Albérlet, lakhatás
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Berlin_Go
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Gondolom, ha nála lakom, az oké. Ha viszont el kezdek dolgozni, akkor szükségem van címre - és ha én az ismerősöm címére jelentkezek be arra az átmeneti időre, míg meg nem találom az egész családunknak a megfelelő albérletet (Mietwohnungot), addig neki van-e bármi kötelezettsége miattam?
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Nincs semmi kötelezettsége. Menjetek be a Bürgerbüro-ba közösen, mondja, hogy ő a tulajdonos, és nála fogsz lakni. Úgy jelentsen be téged magához!Nekem az a kérdésem, hogy ha ismerősnél laknék kint az első időben, akkor neki utánam kell valamit fizetnie, vagy az magánügy, hogy laknak-e nála?
Gondolom, ha nála lakom, az oké. Ha viszont el kezdek dolgozni, akkor szükségem van címre - és ha én az ismerősöm címére jelentkezek be arra az átmeneti időre, míg meg nem találom az egész családunknak a megfelelő albérletet (Mietwohnungot), addig neki van-e bármi kötelezettsége miattam?
Csak a www.gez.de/ fog zaklatni pár hét múlva egy levéllel. Töltsétek ki, írjátok rá, hogy a barátod már fizeti, neked nem kell.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Semmi, ha mondjuk nem butorozol be. Ha egy szobát lax, akkor rokon vagy. Kész! Egymás között meg megegyeztek! Persze lehet "társbérletet" is csinalni. Szól a haverod a tulajnak, hogy beköltöznél hozzá albérletbe. Aztán vagy megengedi, vagy nem.... "Rokon" ellen nem szólhat!Berlin_Go írta: Nekem az a kérdésem, hogy ha ismerősnél laknék kint az első időben, akkor neki utánam kell valamit fizetnie, vagy az magánügy, hogy laknak-e nála?
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A fix "Nebenkosten" amit megmondanak a bérleti szerzödésnél, az nem a fütés, áram hanem a közösköltség, házmester szolgalat, szemétdij, sokhelyen fünyirás a környéken (nálunk), s esetleg a kabel TV (nálunk benne a bérben) ha nem lehet kivenni a lakbérböl. A saját "Nebenkosten"-t nem tudják megmondani, mert van aki árammal csinálja a melegvizet, s van aki meg hidegvizben tusol.....s mi pl, 23 fokban érezzük jól magunkat de nem egy ismerös ül 21 fokban ahol mi fázunk.....keeek írta: Fel tudna valaki vilagositani, h mi van a Nebenkostenben, ha ugyanakkor aramert es gazert is kulon kell fizetni? ahhoz tul magas az osszeg, h szemetdij legyen, es gondolom h Tv, net, telefon szerzodes nem a lakashoz, hanem a berlohoz tartozik v tevedek?
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Bécsben pl minden benne volt a berleti dijban, azt hittem itt is azt jelenti a warm, tevedtem sajnos...