Albérlet, lakhatás
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
12 éve 7 hónapja #17033
Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Üdv:
Mietewohnung: Lakásbérlés,bérleti szerződéssel,kaucióval,esetleg provisióval + rezsi ktg-vel,elméletileg addig,amíg szeretnéd.
Wohnen auf Zeit: Kaució úgy tudom nincs,meghatározott időre szól 3-6 hónap max!,Sokkal magasabb lehet a havi bérleti díj,és ha jól tudom a rezsit is tartalmazza. Ismerek olyat,ahol reggel el kell hagynod a lakást estig,jönnek,takarítanak.
Legjobb tudomásom szerint.
Mietewohnung: Lakásbérlés,bérleti szerződéssel,kaucióval,esetleg provisióval + rezsi ktg-vel,elméletileg addig,amíg szeretnéd.
Wohnen auf Zeit: Kaució úgy tudom nincs,meghatározott időre szól 3-6 hónap max!,Sokkal magasabb lehet a havi bérleti díj,és ha jól tudom a rezsit is tartalmazza. Ismerek olyat,ahol reggel el kell hagynod a lakást estig,jönnek,takarítanak.
Legjobb tudomásom szerint.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 52
12 éve 7 hónapja #17646
Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Még egy!
Frankfurtban albérlet közvetítő iroda létezik?
Interneten nem nagyon találunk, és a kint létünk alatt sem akadtunk bele, pedig próbáltunk keresni.
Frankfurtban albérlet közvetítő iroda létezik?
Interneten nem nagyon találunk, és a kint létünk alatt sem akadtunk bele, pedig próbáltunk keresni.
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 7 hónapja #17650
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia Emilio,
Immobilienbüro/ Immobilienmakler néven keresd!
Immobilienbüro/ Immobilienmakler néven keresd!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 7 hónapja #17651
Írta: DECOTEXT
ITT <<< van dögvel! Nekem kapásból 453 lehetöséget dobot ki 3 szobásig 100 négyzetméter alatt.
Na, most lehet megint hurrogni....de látható mennyi bajt okozhat a fogalomzavar!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Több dolognál is tévedhettél! Egyik: melyik Frankfurtról beszélsz? Kettö van az egyik a M. (nyugati) a másik a O. (a lengyel határnál). Valósozinü még, hogy rosszul keresel. A cimszavak legyenek: "Mietwohnung", "Miethaus" stb. Én már többször megjegyeztem (de lehurrognak), hogy az albérlet az "Untermiete" lenne, és azt azt jelenti, hogy valaki bérel egy lakást és Te töle egy szobát! Ez itt az albérlet! Ha lakást bérelsz akkor FÖBÉRLÖ vagy! Hasonló mintha otthon állami bérlakásban laknál csak itt a tuljatól bérled nem az államtól!!Emilio33 írta: Még egy!Frankfurtban albérlet közvetítő iroda létezik?
ITT <<< van dögvel! Nekem kapásból 453 lehetöséget dobot ki 3 szobásig 100 négyzetméter alatt.
Na, most lehet megint hurrogni....de látható mennyi bajt okozhat a fogalomzavar!
DCT
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 52
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17658
Írta: Emilio33
Köszi, még egyszer!
Emilio33 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Köszönöm válaszodat. Frankfurt am Main a célállomás, és nem szobát, hanem albérletet keresünk, és már az összes honlapot megnéztük, kb. fél éve ezt csinálom, viszont a párom egy jó lehetőséget kapott 1 hónapja (albérletit), előre is ment, április elsejével be is állt dolgozni, mi mennénk utána május 1.-től, ahogy az albérlet szabaddá válna, de közben nem kevés + költség merült fel (nem melegen 520euró, hanem hidegen, + 3 havi kaukciót kérnek), amiről szó sem volt...most rohamléptekben keresem a megfelelő albérletet, de ahogy látom jövő héten ki kell mennem, mert innen nehéz találni megfelelőt, privát kellene, ahol nincs semmi járulékos költség.DECOTEXT írta:
Több dolognál is tévedhettél! Egyik: melyik Frankfurtról beszélsz? Kettö van az egyik a M. (nyugati) a másik a O. (a lengyel határnál). Valósozinü még, hogy rosszul keresel. A cimszavak legyenek: "Mietwohnung", "Miethaus" stb. Én már többször megjegyeztem (de lehurrognak), hogy az albérlet az "Untermiete" lenne, és azt azt jelenti, hogy valaki bérel egy lakást és Te töle egy szobát! Ez itt az albérlet! Ha lakást bérelsz akkor FÖBÉRLÖ vagy! Hasonló mintha otthon állami bérlakásban laknál csak itt a tuljatól bérled nem az államtól!!Emilio33 írta: Még egy!Frankfurtban albérlet közvetítő iroda létezik?
Köszi, még egyszer!
- WgD
- Látogató
12 éve 7 hónapja #17659
Írta: WgD
WgD válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia Emilio!
Ha priváttól bérelsz, akkor is van "járulékos költség", kérhet 1-3 havi kauciót az első hónap bérleti díján felül, ez Mo-on is így van, kifizeted előre az első hónapot plusz ált. 2 hónapot még. Ha így bérelsz akkor is spórolsz, mert a Makler sokkal többet kér el.. (provision)
Ha priváttól bérelsz, akkor is van "járulékos költség", kérhet 1-3 havi kauciót az első hónap bérleti díján felül, ez Mo-on is így van, kifizeted előre az első hónapot plusz ált. 2 hónapot még. Ha így bérelsz akkor is spórolsz, mert a Makler sokkal többet kér el.. (provision)