Albérlet, lakhatás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 5 hónapja #19712
Írta: DECOTEXT
Gondolom, a kaucióról beszélsz! Nos, a törvény előírja a bérbeadónak, hogy a kauciót a bankba be kell tennie, a mindenkori egyszerű kamatra! Ha vége a bérszerződésnek, és az átvétel megtörtént, minden hiányosság nélkül, akkor a kauciót a bérbe adó 100%-ban vissza kell, hogy fizesse + a banki kamatok ami 10-20 év alatt nem kis összeg is lehet! Itt azért ne gondolj 4%-5% vagy 10%-ra, de úgy 1,5-2.5%-al lehet kalkulálni! Tehát kicsivel az infláció feletti hozadék lesz a pénzen! A pénzt azonban nem kell lekötnie (magasabb kamatra) Elég az egyszerű takarékbetét folyamatos hozzáféréssel!.
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
bayer írta: Oppszz ez érdekes dolog: KAMATOSTUL kapja vissza? Milyen kamattal? EWz jól hangzik, de nem tudom elhinni...
Gondolom, a kaucióról beszélsz! Nos, a törvény előírja a bérbeadónak, hogy a kauciót a bankba be kell tennie, a mindenkori egyszerű kamatra! Ha vége a bérszerződésnek, és az átvétel megtörtént, minden hiányosság nélkül, akkor a kauciót a bérbe adó 100%-ban vissza kell, hogy fizesse + a banki kamatok ami 10-20 év alatt nem kis összeg is lehet! Itt azért ne gondolj 4%-5% vagy 10%-ra, de úgy 1,5-2.5%-al lehet kalkulálni! Tehát kicsivel az infláció feletti hozadék lesz a pénzen! A pénzt azonban nem kell lekötnie (magasabb kamatra) Elég az egyszerű takarékbetét folyamatos hozzáféréssel!.
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bayer
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
12 éve 5 hónapja #19713
Háááá...t. Elhiszem, csak nekem ez a 2,58% nagyon felborzolta még a
kihullot hajamat is. Nem mindegy ugyanis, hogy szorzó vagy százalék!
(A gyógyszerésznek az utcánkban, feltettem a kérdést, hogy mit
tehetek a hajhullás ellen és hogy a hajam megmaradjon.
Azt mondta, gyüjtsem egy kartondobozban...)
DCT
Szugya írta: Decotext! Nem vagyok naív, se 20 éves, se szőke, diplomám is van persze tudom, hogy ez csak egy papír, van akinek arról van papírja, hogy dilis... Csak érdeklődtem...
Háááá...t. Elhiszem, csak nekem ez a 2,58% nagyon felborzolta még a
kihullot hajamat is. Nem mindegy ugyanis, hogy szorzó vagy százalék!
(A gyógyszerésznek az utcánkban, feltettem a kérdést, hogy mit
tehetek a hajhullás ellen és hogy a hajam megmaradjon.
Azt mondta, gyüjtsem egy kartondobozban...)
DCT
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 65
12 éve 5 hónapja #19719
Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Decotext!
Tetszik a humorosságod és ahogy időnként borzolod a kedélyeket!
Tetszik a humorosságod és ahogy időnként borzolod a kedélyeket!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
12 éve 5 hónapja #19721
S mit ne mondjak, itt ez a BRD-ben, nagyon hatékonynak bizonyult!
Otthon sokan nem értik ezt meg, de az utóbbi 30 év engem igazolt!
