SCHUFA
- vava
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 39
DECOTEXT írta:
Nagy tévedésben vagy! Nem nekem kell igazolnom, hogy fizetőképes vagyok (s nem vagyok listán), hanem az kéri le az adatokat, aki kiváncsi rám. (Bank, üzletház, bérbeadó, stb)Joey01 írta: A schufa.de oldalon lehet igényelni 18 euróért. .
Ez München környékén nem így megy. Vagy bemutatod a SCHUFA-t a bérbeadónak vagy nem kapod meg a lakást. Amikor van kb. 20 másik jelentkező rajtad kívül a lakásra, nem kérdés, hogy rááldozod-e azt a 18 eurót.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ezzel csak azt bizonyítod, hogy volt 18 euród de ha ez kell az albérlethez megszerzéséhez hát csináljátok de nem hiszem el, hogy nem egyszerűbb elmagyarázni a gyökérnek, hogy semmi értelme.vava írta: Ez München környékén nem így megy. Vagy bemutatod a SCHUFA-t a bérbeadónak vagy nem kapod meg a lakást. Amikor van kb. 20 másik jelentkező rajtad kívül a lakásra, nem kérdés, hogy rááldozod-e azt a 18 eurót.
Amúgy szerintem ezzel csak lepattintják azt a réteget akiknek 2x annyiért sem adnák ki a kérót mint amennyiért kínálják.
- vava
- Nem elérhető
- Junior Member
Gergoo írta:
Ezzel csak azt bizonyítod, hogy volt 18 euródvava írta: Ez München környékén nem így megy. Vagy bemutatod a SCHUFA-t a bérbeadónak vagy nem kapod meg a lakást. Amikor van kb. 20 másik jelentkező rajtad kívül a lakásra, nem kérdés, hogy rááldozod-e azt a 18 eurót.
A SCHUFA-val alapvetően azt bizonyítod, hogy van-e tartozásod valaki vagy valamilyen pénzintézet, esetleg közüzemi szolgáltató felé. Gondolom, ha van rajta bejegyzés, akkor eleve szóba sem jöhetsz mint bérlő.
Megjegyzem, Magyarországon sem ártana valami hasonló a rengeteg megbízhatatlan, tartozást hátrahagyó bérlő miatt!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez igy nem korrekt!vava írta: A SCHUFA-val alapvetően azt bizonyítod, hogy van-e tartozásod valaki vagy valamilyen pénzintézet, esetleg közüzemi szolgáltató felé. Gondolom, ha van rajta bejegyzés, akkor eleve szóba sem jöhetsz mint bérlő!
Az nem számit ha valakinek tartozása van valahol. A lényeg ennél a nem fizetett, nem rendezett tartozások! Pl. X cégenk van valamilyen követelése veled szemben de Te ezt nem rendezed, nem fizeted. Ekkor feltetet a listára! Ez lehet pl egy villanyszámla is vagy pl valahonnan kiköltöztél és ott még van valamilyen tartozásod. Lehet viszont 5 hiteled is, ha mindent fizetsz, semmi gond!
DCT
- vava
- Nem elérhető
- Junior Member
DECOTEXT írta: A lényeg ennél a nem fizetett, nem rendezett tartozások!
Én is erre gondoltam, a lejárt határidejű, pénzügyileg nem rendezett tartozásokra, csak pontatlanul fogalmaztam.
Ez lényegében hasonlít a magyarországi BAR-listához, de attól sokkal szélesebb körben használatos, mivel egyrészt pl. ha közüzemi tartozásod van, akkor is felkerülsz rá, másrészt nemcsak pénzintézetek számára hozzáférhető.
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
A SCHUFA-t általánosságban tényleg nem saját magadnak, hanem pl. hitelt nyújtó bankintézetnek, albérletet felkínáló cégnek kell kikérnie, de bizonyos esetekben, pl. privát személytől albérlet kivétele estén kérhet tőled SCHUFA-t. Azt tudnod kell, hogy egyszer egy évben a §34 Bundesdatengesetz értelmében ingyenesen kikérheted az aktuális Score-odat és Datenübersicht-et.
Itt egy hasznos link:
kostenlose-schufa-auskunft.de/
Ez sajnos időbe telik (akár 5-6 hét), de 18 Euróért az immobilienscout24.de honlapon kérhetsz un. Bonitätsauskunft-ot, ami csupán annyi információt közöl, hogy pozitív vagy negatív információk vannak rólad tárolva. Röviden ennyi. Remélem tudtam segíteni.