Németországi munkát keresek

Több
12 éve 9 hónapja #14539 Írta: farago43
farago43 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Maya!

Köszönöm a bátorítást!! :) Olvasgatom ezt a lapot és nagyon sokat meg lehet tudni az álltalatok írtakból, ez jó ötlet. Köszönöm. Tanulok és nem adom fel. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #14540 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Semmi pánik, Deconál mindenki esélytelen -:)

Több
12 éve 9 hónapja #14542 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lara74 írta: Frankfurban szeretnék elhelyezkedni,vagy takakrítő női,vagy házvezető női posztban,mivel sajnos a nyelvet nem tudom még,most tanulom.Szakmám virágkötő,kereskedelmi szakközép iskolát végeztem abban is dolgoztam,saját cégemben .Jogosítványom is van immárom ,21 éve,és vezetek is rendszeresen.Tehát ezek bírtokában aki tud azt nagyon szépen megkérem segítsen,merre induljak mit csináljak??

Szia Lara,
igaza van Decotext-nek, a nyelvtudás a kulcs. A szakmád maga jó itt, eladókat mindig keresnek a helyi üzletláncok (Lidl, Aldi, Rewe, Kaufland, Real, és a ruha, cipőüzletek, áruházak, stb). Ha beszélsz középfokon, tehát megérted mit mondanak és tudsz is egyszerűen válaszolni, akkor egy üzletben is próbálkozhatsz. Persze nem fognak a pultba meg a kasszába tenni, de árufeltöltés, raktár, pakolás, ilyenek szóba jöhetnek.
A másik megoldás amit írtál, szobalány, Haushalt-aushilfe, esetleg idősgondozó (bár ehhez egyre több helyen kérnek végzettséget - szerintem teljesen érthető módon)
Esetleg McDonald's, Burger King, Nordsee, helyi kolbászsütő, stb....
Sok sikert!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 9 hónapja #14566 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szevasz Szabinacska,
az, ha valaki minden margo es szepites nelkül valaszol a kerdesedre nem szüksegeltetik megsertödni. Elegge elhangzanak itt olyan kerdesek, hogy most tanulom a nyelvet, hova induljak ki tud tanacsot adni, amire igen egyszerü a valaszom, hogy maradjon ott ahol van mig nem birtokolja a nemet nyelvet legalabb "jo alapfokon"! Az, hogy nemet tulajdonu gyarban dolgoztal nem jelent semmit. Az, hogy kereskedö- vallalkozo papirod van, remelem itt egy nemet Dukumentmrol beszelsz, mert a magyarral megtörölheted szajad sarkat vele. Ne azon utazzal ,hogy mi volt magyarban, hogy ott mid van, hanem azon hogy itt mit tudsz produkalni mi motival, mik lennenek a terveid.
Van elegendö töked arra, hogy lakast bereljel, van e lehetöseged ahol mint lakcim bejelentkezni tudsz, mik az elkepzeleseid? Akarmilyen csinos lany is vagy , elönyben vannak reszesülve a "csunyak" akik beszelik a nyelvet.
Nagyon gondold meg, mert vannak olyan "Jakabok" akik neki vagnak a vilagnak minden nyelvtudas nelkül es itt nyafognak egy honap utan,hogy "ki tud segiteni, mert szarban a haza."
Tegyel külömbseget közted es a csövesek között ,akiknek mindegy hogy hol alakul az eletük, mert nekik "mindegy, majd csak lesz valahogy" alapon leptek meg!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14569 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

szabinacska írta: Köszi a választ. Bár ez a "kiházasodásos" dolog nem volt annyira vicces. Ha nem annak szántad akkor meg pláne. Kicsit gúnyosnak éreztem. Bocs, ha nincs igazam. Akkor ha jól értelek, középfokú német nyelvtudás nélkül senkinek semmi esélye?Lehet neked nagyobb tapasztalatod van de attól még nem feltétlenül értek veled egyet. Azért köszi

Bocs, ha gúnynak ment át. Talán egy kicsit érzékeny vagy! Nézd, a szakmádban nehéz valamit szerezni (igaz nem lehetetlen), viszont ha csak fele annyira vagy csinos, mint itt a fotón, akkor hulla komolyan próbálj meg egy partnert szerezni kint! Ezt nem viccnek szántam, hanem komoly esélynek gondoltam! Nem kalandról beszéltem, s főleg nem gúny volt! Egyébként 1989-óta vagyok kint s eléggé ismerem az országot, hogy reálisan saccoljam meg a szakmai perspektivádat!
;)

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14570 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Szabinacska!

Ebben egyetertek Decotextel, prosperussal es a többiekkel. A nyelvtudas nagyon fontos. Szerintem nem feltetlenül a közepfok a kulcsszo, inkabb az, hogyan boldogulsz a nyelvvel. Termeszetesen altalanos dolgokat kell tudni, bemutatni magadat, stb. De ezen felül szerintem a legfontosabb a szakmai nyelvtudas. Ahol dolgozni szeretnel, azt a szakmai nyelvtudast tudjad minel jobban. Pl talan nincs benne a közepfokban, hogyan kell pl sajtot szeletelve eladni, de ha ezt szeretned csinalni, akkor ezeket tudnod kell mindenfele valtozatban es az ottani nepnyelvben is.
A vegzettsegek nagy reszet elfogadjak itt, ha visszaolvasol az oldalon, megtalalod, többen leirtak mar, hol lehet ennek utananezni.
En mindenkeppen azt javaslom neked is, mint a többieknek, ha van valami olyan vegzettseged, amit itt elfogadnak, akkor probalj annak a közeleben elhelyezkedni mar elsöre is, mert igy a szakmnyelvet is tudod tanulni, es kesöbb talan a szakmadban is el tudsz helyezkedni. Talan jobb, mint pl szobalanykent egy hotelben eleted vegeig. Bar nekem volt olyan takaritonöm a munkahelyemen, aki textilmernök volt vegzettsege szerint, de mar eleg regen nem tudott elhelyezkedni a szakmajaban, igy takaritast vallalt - es jol csinalta, sajnaltam is, amikor elköltözött.
szia:
Eva