Albérlet, lakhatás
- oktober
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Elöször is köszönöm a válaszod.
4-5 oldallal előbb valakinek ajánlottál / ki kellett volna írnom / átmeneti vagy nagyon olcsó lakást?!
a lakásbérléshez kéri a tulajdonos a munkahely címét?vagy a munkahely kéri a lakcím kártyát?
München mellett ajánlottak nekünk munkát.
Üdv: Anikó
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tudtommal a bérbeadó, esetleg egy kereseti kimutatást kér és hogy legyen egy számlád az utaláshoz. A munkahelynek semmi köze ahoz, hogy hol laksz, de nekik is kell egy számlaszám ahova küldik a lét és egy levelezési cim az kellhet. (Postafiók is elég.) Lakcimkártyáról itt még nem hallottam. Nekem semilyen papiromban nincs benne a német cimem. (Német jogsi, magyar régi útlevél, TKK kártya, stb.) Nekem a tanácson (Radhaus) adtak egy A4-es pöcsétes lapot, amin a bejelentkezési adataim vannak. Ahol nincs munka/munkahely ott van olcsóbb kéró......oktober írta: Kedves Éva!Elöször is köszönöm a válaszod.
4-5 oldallal előbb valakinek ajánlottál / ki kellett volna írnom / átmeneti vagy nagyon olcsó lakást?!
a lakásbérléshez kéri a tulajdonos a munkahely címét?vagy a munkahely kéri a lakcím kártyát?
München mellett ajánlottak nekünk munkát.Üdv: Anikó
DCT
- Eva10
- Látogató
Ird ki, ugye nem gondolod, hogy majd en fogom visszaolvasni, mit irtam? Ird ki, ha akarod, es utana kerdezz, ha tudok, valaszolok.
szia:
Eva
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Elöször is a tulajdonos biztosan nem jelent be , de valszeg csak rosszul fogalmaztál. Ha jól sejtem azt szeretnéd tudni, a tuljadonos hozzájárul-e, hogy bejelentkezz. Véleményem szerint semmi esetre sem tagadhatja-tagadja meg, ha bérelsz tőle lekást, de még sosem kértek eddigi tapasztalatom szerint ilyen nyilatkozatot. Deggendorfban megkérdezték, van-e szerződés nálam, de mikor azt mondtam nincs nálam, nem foglalkoztak vele. Itt, ahol most lakom, pedig már jó pár ismerősnek segítettem bejelentkezni, sosem kértek semmit.oktober írta: Szia EVA 10 !
Amit írtál az oldalon ott bejelent a tulajdonos?
vagy azok milyen lakások?
München környékén vannak ilyen lakások?
Mennyibe kerülnek?
Ne haragudj ennyi kérdést teszek fel.
De azt mondták a páromnak előbb bejelentett lakás kell ,lakcím kártyával és csak utána vesznek fel a munkahelyre?
Ez igaz?
köszönöm válaszod : Anikó
Bejelentkezés azért kell a munkavégzéshez, mert a Finanzamt (adóhivatal) csak akkor tud adókártyát adni, ha már bekerültél a nyilvántartásba, ez kb 2-3 hét a bejelentkezéstől számítva.
Tehát nem a munkahely követeli meg a bejelentett lakcímet, nekik egy posta cím elég, hanem az adókártyához kell, ami nélkül legálisan nem vállalhatsz munkát.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- dedinad
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Röviden leírom a történetet. Párom már kint dolgozik. A cég "főhadiszállása" Bad Cambergben van, de ott ritkán vannak, mert általában máshol dolgoznak. Most jutottunk el odáig, hogy én is szeretnék kimenni. Júliusban. Addig még tanulom a nyelvet. De, felmerült, hogy hova is lenne jó költözni. Limburg és környékét néztük ki, nekem amúgy kifejezetten Bad Camberg is tetszik. Tegnap azonban egy kollegája felvetette, hogy miért nem megyünk Frankfurthoz közelebb, ott talán jobban találnék majd én is munkát. Hát igen, lehet....de ott az albérletek is sokkal drágábbak. Meg nem is szeretnék nagyon a nyüzsgő nagyvárosban lenni, főleg, hogy néhány hónap múlva a 13 éves fiamat is szeretnénk vinni. (egyenlőre ő még marad, mert most kezdett német nyelvtanfolyamra járni, és annak jan-ban lesz vége). Limburgban vagy környékén fogok vajon munkát találni?
Másik kérdésem az lenne, hogy ha szeretnénk kivenni az albérletet, akkor kérnek bankszámlakivonatot? Mert nekünk a magyar raiffeisennél van a számlánk. Igaz eurós, meg fel is van tüntetve, hogy ami érkezik rá, az munkabér átutalás (németül van feltüntetve), de mégsem német számla. Munkáltatói igazolást az tudunk bemutatni. Német cégnél dolgozik amúgy a párom.
- Eva10
- Látogató
Az alberlethez nem tudok hozzaszolni, de ha a parod nemet cegnel dolgozik, vajon miert nincs bankszamlaja nemet banknal? Es hogyan vagytok meg EC kartya nelkül, mert itt azzal altalanosan lehet fizetni. Vagy mindent kp.re vesztek?
szia:
Eva