SCHUFA

Több
10 éve 10 hónapja #31702 Írta: tomi1974
SCHUFA téma létrehozva tomi1974 által

Jó reggelt!!

Azért inditottam ezt a topikot mert nagyon kevés informáciot találtam erröl a témárol és mivel mi magyarok nem ismerjük a német törvényeket könnyen belecsuszhatunk a SCHUFÁba.Mint ,ahogy ez velem is meg történt és most fogalmam sincs ,hogy mi tévö legyek!!!
Egy autó biztositás és egy villanyszámla tartozás miatt schufás lettem és most a postabank kiértesitett hogy ezért nem kaphatok olyan bankkártyát amivel vizetni is tudok!!!
Most erre a számlára megy a fizetésem és jelenleg az élettársam pénze is amit már multhét kedden ráutaltak de még mindig nem jelent meg a számlámon az összeg ,ilyenkor mit lehet tenni????

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #31703 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: SCHUFA

tomi1974 írta: Egy autó biztositás és egy villanyszámla tartozás miatt schufás lettem és most a postabank kiértesitett hogy ezért nem kaphatok olyan bankkártyát amivel fizetni is tudok!!!
Most erre a számlára megy a fizetésem és jelenleg az élettársam pénze is amit már multhét kedden ráutaltak , de még mindig nem jelent meg a számlámon az összeg , ilyenkor mit lehet tenni?

Először is a kérdéseidet alapból két csoportra kell osztani, mert az egyiknek semmi köze a másikhoz!
Az egyiks a 1-SCHUFA a másik a 2-számlád és a pénzed!

1/ A SCHUFA listán 3 évig maradsz, s ha ez idő alatt nincs semmilyen gixered, akkor törlik. Ha a 3 év lejárta előtt akarod töröltetni, akkor azzal a céggel/bankkal kell tárgyalnod, amelyik felvetetett a listára. Ha mindent rendeztél ők töröltethetnek a 3 év lejárta előtt is.Ha nem teszik, annak ellenére hogy mindent kifizettél, akkor még van lehetőséged a SCHFA-nak írni, s reklamálni, hogy jogtalanul vagy a listán! (Ennél az esélyed kicsi, mert erre nincs jogi alapod.)

Grundsätzlich bleiben auch abgegoltene Zahlungsverpflichtungen bis zum Ablauf der Löschungsfristen als Zahlungserfahrung gespeichert und werden als solche beauskunftet. Nach Ablauf der 3 jährigen Löschfrist erfolgt die Löschung unter der Voraussetzung der Erledigung automatisch.
Ein Rechtsanspruch auf sofortige, vorzeitige Löschung außerhalb der Dreijahresfrist besteht lediglich in den Fällen, wo Daten falsch sind oder aber unberechtigt gespeichert werden (§ 35 BDSG).
Um eine Löschung vor Ablauf der Dreijahresfrist zu erreichen, sollten Sie die Gläubiger anschreiben, diesen mitteilen, dass die Verbindlichkeit vollständig und ordnungsgemäß zurückgezahlt wurde, wie auch aus den Belegen, die den Gläubigern vorliegen, hervorgeht und die Gläubiger unter Fristsetzung auffordern, den Eintrag bei der Schufa löschen zu lassen. Erfolgt die Löschung nicht innerhalb der Frist, besteht weiterhin die Möglichkeit der Schufa ein Schreiben zu übersenden, in welchem Sie die Zahlung der gespeicherten Verbindlichkeiten nachweisen und diese auffordern, die Löschung vorzunehmen. Einen Rechtsanspruch auf vorzeitige Löschung haben Sie jedoch nicht. Die Schufa wird jedenfalls die Begleichung der Forderungen in der Schufa-Datei vermerken.

