Németországi munkaadók

Több
11 éve 5 napja #30632 Írta: dianalayla
Németországi munkaadók téma létrehozva dianalayla által

Hali. Nemtudom jo helyre irok e, de szeretnem veletek megosztani jelenlegi munkahelyemmel kapcsolatos tapasztalataimat. Konyhai kisegitokent feladott hirdetesre kuldtem be az oneletrajzomat, ahova rogton masnap fel is hivtak, hogy menjek be szemelyesen bemutatkozni kovetkezo nap. Be is mentem aztan rovid megbeszeles utan felajanlotta a filialleiterin (nemtudom pontos kifejezest magyarul) szoval felajanlotta h holnap be is mehetnek probanapra. Igy is lett, penteki nap volt voltam bent par orat aztan kerdezte na hogy tetszett el tudnad kepzelni? Jo kis nyugodt hely egy irodahaz belsejeben kis pekseg-kavezo ebedre kis levesadagolas, mindez hetfotol pentekig, hetvege szabad. Reszmunkaido ami azt jelenti h 35-40 ora egy heten, es brutto 7 euro oraber. Persze nem egy alomkereset, de gondoltam kezdetnek megteszi, baratomnal lakok igyhat a lakbert mindent kozosen fizetunk, aztan ha mar megcsinalnak minden papirt utana konnyebben tudok masik allast talalni.
Hetfon 03.11meg is kaptam az egy eves szerzodest, utana kaptam egy szabadnapot, hogy minden papirt el tudjak intezni ( anmeldung, steuernummer, krankenkasse, gesundheitspass, bankkartya ) kovetkezo nap eljuttattam mindent a fonokig, es pontosan aznap tortent allitolag h a fonok autojat feltortek es elloptak belole mindent, beleertve a papirjaimat is. Tudtam meg miutan par nappal kesobb felhivtam a filialleiterint, hogy miert nem kuldtek meg vissza a dolgokat. "Bloed gelaufen" kein problem, elmentem megint minden egyes helyre ujbol a papirokert.
A problema ott folytatodott amikor a szerzodesben leirt 15.en nem tortent semmilyen atulalas a firmatol. Jolvan, zavaro dolog, de elofordulhat kuldik majd biztosan holnap. Holnap. Holnap egesz heten semmi, tobbszor felhivtam a filialleiterint, aki persze a fonokre mutogatott aki epp egy par napja korhazban van "bloed gelaufen" mondja megint. Aztan tortent hogy az osszes kollega megkapta mar a penzt, csak en nem. aztan egyik telefonalasom alkalmaval baratom atvette tolem a telefont aki egyebkent torok nemzetisegu de hat nemet mert itt szuletett es jobban tisztaban van a dolgokkal mint nemelyik ugyved. Rakerdezett h oke hogy korhazban van de ilyen esetekben kell hogy legyen valaki aki az o munkajat elintezi, meghogy hogyhogy ket honap alatt egy papirt sem irt ala eshogy egy centet sem lattam.
Ennek hatasara ma behivtak szemelyesen, persze kuldtek egyik helyrol s masikra. Mikor nagynehezen megtalaltuk, megkertuk h bejohessen velem a baratom mert hat ugye en uj vagyok itt, nem nagyon tudom hogy mi itt a rendszer ezt persze termeszetesen megtagadta, igyhat telefonon kerdezgettem neha ha valamit nem ertettem. Egy par orat bent ultem es hallgattam holy milyen szemermetlensrg hogy a dolgozo nincs megertessel arra h a fonok korhazba van (egy par napja, labfejgipsszel) es h emiatt ki kell jonnie a korhazbol de nem errol a par naprol van szo hanem 03.11tol mostanaig nem jelentette be a betegbiztositast, es tenyleg semmi penzt nem kaptam. Nagynehezen kiszamolta ma 03.11-.03-28ig kemeny 554euro ebbol ideadott 550 et alairatta velem a csekket h a penzt atvettem,aztan amint alairtam elvette a penzt aztmondja ittvan a szamla alairtad h atvetted a penzt oszt menjel gyahh mondom most mitcsinaljak hivtam baratomat aki rendorseget akart hivni, igy hat odalokte a penzt aztmondja ittvan ne, oszt takarodj kifele. Azt hitte a f*sz h egyedul vagyok kint aztan jol behuzhat meg szerencse h ott volt baratom kulonben nem tudommi lett volna. A szerzodest persze nem bontotta fel ugyhogy elvezet lesz tovabbiakban az egyutt dolgozas. Holnap megyek rogton pszichologushoz betegszabit kerni, aztan megerdeklodom h mit lehetne tenni ,mert hat ilyennem letezik hogy adotcsalnak feketen dolgoztatnanak nem fizetnek aztan meg te vagy a k*cs*g ha kerdezel?!
Bocsi hogy ilyen hosszu lett de megprobaltam mindenki szamara erthetoen az egesz sztorit elmeselni. Esetleg tippek? Valaki?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 5 napja - 11 éve 5 napja #30636 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkaadók

