Albérlet, lakhatás
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
12 éve 5 hónapja #20256
Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Üdv Ági,
1.A helyi Rathausban Wohnanmeldung-lakcímbejelentés.Ha lehet a Mietvertragot vigyétek magatokkal.
2.Óraleolvasás a tulajjal,+melyik szolgáltatónál van. Normál esetben helyi Stadtwerke,ahol egy
Antrag auf Strom/Gasversorgung nyomtatványt kitölteni. Óraállások(Zählerstände eingeben),és ZählerNr.(Óra száma).Dátum,aláírás.Mint otthon,annyi különbség,itt 10 perc az egész,egy helyen,otthon ez 2 nap szabi,sorbanállással + ezen megadni a Kontonummert és BLZ-t.Innentől gördülékenyen megy,úgy gondolom az első 12 hónapban az előző bérlőhöz viszonyítva fizettek,majd köv.évfordulónál elszámolás.Érdemes érdeklődni,milyen volt a szokása,hányan voltak.(Mi egy WG után költöztünk be,12 hónapig azok alapján fizettünk,majd a visszakapott pénzből( azonnal és utánnajárás nélkül!!!) elmentünk nyaralni )
3,Lakcímbejelentő A4-es zászlóval:) a Steueramthoz,és a munkaviszonyotokhoz megfelelő adószámot kikérni.( Lohnsteuernummer oder Gewerbesteuernummer)
Üdv.
1.A helyi Rathausban Wohnanmeldung-lakcímbejelentés.Ha lehet a Mietvertragot vigyétek magatokkal.
2.Óraleolvasás a tulajjal,+melyik szolgáltatónál van. Normál esetben helyi Stadtwerke,ahol egy
Antrag auf Strom/Gasversorgung nyomtatványt kitölteni. Óraállások(Zählerstände eingeben),és ZählerNr.(Óra száma).Dátum,aláírás.Mint otthon,annyi különbség,itt 10 perc az egész,egy helyen,otthon ez 2 nap szabi,sorbanállással + ezen megadni a Kontonummert és BLZ-t.Innentől gördülékenyen megy,úgy gondolom az első 12 hónapban az előző bérlőhöz viszonyítva fizettek,majd köv.évfordulónál elszámolás.Érdemes érdeklődni,milyen volt a szokása,hányan voltak.(Mi egy WG után költöztünk be,12 hónapig azok alapján fizettünk,majd a visszakapott pénzből( azonnal és utánnajárás nélkül!!!) elmentünk nyaralni )
3,Lakcímbejelentő A4-es zászlóval:) a Steueramthoz,és a munkaviszonyotokhoz megfelelő adószámot kikérni.( Lohnsteuernummer oder Gewerbesteuernummer)
Üdv.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: angivolt
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- barbyka0813
- Látogató
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20260
Írta: barbyka0813
barbyka0813 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Sziasztok! Valaki esetleg tudna segíteni? albérletet keresek, 1 szobásat, München környékén, Aying, Großhelfendor.... ha linkelnétek oldalt meg köszönném!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 5 hónapja #20261
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Irattkozz fel a
müncheni albérletek
hírlevélre vagy ajánlom még az
ImmobilienScout24
oldalt.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- amony
- Látogató
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20267
Írta: amony
amony válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Sziasztok!
3honapja vagyok a parommal Munchenben.szeretnek viszonylag olcso kiado lakast keresni. A berbeadonak mennyire fontos a nemet nyelvtudas? valaszotokat elore is koszonom.orulok hogy ratalaltam erre az oldalra.
Udv mindenkinek!
3honapja vagyok a parommal Munchenben.szeretnek viszonylag olcso kiado lakast keresni. A berbeadonak mennyire fontos a nemet nyelvtudas? valaszotokat elore is koszonom.orulok hogy ratalaltam erre az oldalra.
Udv mindenkinek!
- Eva10
- Látogató
12 éve 5 hónapja #20269
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia!
Szerintem pont annyira, hogy megertsetek egymast.
szia:
Eva
Szerintem pont annyira, hogy megertsetek egymast.
szia:
Eva
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 160
12 éve 5 hónapja #20272
Írta: Szilvi
Szia,
a bérbeadónak nem fontos a Te nyelvtudásod, azonban a szerződés nyelve német, így Neked fontos, hogy azt megértsd.
Javaslom, tanuld a nyelvet ezerrel, és olyan személlyel menj lakást nézni, aki jól beszél németül, és akire támaszkodhatsz a szerződéskötésnél ( a Te érdekeidet nézi), illetve addig, amíg nem tudsz németül.
( A magam részéről azonban azt gondolom, ha kiadnám a lakásomat itt Mo-on, bizony olyannak adnám ki, aki beszél legalább kommunikációs szinten magyarul.)
Szilvi válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
amony írta: Sziasztok!
Udv mindenkinek!
Szia,
a bérbeadónak nem fontos a Te nyelvtudásod, azonban a szerződés nyelve német, így Neked fontos, hogy azt megértsd.
Javaslom, tanuld a nyelvet ezerrel, és olyan személlyel menj lakást nézni, aki jól beszél németül, és akire támaszkodhatsz a szerződéskötésnél ( a Te érdekeidet nézi), illetve addig, amíg nem tudsz németül.
( A magam részéről azonban azt gondolom, ha kiadnám a lakásomat itt Mo-on, bizony olyannak adnám ki, aki beszél legalább kommunikációs szinten magyarul.)