Albérlet, lakhatás
- samjoe
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mi is a környéken lakunk, kicsit lejjebb. Nehéz a lakás találás, és ha lehet kerüld a maklereket, inkább privát embertől vegyetek ki.
Viszont sokan azt szeretik, ha mindketten dolgoztok, vagyis aki ott lakik na. Ja és a másik agyrém, hogy sok esetben még a 60m2-es lakást is szinglinek akarják csak kiadni.
Nyugtatót hozzatok.
ui. Német embertől hallottam, lakáslátogatásnál a közvetítőnek szoktak pénzt adni és akkor könnyebben lehet a tiéd. Én nem csinálok ilyet, de itt van aki igen.
Csáo
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Itt altalaban nagyobb lakasokkal szamolnak, tehat 60m2-es a szinginek jo altalaban. ugye, ha többen vagytok, jobban lelakjatok....gondolhatjak.
Aztan a lakasokat elfogadhato allapotban adjak at, kifestve, stb...En most költöztem, nalam a padlot kicsereltek, ajtokat lemazoltak. A festest en fizettem, viszont igy olyan lett, amilyet akartam, es kiköltözeskor nem kell festetnem. Mivel eleg sok penzt költenek gyakran 1-1 lakasra a kiadas elött, erthetö, hogy biztosra szeretnenek menni. Ezert gyakran utana is neznek a leendö berlönek, es kerdezgetnek, mivel foglalkozik, milyenek a csaladi körülmenyei, hany gyerek van, mekkorak, stb.
Mindenesetre ha ki akarja venni valaki a lakast, akkor el kell hitetni a berbeadoval, hogy meg akarja tartani sokaig, hogy van megfelelö bevetele, es ez valoszinüleg tartos lesz. Es szamitani kell ra, hogy az informacioknak utana neznek.
sziasztok:
Eva
En olyanrol meg nem hallottam, hogy barkinek is penzt kellene adni,
Ha kivesszük a lakast, akkor a közvetitö kap provisiot, ha meg a tulaj mutatja, vagy megbizottja, az is biztos meg van fizetve
Olyan is volt, hogy a jelentkezesnel kikerdeztek, es utana azt mondtak, mas jelentkezök is vannak, es nem tudjak, van.e idöpont. Aztan par nappal kesöbb telefonaltak, es elfogadtak az altalunk javasolt idöpontot a lakas megtekintesere.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gondolom, nem a burgenlandi Rust-ról van szó hanem a francia határ melleti Rustról, ahol az Európapark van! Nos, az ilyen településeken nagyon nehéz lakást szerzeni, de van esély rá, ha privát keresel újságban 50 km-es körzetben. Érdekes alternativa ha a francia oldaról jár(na) be valaki! (Rhinau, Friesenheim, Diebolsheim)sanita0 írta: hát akkor konkrétabban ez egy kis település ami egy nagy idegenforgalmi látványosságból él. Rust-ról van szó és az Európaparkról.A legjobb Rustban lenne, de azt mondták hogy esélytelen. A környező települések nincsenek messze, szóval azt is bevállalnám. A személyzeti szállás meg a Parkhoz tartozik tehát ha nem dolgozó az ember, nem kap ott szállási lehetőséget.Megmondom őszintén, hogy nekem a pénz jelen pillanatban nem akadály, bármikor ki tudom fizetni a kaukciókat stb. Spóroltam rendesen az útra Én olyan közép fok felé kacsintgatok, kedves párom inkább angolban jeleskedik, de sokáig suliba tanult németet. Ezért gondoltam hogy jó lenne ha velem jönne, kint jobban lehet nyelvet tanulni. másfél szobás lakással is megelégednénk. ez a bárhol lehet szerezni bérlakást csak pénz kérdése érdekelne bár természetesen minél olcsóbb megoldásra is szeretnék törekedni ne már a fizum a lakbérre menjen el Nagyon köszi, remélem ennyi info elég
Lehet, hogy olcsóbban jön ki az ember, de ennek utána kell nézni!
DCT
- Tomi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Ha minden jól alakul, akkor holnap lesz az első önálló bérleti szerződésem aláírása, ehhez kérnék néhány útbaigazítást, hogy mi a szabályos, mia az előírás:
- a szerződés április 1-től fog életbe lépni. Mikor és hogyan kell kifizetnem a kauciót (2 havi KM) és a bérleti díjat? (aláíráskor, vagy ápr 1-ig utalással, hova, kinek a számlájára: közös számla, milyen elismervényt kapok róla?)
- van-e standard szerződés minta, amit mindkét fél el kell fogadjon?
- mikor kaphatom meg a kulcsokat?
- a lakás nem lesz kifestve átadáskor részemre, kell-e ezt a szerződésben rögzíteni?
- mennyi a szabályos felmondási idő, 3 hónap?
- hogyan történik a közüzemi fogyasztók állásának rögzítése, szerződésben?
- esetleg mik azok a buktatók, amikre érdemes odafigyelnem?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Tomi
- Eva10
- Látogató
Leirom, amit en tudok.
A berleti szerzödesedben benne lesz a nev es a bankszamlaszam, amire utalsz. A kauciot elöre, a havi berleti dijnak gyakran a honap elsö 3 munkanapjaig kell beerkeznie a berbeadohoz. De ez is le lesz irva a szerzödesedben. En eddig meg sosem kaptam erröl elismervenyt, de a bankszamlakivonatodban benne van, ha elment a penz. Ha meg nem erkezik meg,ugyis szolnak. En betettem allando utalasba, mert igy nincs ra gondom.
A kulcsokat altalaban az elsö nap kapod meg, tehat apr.elsejen. Lehet,hamarabb is, ha festetsz, de csak a munkalatok celjabol,megt nem lakhatsz ott - de ez egyeni.Minden benne kell legyen a szerzödesben, az is, hogy nem kifestve adtak at. A felmondasi idö is benne lesz a szerzödesben. Ha hosszabb ideig laksz benne, a felmondasi idö is hosszabb lesz.
A lakas atadasakor leolvassatok közösen az orakat.
Utana elmesz a Bürgerbüroba, szerzödessel, es bejelentkezel. Gyakran több dolgot is el tudsz ott intezni, ez valtozo, nalunk meg a forgalmiba is betettek az uj cimet, es az arambejelentest is meg tudtam tenni, oraallas, oraszam kell termeszetesen. Az egyeb költsegek gyakran benne vannak a Nebenkostenben, de kerdezz ra. Itt a berbeadonak kell kukat inteznie a berlönek - lehet, masutt mashogy van.
Atadaskor meg kell nezni, mi az esetleg, ami javitasra szorul,mert azt meg lehet, megcsinaltatja a berbeado, kesöbb mar nem biztos.
Ennyi jutott eszembe, szia:
Eva
- Tomi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Nagyon köszönöm a pontos és konkrét válaszokat!
Üdv: Tomi