Minijob és betegbiztositás
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 16
Feleségem egy étteremben dolgozik. A kikért munkáltatói igazoláson ez a német fogalom van megnevezve: "Geringfügig beschäftigt." Már sok fogalommal találkoztunk, de ezt még csak a Mc-i oldalán láttuk, mint harmadik variáció a munkavállalásra. A felvételkor a 400 eurós minijobról beszélt a főnök, de most elbizonytalanodtunk, hogy ez most valóban az-e, vagy egy gyűjtőfogalom, amibe ez is beletartozik. Aki tud erről valami infót, azt kérem, hogy segítsen kiigazodni ebben. Nagyon köszönöm.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
azt szeretném megkérdezni, hogy Németországban mennyire jellemző a részmunkaidős állás nők részére?
Gergőőő! Dicséret illet, jó ez a fórum, az pedig, hogy fel lehet iratkozni 'álláshírlevélre' kifejezetten köszönetre méltó!!!
Magyaranyuka
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem jellemzö, de van. Cégenként változik. Ahol én dolgozm több is van. 4 koleganöm is 6 órás, gyerek mellett. Ahol a nejem dolgozik (másik cég) ott pl. nincs. Volt egy akinek kényszeböl adtak ilyen szerzödést, de csak egy évre és nem hosszabbitották meg neki....magyaranyuka írta: azt szeretném megkérdezni, hogy Németországban mennyire jellemző a részmunkaidős állás nők részére?
Szerintem ha van jó munkahelyed nem érdemes túlfesziteni a húrt. A munkahelynek nem érdeke 4 órában valakit foglalkoztatni, mert akkor több is kellene..... Jobb egy, 12 órában mint 3 dolgozó, 4 órában. A cégnek olcsóbb! Inkább keressetek valakit aki vigyázz a porontyra, vagy ovoda.Viszont szakmánként ez változó lehet! Van ahol csak ilyet keresnek! Mozi pénztáros déltán 4-töl este 10-ig.....
DCT
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
"Magyaranyuka" csak délkörüli pár órás munkára gondol..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Maya írta: Csak az a kérdés, hogy melyik "anyuka" akar esténként a családjától távol lenni, amikor a gyereknek az anyjára van szüksége(lásd: vacsora készítés, házi feladat ellenőrzés, vagy csak egész egyszerű beszélgetés, a gyerekkel történtekről).
"Magyaranyuka" csak délkörüli pár órás munkára gondol..
Elöször is van a magyar gyereknek is magyar apukája, aki szintén otthon van este beszélgetni és törödni a gyerekkel.
Másodszor a magyar apuka is fözhet.(Én is fözök sokszor. Mosni is tudok, söt amig a gyerekek kicsik voltak, tanultam is velük.) Vittem öket oviba, s mentem is értük ha a magyar anyuka nem ért rá!
Harmadszor a magyar anyuka ne akarja a magyar szokásokat Németországba konvertálni. Akkor inkább maradjon otthon a magyar szociális rendszerben, ahol még "hivatásos magyar anyuka" is lehet állami költségen!.
DCT