DCT
Semmi borzolás! A legtöbb ember nem objektiv! A saját helyzetböl és a média propagandájából itéli meg a helyetet. (Itt is és otthon is Mo.-on) Bizonyos fokig érthetö, hiszen mindenki pénzböl él és mindenki szeret jól élni, de igy a valós helyzet mellett vannak, s nem látják soxor a lényeget, s az igazat! Aztán ha konfrontálok valakit a tévedésével, akkor azt hiszi, hogy támadok, pedig messze nem!! Tudod, rengeteg pofont kaptam az életben. Az elsö nagyot amikor apám meghalt 1965-ben (!) amikor 9 éves voltam. Na, ez megkeményitett, s nem tudom sajnálni azokat, akik a nyomorukban sirnak, ahelyett, hogy a saját helyzetükön változtatnának! Csak céltudatosan, racionálisan lehet elöre haladni! Az emocionális viseledést megtartom, a családon belüli magánügynek! Ennyi!Szugya írta: .....és ahogy időnként borzolod a kedélyeket!
S mit ne mondjak, itt ez a BRD-ben, nagyon hatékonynak bizonyult!
Otthon sokan nem értik ezt meg, de az utóbbi 30 év engem igazolt!
DCT
- oktober
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20111
Írta: oktober
oktober válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia EVA 10 !
Amit írtál az oldalon ott bejelent a tulajdonos?
vagy azok milyen lakások?
München környékén vannak ilyen lakások?
Mennyibe kerülnek?
Ne haragudj ennyi kérdést teszek fel.
De azt mondták a páromnak előbb bejelentett lakás kell ,lakcím kártyával és csak utána vesznek fel a munkahelyre?
Ez igaz?
köszönöm válaszod : Anikó
Amit írtál az oldalon ott bejelent a tulajdonos?
vagy azok milyen lakások?
München környékén vannak ilyen lakások?
Mennyibe kerülnek?
Ne haragudj ennyi kérdést teszek fel.
De azt mondták a páromnak előbb bejelentett lakás kell ,lakcím kártyával és csak utána vesznek fel a munkahelyre?
Ez igaz?
köszönöm válaszod : Anikó
- Eva10
- Látogató
12 éve 5 hónapja #20112
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia oktober!
Ne haragudj,de nem tudom, pontosan melyik hozzaszolasomra gondoltal.
Egyebkent miert kellene a tulajdonosnak bejelenteni teged? Ha van alairt berleti szerzödesed es beköltöztel, akkor azt viszed a Bürgerbüroba, es bejelentkezel. Nalunk van ott direkt erre egy papir, hogy mit kell csinalni költözeskor. Ugyanott lehet - ez nalunk van, nem tudom,mashol hogy van, de valsz, hasonloan - bejelentkezni, kijelentkezni, a vizet, aramot, gazt ki es bejelenteni, söt az auto forgalmijaba is az uj cimet betetetni. Az autoert fizetni kell, de a tönbbiert nem. Termeszetesen a hozzatartozoidat is bejelented, akikröl a tulajdonos tud (gondolok itt pl arra, hogy ha azt beszeltetek, hogy 3 gyereked van, akkor ne jelents be 10-et). Kukakat a tulajdonos igenyel neked.
A többi kerdeseddel kapcsolatban ird meg legyszives, hogy mire gondoltal.
szia:
Eva
Ne haragudj,de nem tudom, pontosan melyik hozzaszolasomra gondoltal.
Egyebkent miert kellene a tulajdonosnak bejelenteni teged? Ha van alairt berleti szerzödesed es beköltöztel, akkor azt viszed a Bürgerbüroba, es bejelentkezel. Nalunk van ott direkt erre egy papir, hogy mit kell csinalni költözeskor. Ugyanott lehet - ez nalunk van, nem tudom,mashol hogy van, de valsz, hasonloan - bejelentkezni, kijelentkezni, a vizet, aramot, gazt ki es bejelenteni, söt az auto forgalmijaba is az uj cimet betetetni. Az autoert fizetni kell, de a tönbbiert nem. Termeszetesen a hozzatartozoidat is bejelented, akikröl a tulajdonos tud (gondolok itt pl arra, hogy ha azt beszeltetek, hogy 3 gyereked van, akkor ne jelents be 10-et). Kukakat a tulajdonos igenyel neked.
A többi kerdeseddel kapcsolatban ird meg legyszives, hogy mire gondoltal.
szia:
Eva