2/ Ha a fizetéseteket utalták akkor az meg fog jelenni a számlátokon! Itt nem úgy van mint Mo.-on s akár hétvégén is megjelenhet a pénz, mert a bankoknál a comuterek végzik az ilyen "munkát" s ezek 24 órán át dolgoznak, éjjel nappal! Az előfordulhat hogy 3-4 napot "késik" a lé, ez bankoktól függ! (Ez az ő keresetük hogy pár napig kamatozatják saját berkekben, s csak ezután rakják a számládra.) Ha azonos bankból jön a fizetés akkor az gyorsabban megjelenik mint idegen bankból érkező pénz!
Ha a bankod nem ad hitel vagy csekkártyát akkor ez ellen nem tudsz tenni semmit, ehez joguk van ha nem biznak benned. (SCHUFA-t törltetni.) Ha az élettársad fizetése sokat késik, (többet mint 3-4 napot) akkor két dolgot tehetsz. Az egyik az utalót kérdőrevonni, az az ellenőrizni, hogy valóban küldték e a pénzt, vagy csak mondták, hogy utalják kedden.... (Ennek nyoma van!)
A másik az adott bankban, ahova érkeznie kellett volna, rákérdezni, hogy mi a hézag?



Ui: egy autóbiztosítás és egy villanyszámla miatt hogyan lehet tartozni? Ezek giro-számláról utalt tételek, amelyek automatikusan vonnak tudtommal? Vagy Te itt is csekkezel mint Mo.-on szokás?

DCT
Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tomi1974

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #31706 Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: SCHUFA

Köszi a válaszodat :-) nem nem csekkezek csak munkanélkülin voltam egy gyerekkel és az sajna nem volt elég ahhoz ,hogy mindent rendszeresen kifizessek.:-(
Igazábol azt szeretném megtudni ,hogy tehetnek e inkassot vagy letiltást értesités nélkül a pénzre ami a számlámra kerül.
Mert hallottam olyat is ,hogy zárolják a számlát és akkor nem látom még az online bankon keresztül sem,hogy honnan érkezett pénz a számlámra

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #31710 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: SCHUFA

tomi1974 írta: Mert hallottam olyat is ,hogy zárolják a számlát és akkor nem látom még az online bankon keresztül sem,hogy honnan érkezett pénz a számlámra

Ha zárolják a számlát arról biztos értesítenek mint ahogy arról is ha inkasszóznak de ha erről mégsem hát látnod kéne a tranzakciókat és a számládon az élettársad fizuja minusz autó biztositás és villanyszámla tartozás. Szerintem elég egyértelmű a szitu, az "elküldött" fizetés még nincs a számládon!
A miértjét csak Te tudod kinyomozni, szerintem sincs semmi köze a SCHUFA-hoz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tomi1974

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja #31732 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: SCHUFA

tomi1974 írta: Igazábol azt szeretném megtudni , hogy tehetnek e inkassot vagy letiltást értesités nélkül a pénzre ami a számlámra kerül.Mert hallottam olyat is , hogy zárolják a számlát és akkor nem látom még az online bankon keresztül sem,hogy honnan érkezett pénz a számlámra

Szóval, az lehet, hogy zárolják a számládat, (döntésig) de akkor is látnod kellene, hogy van rajta pénz legfeljebb nem vehetsz le róla semmit. A munkadótól kell megkérdezned, hogy mi a helyzet! Egyszeri, kisebb tartozás miatt nem fog senki letiltani, mert ehez amúgy is bírósági végzés kell. Az nem megy olyan egyszerűen, hogy X szolgáltató vagy bank egyszerűen lefoglalja a fieztésedet, mert arra törvény van, hogy a létminimumnak maradnia kell! Olyan viszont lehet, hogy a munkaadó, ha a munkahelyen tartozol, nem fizet semmit, mert levonhatja a fizetésedből a károkozás vagy más miatt előálló tartozásodat! Ezt is rendszerint csak akkor, ha már ott felmondtál! Ha ott dologozol akkor ez ki van zárva, mert legfeljebb részletekben vonhat az előbb említett törvény miatt! Egyébként teljesen mindegy, hogy mi történt, ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL EGYIK SEM FORDULHAT ELŐ! Tehát erről kell, hogy írásban értsítsenek, s nem utólag hanem előre!
"Ha nem fizetsz vagy ne rendezed, akkor ez vagy az lesz.....!"

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tomi1974

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #31803 Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: SCHUFA

Köszönöm a segitségeteket !!! a pénz megérkezett tegnap reggel!!! pfuu...most már csak egy magyarul beszélö könyvelöt kéne találnom itt a környékünkön..nem egyszerü..akik vannak erre felé már nem tudnak minket bevállalni.. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!