A "feltört" kocsi esete tipikus, általad ellenőrizhetetlen vicc! Egy kocsifeltörő nem papirokat visz, hanem rádiót , airbaget, laptopot s értéket, stb. nem pedig a Te papirjaidat! Hogy vehetsz be ilyen maszlagot?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 napja #30659 Írta: dianalayla
dianalayla válaszolt a következő témában: Németországi munkaadók

Aztmondta h elvileg volt a rendorsegen is bejelenteni, mert tudod mindennap zaraskor le kell adnunk egy nagy atlatszo (!) boritekban az aznapi bestandbericht lapot h mennyi penz, eladott aru es mennyi maradek van, belerakni az aznapi bevetelt, es hat mivel napvegen ezt ugyis elviszi a fonok, ezzel egyutt kuldtem a papirokat is.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 napja #30662 Írta: dianalayla
dianalayla válaszolt a következő témában: Németországi munkaadók

Szeretnem kiegesziteni a fentieket, este 10orakor irt a fonok egy smst hogy a baratom viselkedesere valo tekintettel azonnali hatallyal ki vagyok rugva es ki vagyok tiltva minden epuletukbol, ja de azert a toluk kapott 2 db munkas inget visszaadhatnam....
Megyunk nemsokara utanajarni a dolgoknak betegbiztosito rendorseg ilyesmi aztan majd megosztom hogy mit sikerult intezni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Rian
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 3 napja #30672 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Németországi munkaadók

Szia dianalayla!
Szerintem ne bánkódj, én már egy percet se dolgoztam volna neki tovább,mert inkorrekt ,és örülj neki hogy nem fogta rád,hogy loptál a bevételből vagy hasonló!
További sok sikert!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 napja #30684 Írta: dianalayla
dianalayla válaszolt a következő témában: Németországi munkaadók

Koszi szepen igazabol nem bankodok, inkabb csalodottsagnak neveznem mert tenyleg olyan jokis hely meg komolynak is tunt az egesz, ki gondolta volna hogy annak ellenere h a szerzodes a zsebembe van, megprobalnak atverni.
Egyebkent voltunk ma a betegbiztositasnal, aztan mondtak hogy hat igen, mar letelt a hat het ami alatt a munkaadonak vissza kell jeleznie, ugyhogy intezkednek mindenfelekeppen, varjuk ki ne menjunk addig rendorsegre sem merhat ok bevonnak mindenkit autonatikusan raallitanak aztan megfizettetik majd rendesen. Aztan adtak meg egy ideiglenes kartyat amivel eltudtam menni orvoshoz, aki kiirt 05.03ig es mivel a szerzodesbe benne van hogy irasban kell foglalni a szerzodes felbontasat es meg kell indokolnia pl h nem jol dolgoztam vagy mindig kestem esetleg be se mentem dolgozni, ami nem a helyzet, ugyhogy elvileg fizetnie kellene mindaddig, amig hivatalosan lezarodik a dolog.
Ja es amit az orvos adott papirt feladtam postan a fonoknek cimezve ajanlott levelkent, ugyhogy ala kell irnia amikor atveszi tehat nyoma is marad nem tudja egyszeruen elegetni ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!