Lakás, megélhetés kezdetekkor
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ghosty írta: Addig max gépeket rakok össze, esetleg ismerők között ha valami gond van, akkor megoldom nekik, de tisztában vagyok vele..quote]
Bocs` ez igy nem szakma! 20 éve magam rakom össze a gépeimet, kivéve a nejem laptopját! Az itthoni hálozatot is magam....buzerálom, s a cégnél gyakran kisegitek az Adminnak (autodidakta jogsival), de ezzel valóban nem lehet evezni! Sokszor hallottam már, hogy Mo.-on "informatikai tanfolyamok" mennek, nem is olcsón, aztán adják a papirokat a windoofról és az MS-office-röl! Hát bizony ennek semmi köze az "informatikához", ezek csak felhasználói gyorstalpalók. (Anwender)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ghosty
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
Amúgy itthon 30 fős cégnek viszem a felügyeletét, Windows szerver 2003 alatt, és persze van hozzá MySQL meg egyéb finomságok!
A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nos, ha itt akarsz egy ilyen tanfolyamot elvégezni, akkor hozzál valamilyen jobb nyomtatót is, mert kellhet, hogy a pincében, elég euront nyomtass... Nem olcsó mulatság, s bizony a cégek kevésbbé hajlandók elküldeni ilyenre, saját költsékükre ha éppen új kolega vagy!!Ghosty írta: A szakmámat leírtam, egy szó se esett róla hogy a rendszergazdai tapasztalatomat annak tartom, viszont ha jól megy már a német, akkor elvégzek egy iskolát az tuti, mert 50-60 évesen már nem fogom bírni az építőipart, ha félreérthető volt akkor most már remélem így világosabb! köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!!
Mindenesetre, IT munkahelyek között vélogathatsz! Én is minimum kettőt tudnék ajánlani, de sajnos ide is végzettséggel keresenk munkavégzőt... és bizony a német az jól kell, hogy menjen, az angol meg szakmai szinten!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Annyit hozzatennek meg a tortenethez, hogy a helpdesk/IT support allasok azok amiket a nagy multik legeloszor outsource-olnak ki a rendszerbol. Azaz valamilyen tavoli olcso orszagbol remote-ban megy a gepek, rendszerek felugyelete. Vannak helyiek is, mert neha ki kell menni az ugyfelhez, printerhez stb., de ezek az emberek is tipikusan egy alvallalkozo cegben dolgoznak, nem alkalmazottak. A telefonos helpdesk megoldasok egyik "kozpontja", mino veletlen, de Magyarorszag is. Pl. IT services Debrecenben akik a teljes Deutsche Telekom helpdesket csinaljak. Vagy akar a mi cegunk helpdeskesei is Mo.-on vannak, Bp.-rol csinaljak bizonyos nemet/angol/olasz/spanyol reszlegek supportjat. Ezekhez a munkakorokhoz nem szoktak kerni csak egy erettsegit meg hozzaertest Mo.-on. OKJ-s papirok eleg, a lenyeg a tudas-tapasztalat. Es elvaras altalaban az angol-nemet nyelv tudas es a jo kommunikaco! NAgyobb a hangsuly a nyelvtudason es a kommunikacios kepessegen. Nyilvan a rendszerben vannak komolyabb megoldo emberek is (csak nehany), de az alap elvaras inkabb az, hogy kepes legyen az ugyfelekkel veszekedni egesz nap. A rendszerek ugyis standardizaltak es flexibilitast nem engednek. Az IT helpdesk vilaga errol szol a multiknal. Na most a nemeteknel erre a munkakorre nem sok helyi embert vesznek fel a nagy cegek, mert az o supporjuk mar reg vmi low budget orszagban van. Azt, hogy helyi embernek milyen vegzettsegu emberek kellenek, nem tudom, de diplomaval nem sokig rohangal senki nyomtatoban festek patront cserelgetni, hdd cserelni a notebookban vagy epp win7-et upgradelni. Valoszinuleg nem tul nagyok az elvarasok. BAr a 2 nyelv folyekony ismerete mas oldalrol meg eleg nagy elvaras! NA ez a nagy cegek. A kis cegeket meg leirta Decotext, ok nyilvan olyan embert keresnek aki kepes ki is talalni az egesz rendszert es megoldani a varatlan szitukat.DECOTEXT írta:
Nos, ha itt akarsz egy ilyen tanfolyamot elvégezni, akkor hozzál valamilyen jobb nyomtatót is, mert kellhet, hogy a pincében, elég euront nyomtass... Nem olcsó mulatság, s bizony a cégek kevésbbé hajlandók elküldeni ilyenre, saját költsékükre ha éppen új kolega vagy!!Ghosty írta: A szakmámat leírtam, egy szó se esett róla hogy a rendszergazdai tapasztalatomat annak tartom, viszont ha jól megy már a német, akkor elvégzek egy iskolát az tuti, mert 50-60 évesen már nem fogom bírni az építőipart, ha félreérthető volt akkor most már remélem így világosabb! köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!!
Mindenesetre, IT munkahelyek között vélogathatsz! Én is minimum kettőt tudnék ajánlani, de sajnos ide is végzettséggel keresenk munkavégzőt... és bizony a német az jól kell, hogy menjen, az angol meg szakmai szinten!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Szóval mi azért nem vagyunk "olyan kis" cég, mert 750-en vagyunk 6 telephellyel. Igaz, egy VW-hez képest (35.000 dolgozó) piti falka vagyunk, A mi, fö adminunk (Helpdesk-IT) egy aranymüves. DE! Szakositott szerkesztöként kezdett a cégnél teljesen más területen, s csak lassan került ebbe a beosztásba. Elöször csak kisegiett (mert volt hozzá érzéke és ismerete) aztán amikor a volt admin elment a cégtöl, átvette "addig amig nem találnak valakit"..... Aztán nem találtak, s egyre jobban ment neki a dolog.... Most ö a fönök a csoportban, de csak négyen viszik a hat telephelyet. 90% online megy minden. Csak ha hardware csere, vagy gond van, akkor látjuk valamelyiket....mahlzeit írta: NA ez a nagy cegek. A kis cegeket meg leirta Decotext, ok nyilvan olyan embert keresnek aki kepes ki is talalni az egesz rendszert es megoldani a varatlan szitukat.
Egy amolyan szuper autodidakta nem jut be egy ilyen céghez. Az ilyen esetleg belenöhet a feladatba! Senki nem kételekdik abban, hogy sokszor jobb szakemberek vannak a hobby IT barkácsolók között, de elöbb egy cégnel kell valamilyen munka, hogy ezt csinálhassák késöbb! (Maszek én még soha nem hivtam szakembert, s 20 éve magam éptem össze a gépeimet, s mindent magam install', söt olyat is ami nem biztos, hogy "vegytiszta".....!!)
Vagy biztos, hogy nem?
DCT