Németországi munkaadók
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Leírtam pontosan. Fordulj ügyvédhez. (Nem hiszem, hogy csak veled bánnak így, ezért álljatok össze, de ha mégis, akkor gondolkozz el azon, hogy miért?) Amikor beléptél a BRD határon és az volt a szándékod, hogy maradsz és dolgozol, akkor az első biztosításodnak a "jogvédelemnek" kellett volna lennie! Ez fedezi az esetleges perek költségeit.dianalayla írta: Es akkor szerinted hagyjam annyiban a dolgot, huzza le a szerencsetlen " egyedullevo" magyart meg akarmelyik mas nemzetisegu leendo es jovobeli alkalmazottat? Hidd el nekem se szokasom betegnek iratkozni ok nelkul de jelenleg nemtudom mit kezdhetnek miutan smsben felmondott es beirt mast a helyemre a munkabeosztasba megis mit kellene tennem? Menjek oda dolgozni mintha mi sem tortent volna? Ilyen pszicho terror utan tegyek ugy mintha mi sem tortent volna? ....
....Nemtudom milyen biztositasrol irsz, ahogy mar emlitettem elso minkahelyem itt, .
Pontosan azért nem így kellet volna mert az első munkahelyed. Ne legyél naiv, ez el fog kisérni végig más munkahelyen is. No, de én ebből kiszállok, mert úgy érzem a beírásodból, hogy azt képzeled, hogy én ellened vagyok, pedig ez tévedés! Én csak rávilágítottam arra, hogy a hibás "védekezésed" következménye az lesz hogy még jobban megtaposnak és be fogsz sokallni
S mégis beálltál dolgozni?....azt se tudom mi ervenyes igy, hogy a fonok nem irt ala egyetlen papirt sem.
Az nem gond, hogy ha valaki "frissen" jön ide és nem látja át a dolgokat, de az igen, hogy érvényes papirok nélkül dolgozik! Ne is haragudj, de ez nem német szokás, hogy van egy aláírt és érvényes szerződésed, ahol minden rajta van: bér, járulékok, számlaszámod ahova utalják a nettó béred, stb. Ehez nem kell itt élni, ez a világon mindenhol így megy! Mo.-on is! Azt meg bárkitől, helybelitől meg lehet kérdezni, hogy milyen boztositásokat érdemes megkötni. Ezt bárki elmondja neked egy sör vagy egy martini mellett az első napon!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
** Ez milyen? Én nem ismerem!
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én spec. nem értettem a "Tippek?" jellegű "kérdést" de ezzel valószínűleg nem voltam egyedül. Máskor egyértelműbben! Amúgy pedig, igazad van, tovább kell lépni a megszerzett "tapasztalattal" kevesebb ilyen lesz a jövőben ha informálódsz előbb!dianalayla írta: Elnezeseteket kerem amiert oszinten szolva a husz evemmel nem latom at az egesz itteni rendszert csak azt latom hogy valami nagyon falsch itt a dologban, tippeket kertem, mint mar emlitettem nem vagyok jartas az itteni jogi dolgokban, ha jol emlekszem nem kaptam a kerdesre valaszt (amiert megint nem panaszkodok hiszen senki nem koteles ra)igy megprobaltam valhogy kezelni a helyzetet. Talan rosszul, megtortent ami megtortent aztan majd lesz valahogy tovabb.
- dianalayla
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Sajnos nem talalkoztam meg olyan emberekkel aki sor es martini kozt felvilagositott volna a jogi biztositasrol ...
Decotext kerdesedre valaszolva h megis bealltam dolngozni, termeszetesen ha ott van a kezemben az alairt szerzodes, mikor szabadnapot kapok h menjek intezzem el s tobbi papirt is ami kell oersze h beallok dolgozni, azt nem tudhattam hogy a fonok csak a hatsojat fogja vele tisztogatni.
Valaszod valojaban kicsit tamadonak ertelmeztem, merthat aztse tudomhol all a fejem, hogyan s mit lehetne tenni ilyen alattomos emberrel szemben, aztan talalok egy a helyzetekhez kepest szerintem elfogadhato megoldast, aztan megint en vagyok a gonosz? Mindegy tanultam belole kovetkezo alkalomnmal( ami remelhetoleg nem lesz) maskepp jarok el
Aztmondtak a biztositonal h mar megcsinaltak nekem a kartyatannak ellenere h a fonok nem jelentkezett, elvileg kikuldtek de akkor meg nem erkezett meg ugyanugy nez kimint az aokkartya csak ez ketszer akkora meg papirbol van rajta az adataimmal a kartya szama stb elfogadjak mindenhol de pl ez csak 17.05ig ervenyes de addigra megkene h kapjam az originalt.
- dianalayla
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Baratom nez ram ertetlenul pedig o jol kiismeri magat a temaban, elvileg, azt mondja mi kozom van nekem az arbeitsamthoz meg mit kellene jelentenem, amikor be se vagyok jelentve , ma ha megyunk a fonokhoz megkapom a kundigungot es kesz mehetek mashova dolgozni. Persze ha megint el nem tunika fonok es ha meg tudunk egyezni. Szoval hogy is van ez, mit kellene csinalnom? Tudnatok tanacsot adni mielott megint rosszul kezelnem a helyzetet?
- dianalayla
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member