Albérlet, lakhatás
- niicole_92
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Értem, hogy 2-3 havi kaukciót kell fizetni és a havi lakbért.
De miért kell az ügynökségnek fizetni és mi lesz a pénzzel ha elköltözünk abból a lakásból?
Amit a tulajnak fizetek azt a végén visszakapom, és a provision?
Hogy kell értenem a 2,38% + Áfa fizetést az ügynökségnek?
Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, tényleg kell legalább 3000 Euro csak a lakáshoz!
Ja, felhívtam egy számot, itthonról nem igazán lehet bérelni. Kell munkaszerződés, teljesen jogosan, de kíváncsi voltam..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Niicole! Szerintem a kérdést rosszúl tetted fel! Itt senki nem tudja neked megmondani hogy Böblingen és környéke jó e vagy sem! Az a jó lakás, ahol a munkahelyed közel van! ITT < találsz egy csomó lakást. A betett linknél csak rá kell kattintanod, hogy hány szobás legyen. Baloldalon. (1 Zimme Wohnung). Sok úgy nevezett "Provision frei" kéró is van, ami azt jelenti, hogy a közvetítésért nem kell fizetned. Sajnos a kaució azonban szinte mindenhol szükséges, de ez nem elveszett pénz, csak letétben van, Alkalom mindíg van a kiköltözéshez, csak ma már gondosan meg kell tervezni a dologot! (Kis előtakarékosság, hogy legyen tartalék, nyelvtudás, jó és keresett szakma, s nagyon fontos, hogy legyen is munkahely, s ne akkor keress ha már kint vagy!)niicole_92 írta: Valamit muszáj lesz kezdenem. csak attól félek, hogy több alkalmam már nem lesz kiköltözni csak ez az egy és abba belehalnék, mert régi álmom Németország van egy kis város mellette, Böblingen..talán még ott kellene néznem valami szállást. Vagy az nem jó?
Info:
Németországban 3 millió mukanélküli van, ebből több mint
a fele képzetlen de legalább folyékonyan beszélik a nyelevet!
DCT
- Pflegerin
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 35
http://www.quoka.de/vermietung-wohnungen/vermietung-2-zimmer-wohnungen/boeblingen/cat_21_2103_2090_ct_122763.html
- mmo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
üdvözlök minden régi és új topiklakót, segítséget szeretnék kérni németországi lakásbérlet kapcsán.
Megnéztünk többet, kiválasztottuk, szerződést előkészítettük, de egy pontot nem értünk, s ezzel kapcsolatban nem sikerült érdemi segítséget kapnunka tulajtól sem, hátha valaki itt ismeri
Szükségünk van egy "Freilassung austrag"-ra, ami a kaució bankszámlán történő elhelyezésének ?adójával? kapcsolatos, ennyit sikerült megértenünk, de többet még nem. (Tehát nem a guthaben, az OK). Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Mire való ez és miért kell? Honnan lehet beszerezni (gondolom Bank, csak szeretném megérteni mire fel )
előre is köszi a segítséget,
Laci
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Valamit félreértettél! A Freilassungaustrag illetve Freilassungeintrag esetleg Freilassungantrag a büntetésvégrehajtásban van! Szerintem amire Te gondoltál az valószínű, hogy "Freistellungsauftrag von Kapitalvermögen". Ez a kamat adó alól bizonyos összegig felmentést ad ha kérvényezed! Egyedülállónál 801€, házasok esetében 1602€. Ez tehát a KAMAT utáni adómentesség. Gondolhatod, hogy mekkora összeg az ami ennyit kamatozik! Az általad leírt fogalom még a neten sem ismert (wikipedia, google)mmo írta: Sziasztok,üdvözlök minden régi és új topiklakót, segítséget szeretnék kérni németországi lakásbérlet kapcsán.Megnéztünk többet, kiválasztottuk, szerződést előkészítettük, de egy pontot nem értünk, s ezzel kapcsolatban nem sikerült érdemi segítséget kapnunka tulajtól sem, hátha valaki itt ismeri :)Szükségünk van egy "Freilassung austrag"-ra, ami a kaució bankszámlán történő elhelyezésének ?adójával? kapcsolatos, ennyit sikerült megértenünk, de többet még nem. (Tehát nem a guthaben, az OK). Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Mire való ez és miért kell? Honnan lehet beszerezni (gondolom Bank, csak szeretném megérteni mire fel )előre is köszi a segítséget,Laci
Ennek nézz utána, mert a német koleganőm sem tudja mi az....
DCT