Albérlet, lakhatás

Több
12 éve 5 hónapja #20281 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

DECOTEXT írta:

keeek írta: Sziasztok!
Egy hónap múlva költözünk Hamburgba, és próbálunk lakást keresni. Nagyon úgy néz ki, ez csak helyben fog menni, tehát addig is szükséges lenne valahol laknunk, van esetleg valakinek ötlete, hogy melyik oldalon tudnék ilyen rövidtávú megoldást keresni? 1-2 hónapra gondoltam.
Olvastam valahol úgynevezett Wohnungsbaugesellschaft-okról, de találni igazából nem sikerült egyet sem, akiken keresztül lennének elérhető lakások. Ha esetleg ezzel kapcsolatban tudnátok valami hasznosat mondani, azt megköszönném.

WG Hamburgban <<< link!
10 WG-t találtam (max.300€/hó), a legolcsóbb 200€hó + rezsi.
Ha 500 eurós kategóriáig keresel akkor már 34 lehetőség van!

Bérlakás Hamburgban <<< Link, én most éppen 739 db
háromszobásat találtam Hamburgban és környékén!
Két szobásat 681-et dobott ki, s még 1 szobásból is
206 volt ma. Persze sok már elkelt és régi lehet, de
akkor is ha csak az ötöde él, akkor is van kéró!

Koszi, de azt hiszem amit kuldtel az szoba-berleses oldal, en pedig lakasszovetkezet (szerintem ennek fordithato leginkabb) ugyben erdeklodtem :)
a lakasberlos oldalt ismerem, bar provision nelkul messze nem ennyi marad, de nem is ez a lenyeg, hanem, hogy ezeket addig nem tudjuk kiberelni, amig ezer km-re vagyunk, ezert keresek az elso honapra (v kettore) valami rovidebb tavut. Vagy ezt masok hogyan csinaljak?

mas: megkaptuk a munkaszerzodest, es kiderult, h ez csak 1eves fix hatarideju (amit eddig meg sem emlitettek..khm..), fog ez valahol gondot okozni? pl lakasberlesnel? elvileg lejaratkor ujabb 1 evre adnak, mik a hatranyai szamunkra ennek?
Koszi megint a valaszokat mindenkinek!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20290 Írta: keeek

Figyelem!
kamu lakashirdetesek is vannak a komolyabb ingatlanos oldalakon is! Mi eddig 2 valaszt kaptunk immobilienscout oldalon keresztul, az egyik kapasbol valami kamu! Ott lett furi, h ma mar nem talalta a tegnapi hirdetest, es google-on rakeresve egybol kiderult, h mennyien kaptak mar tole levelet, bar neha orvos, neha epitesz az illeto... na de nem ez a lenyeg, hanem, h oda kell figyelni!!!
itt adnak par tanacsot:
http://wohnungsbetrug.blogspot.ie/2012/02/achtung-mieter-kautionsbetruger.html?showComment=1330502350226#c5821627308354723004
"Tip bei Wohnungssuche:
Immer nach Objekttiteln,Anschriften, Telefonnummern und Objektbeschreibungen, Namen der Anbieter, email-accounts der Angebote googlen in “Anführungszeichen” gesetzt, auch im cache.
Entweder findet man alte Betrugsangebote, die gleichen Betrugsangebote auf anderen Immobilienportalen oder die seriösen Angebote, von denen die Betrüger ihre Inserate abkopiert haben.
Oder die echten Anschlußinhaber der Telefonnummern bzw. bei tellows Hinweise auf die Vorkassebetrüger.

Unbedingt auf Besichtigung bestehen, falls dies nicht möglich ist, handelt es sich um Betrug.
Wenn für den Erhalt des Schlüssels/Vertrages Vorkasse geleistet werden soll, handelt es sich um Betrug.

Wenn Personalsausweiskopie und andere persönliche Unterlagen vorab per email versendet werden sollen, könnte es sich um Betrug handeln, Aufforderungen hierzu sollten niemals befolgt werden – Unterlagen können auch bei der Besichtigung zur Einsichtsnahme vorgelegt werden."

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20291 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

keeek írta: 1 -> Koszi, de azt hiszem amit kuldtel az szoba-berleses oldal, en pedig lakasszovetkezet (szerintem ennek fordithato leginkabb) ugyben erdeklodtem
a lakasberlos oldalt ismerem, bar provision nelkul messze nem ennyi marad, de nem is ez a lenyeg, hanem, hogy ezeket addig nem tudjuk kiberelni, amig ezer km-re vagyunk, ezert keresek az elso honapra (v kettore) valami rovidebb tavut. Vagy ezt masok hogyan csinaljak?

2-> mas: megkaptuk a munkaszerzodest, es kiderult, h ez csak 1eves fix hatarideju (amit eddig meg sem emlitettek..khm..), fog ez valahol gondot okozni? pl lakasberlesnel? elvileg lejaratkor ujabb 1 evre adnak, mik a hatranyai szamunkra ennek?
Koszi megint a valaszokat mindenkinek!

1-> Lakásszövetkezetekről itt még nem hallottam. Vannak cégek, amelyeknek több száz saját tulajdonú háztömbbük van (több ezer lakás) , s azzal foglalkoznak, hogy bérbeadnak. Sőt, pl. a VW-nek is vannak bérlakásai amiket nem csak VW dolgozó bérelhet. Szerintem menjetek egy olcsóbb vidéki panzióba ha itt vagytok már. 1 héten belül találtok lakást a környéken! A WG is megoldás s ezt akár otthonról is ki tudjátok venni (pl telefonon, vagy a neten)
2-> Miért említették volna meg? Kérdezted? A bérbeadónak rendszerint egy kereseti kimutatás (vagy munkaszerződés bérmegjelöléssel) kell. (Fekete filccel minden más adatot feketíts be) Semmi köze hozzá hogy meddig és hol dolgozol. Egy bérbeadónak csak az kell hogy biztosítva legyen a lakbér.

