páromnak is.

Mondjuk azt írta, hogy írjam be a pontos kezdés időpontját és az ne legyen két hétnél később! Én nem tudok ilyen gyorsan elszabadulni, legalább egy hónap szerintem a felmondási időm is itt. Remélem ez nem lesz probléma!

Most izgulok :) Most már össze kell jönnie valaminek, olyan régóta próbálkozom :)

Remélem neked is sikerül a mai MC Donaldsos, mert a másik fórumon olvastam, hogy voltál ma interjún. Vagy csak ugyanaz a nevetek? :silly:

Köszönöm még egyszer a kedves szavakat

Smileka
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Numma

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• encsib
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14469 Írta: encsib
encsib válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Numma!

Tegnap este akartam írni Neked privát üzit, de nem küldte el. Én csináltam valamit rosszul?
Amúgy épp tegnap kaptam a hírt ismerősöktől, hogy úgy néz ki lenne helyem Ausztriában. Aminek nagyon örülök!
Csak Anyumat ne kéne itt hagyjam :(
Ez a legrosszabb az egészben. A szívem egyik fele ordít, hogy menj, csináld! A másik fele fáj!
De még várom a 100%-os visszajelzést.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14471 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

encsib írta: Szia Numma!Tegnap este akartam írni Neked privát üzit, de nem küldte el. Én csináltam valamit rosszul?Amúgy épp tegnap kaptam a hírt ismerősöktől, hogy úgy néz ki lenne helyem Ausztriában. Aminek nagyon örülök!Csak Anyumat ne kéne itt hagyjam :(Ez a legrosszabb az egészben. A szívem egyik fele ordít, hogy menj, csináld! A másik fele fáj!
De még várom a 100%-os visszajelzést.

Ha bizonytalan vagy akkor ne indulj el! Egy új életet, egy idegen országban csak teljes bevetéssel és odaadással lehet elkezdeni! Ha ilyen kettősség van benned, honvágyad lesz, s nem a munkán jár majd az eszed. Ezzel csökken az energiád, a kedved és a teljesítményed is!

DCT

Több
12 éve 9 hónapja #14473 Írta: Numma
Numma válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Smileka!

Írd meg nekik őszintén hogy nem tudsz elszakadni egy hónapnál előbb a régi munkahelyedről..ha látják hogy nem akarod őket átverni és őszinte vagy akkor biztos értékelni fogják,és lehet hogy nem is lesz gond az egy hónap! :)

Igen,igen én voltam az az illető aki a másik témához írt hogy állásinterjún volt a Mekiben...!!Ehhez a két témához szoktam hozzászólni,ezek állnak hozzám közel! :)
Remélem sikerrel járok..napokon belül kiderül.. :)

Nem kell köszönni a kedves szavakat,ez természetes...!!
Itt kint a magyarok segítik egymást,ezt én az egy hónap alatt megtanultam és jó élményeim vannak ezzel kapcsolatban...!
Sőt olyan is van,aki ugyanígy más nemzetiségű...régóta él már itt kint,itt lett családja,de mégse felejtette el hogy neki sem volt egyszerű..és még ő is segít! :) :)
Az ilyeneket kell megbecsülni.. :)

Várom a híreket,üdv: Numma

Több
12 éve 9 hónapja #14474 Írta: Numma
Numma válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Enikő!

Nem tudsz levelet írni,csak fogadni..még én sem tudok írni,csak fogadni...!!
Ez korlátozva van...ha jól tudom akkor csak akkor tudsz majd levelet írni ha a hozzászólásaid száma 75 lesz..! :)
Nekem és neked is gyűjtögetnünk kell még... :)

A másik melóra azt tudom mondani hogy várj amíg tényleg 100%-os lesz,nehogy két szék közül a pad alá ess...!!No ezzel nem azt akarom mondani hogy ne bízz meg az ismerőseidben...ne értsd félre...!!Remélem nem voltam bántó...!

Mérlegelned kell,nem tudok mást tanácsolni...dönts úgy ahogy szerinted a legjobb,hisz hiába ad bárki is tanácsot a végső döntést neked kell meghoznod!!
Anyukád pedig..nos..."Anya az aki szeret és támogat..miközben te az álmaidat kergeted!" ... :)
Szóval bárhogy is döntesz édesanyád melletted fog állni.... :)

Várom a híreket...
Üdv: Numma

• WgD
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14479 Írta: WgD
WgD válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

1-2 hete kezdtem el olvasni ezt a fórumot, más oldalt nem is találtam ami ennyire aktív :) Augusztusban tervezünk kimenni a párommal (Stuttgartba), addig intenzív német tanulásba kezdtünk. Én 13 évig tanultam, a párom 8 évig. Először Ő megy tanfolyamra, kis szünet, otthon tanulás, szókincs fejlesztés, aztán kimenetel előtt még egy tanfolyam vagy magántanár. Kérdésem lenne, hogy érdemes-e aug-ban kimenni, vagy inkább később (szabadságolások miatt)? Találtam a neten provisionfrei lakásokat, gondolom ezekért nagy a tülekedés? :) Szeretnénk "csak" kaucióval megúszni, ha lehet. Vagy érdemesebb kint a helyi újságokban keresgélni? Nektek mennyi idő alatt sikerült lakást bérelni? Addig hogy oldottátok meg a szállást? (pl. panzió?)
Érdemes már itthonról kiutazás előtt küldeni önéletrajzokat Nem gond nekik a külföldi telefonszám? Gondolom Stuttgart vonzáskörzetében olcsóbbak a lakások, ez hátrányt jelenthet a munkáltatónál? 4000 euróval tervezünk nekivágni. Bocsánat, ha túl sok kérdést tettem fel, van még időnk bőven informálódni, de nagyon várom már az utazást :) Ja, még egy kérdés. Jelenleg nem vagyunk házasok, összeházasodjunk előtte? :laugh: (Gondolok itt a kedvezőbb adóbesorolásra)