Németországi munka nyelvtudás nélkül
- Geschichte
- Látogató
Nekem sincs nyelvtudásom, igaz 2 évig tanultam de nem ragadt rám semmi németből. De most készülök kimenni. Pár szót azért tudok. Alapokat. Most készülök hó végén kimenni, úgy néz ki lesz munkahelyem is. Ha még sem jönne össze remélhetőleg, hogy kint vagyok könnyebben találok. Legalábbis bízok benne. Már keresek olcsó kiadó lakást esetleg lakótárssal. Még az is lehet nem egyedül mennék ki. Berlinbe készülök kimenni. Én úgy tudom nem mindenhova kötelező a német nyelv. Takarítás? Mosogatás? Gondolom ide nem kell. Azért ha már kint vagyok gondolom könnyebb mint itthonról intézni és kimegyek és kiderül nincs is munka. Nem számítok semmi jóra de meg akarom próbálni, hisz úgy tudom kint könnyebb találni ha már kint van ez ember. Szerintetek érdemes megpróbálnom?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Először is, hihetetlen , hogy 2 év tanulással nem jutottál semmire. Szerintem jutottál, csak nem vagy megelégedve magaddal... Bár nem tudhatom, hogy milyen intenzitással tanultad a nyelvet.
Másodszor : meg a mosógatáshoz is kell annyi nyelvtudás , hogy megértsd az utasításokat .
Azonkívül, ott csapnak be,ahol akarnak, ha nem érted, hogy mit beszélnek körülötted az emberek.
Egyszer egy nyelvtudás nélküli szobalány írta le, hogy a munkatársai azt nem voltak hajlandók elmondani neki, hogy mikor kezdődik a műszakjuk! Ült az ágyán szerencsétlen hajnalban, mert nem tudta,hogy mikor kell indulnia.
Nem tudom, nem vagyunk egyformák, de egy munkahelyen van bizonyos egymásra utaltsag is, a fonokrol nem is beszélve!
Én nem indulnék el minimum tudás nélkül.
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Semmiképpen és főleg ne Berlinbe! Nagyon magas a munkanélküliség és hidd el van elég képzettség nélküli segédmunkás, olyan aki folyékonyan beszéli a nyelvet! Közel 2,5 millió munkanélküli van a BRD-ben! Ennek nagyrésze képzetlen!Geschichte írta: Nekem sincs nyelvtudásom, igaz 2 évig tanultam de nem ragadt rám semmi németből. De most készülök kimenni. Pár szót azért tudok. Alapokat. Most készülök hó végén kimenni, úgy néz ki lesz munkahelyem is. Ha még sem jönne össze remélhetőleg, hogy kint vagyok könnyebben találok. Legalábbis bízok benne. Már keresek olcsó kiadó lakást esetleg lakótárssal. Még az is lehet nem egyedül mennék ki. Berlinbe készülök kimenni. Én úgy tudom nem mindenhova kötelező a német nyelv. Takarítás? Mosogatás? Gondolom ide nem kell. Azért ha már kint vagyok gondolom könnyebb mint itthonról intézni és kimegyek és kiderül nincs is munka. Nem számítok semmi jóra de meg akarom próbálni, hisz úgy tudom kint könnyebb találni ha már kint van ez ember. Szerintetek érdemes megpróbálnom?
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ha valakinek, hát nekem nem kell bemutatni Őket. Szerintem nincs a földön ember aki több ilyen "naív" németországi munkát keresőt "tett volna helyre" mint én!Emilio33 írta: Akinek meg azt mondod, hogy a nyelv kell, az besértődik. Szomorú...