A hátránya a kötött idejű munkaszerződésnek, hogy minden felmondás, és egyéb nélkül a szerződés lejártakor elküldhetnek! Nos, hogy ezt ne tegyék meg, legtöbbször a dolgozó lehagyja a tökét is a sok munkától, (mint a próbaidőben), hogy hosszabbitsanak neki! Gyakorlatilag mindig kussolnod kell, mert nincs semmi a kezedben, csak az 1 éves szerződés! Sőt rosszabb esetben zsarolható is vagy! Ha meg tudod csinálni, akkor tedd agad nélkülözhetetlenné!
;)

UI: én a munkahelyemen igyekszem mindig jobb lenni, mint a többi! Nem többet dolgozom, hanem (szabadidőben) is képzem magam! Vagy egy másik pl., ha kapunk olyan Word.doc-ot, ami pl. jelszóval védett.... s nem lehet nyomtatni,--- hozzám jönnek.... Vagy sokszor van olyan *.pdf (acrobat) anyag, amit szintén nem lehet nyomtatni vagy változtatni,..... hozzám jönnek. Vagy, hogy valami (majdnem) legálisat is írjak, (itt hosszú elnyomott kuncogás) én itthon mindig 1 - 2 verzióval előbbre vagyok mint a munkahelyemen használt programoknál, (pl nem régen vezették be a Photoshop CS5-öt, de nálam már a kiadása után 2 hónappal meg volt) s mivel legtöbbször ismerem "már" az újabbakat ,---- hozzám jönnek! stb, stb, stb. Nos, így lehet nagy szám, lóghatnék is, mégsem vagyok veszélyben!
:lol:

Tedd magad a munkahelyen nélkülözhetetlennek, s legyél mindig mindenkivel szemben segítőkéssz. Akkor is ha valaknek nem bírod a csálé pfáját! Megéri!
:P

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: keeek

Több
12 éve 5 hónapja #20294 Írta: keeek

koszi a tanacsokat, igyekszunk, nekem sajna meg nincs munkam, ez a baratom szerzodese, de ot nem kell felteni, mindig nelkulozhetetlen, mindig segitokesz, es sajnos nagyon is sokat dolgozik.. Nekem azert akkor is fura, mert eddig mindenhol hatarozatlan ideju szerzodese volt, es ez nem is vmi projekt munka, h indokolt lenne, szerintem illett volna mondaniuk. Jo, nem akarnak felmondani egy ev utan, meg ha megis, akkor sem esnenk ketsegbe, csak eppen ezert nem tetszik, mert nem mondtak elore. Lehet valami ceges belso politika is az oka, vagy a valsag, vagy akarmi. Csak szerintem korrektebb ezeket nem utolag megtudni.

lakasszovetkezet: az origo-n a hataratkeloben volt egy cikk a nemetorszagi lakasberlesrol, es ott irta egy hozzaszolo az alabbiakat:
Mi azonban az egyik WBG-nél (Wohnungsbaugesellschaft, magyarul kb.: lakásszövetkezet) bérlünk lakást, ennek nagy előnye, hogy sem províziót, sem kauciót nem kellett fizetnünk. Helyette egy alacsonyank mondható egyszeri 50 EUR- regisztációs díjat kellett lerónunk, valamint a lakás méretétől függő értékű (82 nm-es lakásra 930 EUR értékű) tulajdonrészt kellett vennünk, ami után évente osztalékot kapunk és ha elköltözünk ezt az összeget visszakapjuk.

Ennek probaltam utanajarni.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20315 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

keeek írta: 1 / koszi a tanacsokat, igyekszunk, nekem sajna meg nincs munkam, ez a baratom szerzodese, de ot nem kell felteni, mindig nelkulozhetetlen, mindig segitokesz, es sajnos nagyon is sokat dolgozik..

2 / Mi azonban az egyik WBG-nél (Wohnungsbaugesellschaft, magyarul kb.: lakásszövetkezet) bérlünk lakást, ennek nagy előnye, hogy sem províziót, sem kauciót nem kellett fizetnünk. Helyette egy alacsonyank mondható egyszeri 50 EUR- regisztációs díjat kellett lerónunk, valamint a lakás méretétől függő értékű (82 nm-es lakásra 930 EUR értékű) tulajdonrészt kellett vennünk, ami után évente osztalékot kapunk és ha elköltözünk ezt az összeget visszakapjuk. Ennek probaltam utanajarni.

1 / Ügyelj arra, hogy ha nem vagytok hazasok, nem lesz itt betegbiztositásod s ezt magadnak kell külön fizetned. (Vészhelyzetben elég a magyar "turista" is, de már kezeléseknél haza kell menned vagy fizetsz itt mint a köles. (Házasoknál a házastárs jogán elég egy munkaválaló)
(Az éves szerzödés pontosan benne van a papirokban. Nem értem, hogy miért kellene erre külön felhivni a figyelmet. El kell olvasni az aláirás elött!)

2 / Fura ez az osztalékos ügy. Nem ismerem! Mire kapod az oszalékot? Fizetsz tehét 930 euront (ez a "tulajdonrész"?) és ez kamatozik? Mire vagy akkor tulaj igy? (A regisztrációs 50€ az bukta.) Kauciónál semmit nem vesztesz (50-et sem) , és kamattal együtt visszakapod!
Miért van nekem olyan érzésem, hogy ezt nem értem?

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20325 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Decotext, szerintem igazad van, az 50 eurot buktak, a többi meg hasonlo mint a kaucio, arra is kapunk kamatot a vegen.