Albérlet, lakhatás
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Iskolát is találtam már, ismételni fogja a 3. osztályt mert nem beszél németül, de szerintem tökéletes lesz így, itthon egyébként is hamarabb keztde a sulit, csak jövő januárban lesz 10 éves, de 3.-ba jár.
Na, csak mindent sorjában! Munka ok, iskola megvan, lakást fogok találni, elvileg mire Németországban kezdődik a suli ki tudnak jönni utánam az apjával, de ha csúszunk az sem gond. Következő lépés lesz az uramnak munkát találni, de neki még fejlődnie kell a nyelvtudásban, most kicsit össze-vissza beszél.
Hát remélem a második nekifutásom sikeresebb lesz!
Mégegyszer köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szugya írta: Köszönöm Decotext, aranyat érsz!
Iskolát is találtam már, ismételni fogja a 3. osztályt mert nem beszél németül, de szerintem tökéletes lesz így, itthon egyébként is hamarabb keztde a sulit, csak jövő januárban lesz 10 éves, de 3.-ba jár.Na, csak mindent sorjában! Munka ok, iskola megvan, lakást fogok találni, elvileg mire Németországban kezdődik a suli ki tudnak jönni utánam az apjával, de ha csúszunk az sem gond. Következő lépés lesz az uramnak munkát találni, de neki még fejlődnie kell a nyelvtudásban, most kicsit össze-vissza beszél.Hát remélem a második nekifutásom sikeresebb lesz! Mégegyszer köszönöm!
Nincs mit, nem kell köszöngetni! Azért vagyunk, itt nem?
Csak ötletnek: Ha van munka és lakás, akkor a gyerek akár év közben s kezdheti itt a 3. osztályt. Aztán szept. ismétel. Így az egész nyarat itt töltheti már, s közben járhat a suliba, ahol nem kap még osztályzatot! Sokkal könnyebb lesz neki! Ne feledd, itt hamar kezdik az angolt mint idegen nyelvet, s akkor neki kettő lesz hirtelen idegen....
Jobb előre alapozni, s ha is most harmadikos, tök mindegy, hogy elvégzi e vagy sem (otton) mert itt úgy is újra kezdi! Hidd el, nem elveszett év, inkább sokat hozó...!
DCT
- niicole_92
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
csak fura hogy nem tettek fel képet. Ezt a vendégszállót is néztem:
www.zumhexenhaeusle.de/
Mert még ezt is ki tudnánk fizetni. Eléggé félek kiköltözni, hogy esetleg leblokkol az agyam :| sajnos hajlamos rá ha németül kell beszélni, hogy a mekibe hogy fognak hozzám állni, hogy hogy fizetek ki mindent...esetleg valami segítség vagy vélemény?
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
niicole_92 írta: Köszönöm Decotext!
csak fura hogy nem tettek fel képet. Ezt a vendégszállót is néztem:
www.zumhexenhaeusle.de/
Mert még ezt is ki tudnánk fizetni. Eléggé félek kiköltözni, hogy esetleg leblokkol az agyam :| sajnos hajlamos rá ha németül kell beszélni, hogy a mekibe hogy fognak hozzám állni, hogy hogy fizetek ki mindent...esetleg valami segítség vagy vélemény?
"Gemeinschafts-Badezimmer, Etagenduschen, Etagentoiletten"
Megáll az ész. A Szovjet idök óta nem láttam emeleti közös - WC-t és fürdöszobát
- pingpong53
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
Szép napot!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát attól ne félj, hogy ha németül szólnak hozzád! Sokaknak problémája ez, de csak mond a szöveget ahogy tudod! Nem baj ha hibás, hidd el ha igyexel magától jön a többi! Sokat olvasni németül (nem baj ha nem érted hogy mit a kiejtéshez jó), sok német TV-t nézni, és duma, duma, duma. Mi jókat nevettünk annak idején a saját hibáimon! Lazán kell felfogni! Én amikor törtem még nagyon a németet, mindig azt mondtam nekik, hogy először beszéljenek úgy magyarul, ahogy én németül, utána majd meglátjuk, hogy kivácsi leszek e a továbbiakra...,?!.(Jókat röhögtek és máris segítőkészek lettek.)niicole_92 írta: Mert még ezt is ki tudnánk fizetni. Eléggé félek kiköltözni, hogy esetleg leblokkol az agyam :| sajnos hajlamos rá ha németül kell beszélni, hogy a mekibe hogy fognak hozzám állni, hogy hogy fizetek ki mindent...esetleg valami segítség vagy vélemény?
Saját véleményem: az általad talált szállásra én nem mennék! Valóban olcsó, de nívon alattinak tünik, ha pontosan végigolvasod a listájukat!
Tippem: várjatok még, gyüjtsetek egy kis pénzt, s ezzel a tartalékkal induljatok el, hogy egy olcsóbb lakást ki tudjatok venni valahol vidéken! A tömegszállás az nem jó megoldás!
DCT