Németországi munka nyelvtudás nélkül

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #7179 Írta: Annette
Németországi munka nyelvtudás nélkül téma létrehozva Annette által

Sziasztok! Parom 2 hete dolgozik a DHL-nel mint sofor es futar. A gond az,hogy reggel 7-tol este 9-10ig dolgozik. Normalis ez,napi 15 orat dolgoztatni valakit? Hulla faradtan megy haza minden este es raadasul lepcsohazakba szallit ki csomagokat vagyis egesz nap emeletekre jar fel a csomagokkal. A fonoke romaniai es ugy szabja a felteteleket ahogy o akarja... nincs megmondva,hogy naponta hany csomagot kell kivinni vagy hany orat kell dolgozni... Szerintem nincs joga igy dolgoztatni a munkasait. Kerlek segitsetek ha tudtok ezzel kapcsolatban valamit,hogy mukodik a DHL-nel a munka. A fonok gondolom kihasznalja,hogy a munkasai nem tudnak nemetul es azt mond nekik amit akar.. Vagy nemtudom mi van...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #7181 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül

Szia,
Én tudom mi van. Ez van amikor azt gondolják egyesek, hogy ilyen-olyan, és sok más munkához nem kell nyelvtudás. Ráadásul közel sincs vége a meglepetéseknek mert most borítékolom, hogy az első fizetést követően még nagyobb szükség le(nne)sz a nyelvtudására. Tanácsolni csak egyet tudok, bármilyen fáradt amikor hazaér, 3-4 órát azért tanulgasson. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #7183 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül

Kedves Annette

Sajnos ez igy van legtőbb helyen németországban, az én albérlőm is egy honapja dolgozik itt és van mikor 12-13-orát. :sick:
Ez itt normális ha meg van egy adott mennyiség pl.csomagbol azt ki kell szállitani ha kell éjjel is ha a szallagon még van csomagolni valo nem állnak fel a munkások hanem addig dolgozzák fel mig kész nincs :angry: de ez nem csak a nyelvet nem tudokra vonatkozik.ha meg kevesebb a munka eljőnnek előbb.
Ezt álltalában tulorában tudomásom szerint nem fizetik, hanem szabadnaponként adják ki.
Ezért kell nyelvet tanulni mielőtt kijön egy ember, én két éve itt vagyok német párom mellett és még mindig szenvedek a nyelv miatt :angry: és még pár év biztosan kell,hogy értsem mit hadarnak néha :blush:
De itt vannak még sokkal jobb hozzáértők majd válaszolnak ők is.
Üdv.Terézia

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #7186 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül

Szia Anette.

Ha romaniai a fonoke, ne csodalkozz! Ti Romaniabol vagytok-e? Felesegemnek is ajanlottak munkat nulla nyelvtudassal kisegitonek szakacs melle, konyhara, es az is egesznapos munka lett volna, reggeltol estig. Persze azert a plusz orakat kiadtak volna szabadnapba, de a gyerekek miatt nem tudta elvallalni. Pedig 1100euro nettot igertek. Azert kerdezze meg a fonoket, hogy szabadnapba kiadjak-e a tulorakat? Sok sikert!

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #7189 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül

kisne írta: .... Ezért kell nyelvet tanulni mielőtt kijön egy ember, én két éve itt vagyok német párom mellett és még mindig szenvedek a nyelv miatt és még pár év biztosan kell, hogy értsem mit hadarnak néha .....
Üdv.Terézia

Kedves Terézia!
Nagyon meglepődtem a beírásodon. Milyen környezetben tartózkodsz, hogy 2 év után is nehézségeid vannak a némettel? Azért furcsa ez, mert említed, hogy a párod német. Háztartásbeli, és egész nap egyedül vagy? Izoláltan nem fog ez 5 év múlva sem menni! Menj emberek közé!


(Tapasztalatom szerint egy év alatt bőven meg lehet tanulni a nyelvet társalgási szinten. -Persze nem a nyelvtant perfekt-, de a könnyű verbális kommunikációnak mennie kéne!)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #7190 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül

Kedves Ur aki mindig mindent tud ;)

Szerintem ha téged hallana beszélni a német párom, akkor neked is azt mondaná te sem tudsz németül :blush: párszor már hallottam tőlle ugyanis ezeket a szavakat.mindjárt tudja ki a német ki nem ;)
Szerintem perfektül beszélni németül nagyon nehéz.szerintem :)
Igen sajna 1 évig csak itthon ültem, és magam tanultam a németnyelvet, és otthon egy intenzivet alap tanfolyamot .:blush: ugyanis mint tudod tavaly elhelyezkedni nagyon nehéz volt. és sajnos elég őreg is vagyok.50 éves.

Természetesen elbeszélgetek ugy ahogy, de mint mivel te már itt élsz ezer éve tudod, hogy ha elkezdenek hadarni és rőviditeni akkor bizony szegény németet tanulo kezdőknek ez bizony még mindig kinai néha :P
Emberek kőzé kis faluban hová ? vadidegenek kőzé ez jo ,templom?
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, beatrix0623, eras72, Maya, Juditka, Lizy007, bibegombi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!