Albérlet, lakhatás

Több
12 éve 10 hónapja #12576 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Szia Drea,

van olyan, hogy "Bankbürgschaft". Banki kezességvállalás. Ha a kiadó elfogadja, akkor bemész a bankba és kérsz ilyet a leendő lakásodra. Ők évi 50-60 €-ért kezességet vállalnak érted a lakás tekintetében (vagyis, hogy ha nem fizeted rendesen az albérletet, akkor ők azt ki kell fizessék a a kiadónak, de természetesen utána vastagon behajtják rajtad).

Csak akkor javaslom, ha tutira mész, hogy nem lesz gondod a szállás fizetésével !!! Különben a végén az olcsó lehet drágább lesz.

De ahogy mások is írták, fizesd ki valahogy a kauciót, az nem vész el, kiköltözéskor visszakapod, és pont jó lesz arra, hogy a következő lakásod kaucióját kifizesd belőle :))

Frankfurt egyébként nagyon nem lesz olcsó, 2 szobás lakás még Höchst-ben is min. 500€ kalt szerintem. Nézz inkább a környéken lakást vagy családi házat, pl. Heusenstamm, Langen, Egelsbach, esetleg Offenbach (bár az elég kriminális). Ha mindenképpen Frankfurtban szeretnétek, akkor Bonames, Preungesheim, Zeilsheim jöhet könnyen szóba.

Sok szerencsét "Mainhattan"-hez ! :))
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Drea

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12587 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

mezre24 írta: Ezt a kérdést mindenkihez intézem, mert valami elég fura nekem.
Szóval nagy szállás keresésbe vagyok a kb 300 helyre ahová elküldtem összesen kb 10 német válaszolt, hogy sajnos nem tudja kiadni.
De, válaszolt kb 10 ember angolul is, és akik angolul válaszoltak érdekes módon, mind azt írta, hogy kiadja (vagyis a google forditó szerint, mert angolul nem tudok:D)
És most nem értem, hogy hogy lehet ez? Csalás lenne?vagy, hogy lehet hogy akik angolul tudnak, vagy írnak mind kiadná nekem, de mind valami olyat ír, hogy egy kulcs van amit majd odaad...elég fura:S nem akarok senkit gyanúsítgatni..., valakinek van erről valami tapasztalata?

Jaj Mezre, remélem még nem késtem el a tanáccsal, de fuss és meg se állj, ha ilyen ajánlatot kapsz! Én is belefutottam egy párba amikor lakást kerestem, aztán kiderült, hogy még a helyi média is sokat foglalkozott az ilyen csalókkal. Eszedbe ne jusson bárkinek is pénzt utalni előre, gondolhatod, hogy sose fogod látni se a kulcsot se a lakást!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mezre24

Több
12 éve 10 hónapja #12603 Írta: Csengebobo
Csengebobo válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Üdv Mindenki!
Pár hét múlva Düsseldorfba költözünk a kis családommal. Egy ismerősöm szerez ott nekünk lakást, aki már kint van, (Ő 400 Euroért bérli, rezsivel együtt a 38nm-es lakást) ez az ár általános és milyen állapotban van egy ilyen lakás?
... a kérdésem az lenne, hogy egy 40 nm-es lakás milyen árban van? És hogy ezek a lakások (általában) mennyire lelakottak, illetve mennyire felszereltek? Mivel szinte semmit nem viszünk ki magunkkal, mire számítsunk, mi az amit ott sürgősen meg kell vennünk?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szép estét
Csenge

Több
12 éve 10 hónapja #12609 Írta: Tizy
Tizy válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Köszi a választ! Igazából annyira eddig nem volt annyira fontos hogy találjak lakást. Kaptam igéretet egy lakásra de 1.5 hónapja igergetnek fut fat es húzzák az ügyet.
üdv neked

Több
12 éve 10 hónapja #12612 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Szia Csenge!
Igazan nem lehet megmondani, hogy milyen a lakas, attol fugg, Dusseldorf melyik reszen van.. Altalaban itt (Nemetorszag) rendben vannak a lakasok, de egy ujrafestes, kis javitasok, meg egy alapos takaritas kell. En azt mondanam, amit az ismerosod kinez, fotozza le, akkor Te is latod, milyen allapotban van. Igy tudsz donteni, jo -e a kinezett lakas. Nem lehet tudni pl. azt sem, konyha van -e... milyen a futes? - a villany megfizethetetlen, bar ilyenkor a lakber nagyon alacsony. Az se mindegy, nagyon forgalmas helyen van -e (Pl. Corneliusstr. es kornyeke. Itt elviselhetetlen a forgalom zaja es a szmog)
Az ismerosod fenykepezzen ki az ablakbol, fotozza le a kornyket.

Udv.
ui.: Google-ba írd be: mietspiegel Düsseldorf, itt meg tudod nezni, mik az atlagos nm arak.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Csengebobo

Több
12 éve 10 hónapja #12643 Írta: mezre24
mezre24 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Köszi Lizy a tanácsot, mint írtam nekem is elég gyanús volt, hogy olyan segítőkészen kiadnák:S:S azóta is szállást keresek 2hét múlva indulunk, még sehol semmi, de nem adom fel:D