Albérlet, lakhatás

• MataHarr1
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18684 Írta: MataHarr1
MataHarr1 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

timi2012...
Bajororszagban melyik varost ajanlanad ami joval olcsobb mint munchen ? Es igaz amit irtal a munkanelkulisegrol es az eletszinvonalrol valamit viszonylag egyszeru lakast talalni ...
Koszi !

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18695 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni,hogy karlsruhéban kb milyen árakon lehet 2 szobás lakást bérelni ?A férjem ott dolgozik,s berakták egy munkás szállásra havi 270 euróért negyed magával,ami elég durva mert még mosni se tudnak,és alig férnek el.
Köszi előre is !

Üdv! Rian

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18696 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

hugi írta: Sajnos a mai nap bejelentették,hogy Ancsa nem maradhat ott!A cél amúgy is az volt,hogy el mennek egy másik lakásban ketten, de míg nem találnak addig össze húzták volna magukat a többiek társaságában!Így most nagyon gyorsan cselekedniük kell, de nincs kint segítségük!

Újságok, közvetítők, internet! Lépéskényszerben vagytok, nincs alternativa! Valószínű hogy csak drága lakás lesz vagy vidékre kell menni 50-100 km-ről bejárni mint sok ezer munkavállaló!
Szerintem sokáig vártak a kereséssel! Münchenben azonnal el kell az első lehetőséget fogadni, s csak utána vállogatni! Most a hazamenetel áll így a küszöbön, de meg kell mondanom, hogy a munkadónak igaza van! Nem családi szállás ez hanem munkásszállás egy lakásban! Már az is engedmény hogy ideig óráig belementek a dologba! Itt semmi helye a családtagoknak, legfeljebb látogatóban!!

Kérdésem: Ancsa miért ment ki, ha nincs munkája, vagy ő is dolgozik?

DCT

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18697 Írta: hugi
hugi válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Mivel a cégnek nem volt semmi ellenvetése ezzel a dologgal kapcsolatban úgy gondolták,Ancsa is ki megy és keresnek minél előbb szállást!Itthon munkahelye nincs,ennek reményében ment ki ő is!Felkészült mindenre és keresgélnek is!Viszont most a cég hirtelen más véleménnyel van ezzel kapcsolatban!Hidd el ők is azon vannak,hogy egy külön lakást találjanak maguknak!Ennek reményében regisztráltam én is,hogy segítséget kérjek!
Köszönöm a hozzá szólást!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18701 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

hugi írta: 1 - Mivel a cégnek nem volt semmi ellenvetése ezzel a dologgal kapcsolatban úgy gondolták, Ancsa is ki megy és keresnek minél előbb szállást!Itthon munkahelye nincs, ennek reményében ment ki ő is!

2 - Felkészült mindenre és keresgélnek is! Viszont most a cég hirtelen más véleménnyel van ezzel kapcsolatban! Hidd el ők is azon vannak,hogy egy külön lakást találjanak maguknak! Ennek reményében regisztráltam én is,hogy segítséget kérjek! Köszönöm a hozzá szólást!

1 - Értem, de mi volt a terv? Az nem elég, hogy mert "otthon sem volt munkahelye", van jó szakmája? Tud jól németül? Volt megfelelő indulótőke? A cég amelyiknek "nem volt kifogása" írásban tudta ezt nekik, vagy csak úgy megigérték szóban....?

2 - "Keresgéltek"? Ugye tréfálsz?! Egy napon belül találok bérlakást München környékén! Szerintem válogattak, és nem volt meg írásban az, hogy Ancsa ott lakhat X ideig!

LINK <<< Én most azonnal 132 bérlakást találtam, mi van ha tényleg kersek?? Most München és környékén 2639 kiadó kéró van ezen a linken! S ez csak egy a sokközül!

Mindent írásban kérni! Soha semmit nem szabad elhinni szóban vagy telefonon! Ha valamit irásba adnak azt 10x elolvasni mielőtt aláírod! S bármit is kapsz írásban azt nem szabad azonnal aláírni, (haza vinni és nyugodtan áttanulmányozni! Ha viszont "feltétlenül, most kell, azonnal...", akkor azt nem szabad aláírni! Abban mindig van valami gixer!

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #18718 Írta: hugi
hugi válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Először is köszönöm a segítséget(link)erre gondoltam!A terv azt volt,hogy mivel itthon is (m.o.)albérletben laktak,azt felmondták és mivel a cég biztosított lakhelyet így arra a kis időre(hisz könnyű lakást találni Münchenben)míg találnak egy külön álló kecót maguknak,Ancsa meghúzza magát a céges albérletben a fiúkkal együtt!Ez addig működött is amíg a cég nem másította meg a döntését.Nem,nem volt írásban leadva,de jó hogy figyelmeztetsz ezen túl mindent le irattatnak majd....Van nekik megfelelő induló tőkéjük,nyelvtudás kevésbé jó.Viszont a lány már kapott egy munkalehetőséget egy kint élő magyar családnál!Igazából nem is tudom miért magyarázkodom itt,hisz nem a családi szennyesünket akarom én kiteregetni,csak kisebb-nagyobb segítséget akartam kérni!Melyet megkaptam és nagyon szépen köszönöm!