Lakás, megélhetés kezdetekkor

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #18078 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Ghosty írta: Addig max gépeket rakok össze, esetleg ismerők között ha valami gond van, akkor megoldom nekik, de tisztában vagyok vele..quote]
Bocs` ez igy nem szakma! 20 éve magam rakom össze a gépeimet, kivéve a nejem laptopját! Az itthoni hálozatot is magam....buzerálom, s a cégnél gyakran kisegitek az Adminnak (autodidakta jogsival), de ezzel valóban nem lehet evezni! Sokszor hallottam már, hogy Mo.-on "informatikai tanfolyamok" mennek, nem is olcsón, aztán adják a papirokat a windoofról és az MS-office-röl! Hát bizony ennek semmi köze az "informatikához", ezek csak felhasználói gyorstalpalók. (Anwender)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #18090 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

A szakmámat leírtam, egy szó se esett róla hogy a rendszergazdai tapasztalatomat annak tartom, viszont ha jól megy már a német, akkor elvégzek egy iskolát az tuti, mert 50-60 évesen már nem fogom bírni az építőipart, ha félreérthető volt akkor most már remélem így világosabb! köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
Amúgy itthon 30 fős cégnek viszem a felügyeletét, Windows szerver 2003 alatt, és persze van hozzá MySQL meg egyéb finomságok!

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 7 hónapja #18099 Írta: DECOTEXT

Ghosty írta: A szakmámat leírtam, egy szó se esett róla hogy a rendszergazdai tapasztalatomat annak tartom, viszont ha jól megy már a német, akkor elvégzek egy iskolát az tuti, mert 50-60 évesen már nem fogom bírni az építőipart, ha félreérthető volt akkor most már remélem így világosabb! köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!!

Nos, ha itt akarsz egy ilyen tanfolyamot elvégezni, akkor hozzál valamilyen jobb nyomtatót is, mert kellhet, hogy a pincében, elég euront nyomtass... Nem olcsó mulatság, s bizony a cégek kevésbbé hajlandók elküldeni ilyenre, saját költsékükre ha éppen új kolega vagy!!
Mindenesetre, IT munkahelyek között vélogathatsz! Én is minimum kettőt tudnék ajánlani, de sajnos ide is végzettséggel keresenk munkavégzőt... és bizony a német az jól kell, hogy menjen, az angol meg szakmai szinten!

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #18111 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Bocsanat, h kozbekotyogok, csak megakadt a szemem azon, h nagyon draga a tanulas. Ez csak tanfolyamra vonatkozik, vagy maga az egyetem is fizetos?

Több
12 éve 7 hónapja #18116 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

DECOTEXT írta:

Ghosty írta: A szakmámat leírtam, egy szó se esett róla hogy a rendszergazdai tapasztalatomat annak tartom, viszont ha jól megy már a német, akkor elvégzek egy iskolát az tuti, mert 50-60 évesen már nem fogom bírni az építőipart, ha félreérthető volt akkor most már remélem így világosabb! köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!!

Nos, ha itt akarsz egy ilyen tanfolyamot elvégezni, akkor hozzál valamilyen jobb nyomtatót is, mert kellhet, hogy a pincében, elég euront nyomtass... Nem olcsó mulatság, s bizony a cégek kevésbbé hajlandók elküldeni ilyenre, saját költsékükre ha éppen új kolega vagy!!
Mindenesetre, IT munkahelyek között vélogathatsz! Én is minimum kettőt tudnék ajánlani, de sajnos ide is végzettséggel keresenk munkavégzőt... és bizony a német az jól kell, hogy menjen, az angol meg szakmai szinten!

Annyit hozzatennek meg a tortenethez, hogy a helpdesk/IT support allasok azok amiket a nagy multik legeloszor outsource-olnak ki a rendszerbol. Azaz valamilyen tavoli olcso orszagbol remote-ban megy a gepek, rendszerek felugyelete. Vannak helyiek is, mert neha ki kell menni az ugyfelhez, printerhez stb., de ezek az emberek is tipikusan egy alvallalkozo cegben dolgoznak, nem alkalmazottak. A telefonos helpdesk megoldasok egyik "kozpontja", mino veletlen, de Magyarorszag is.:) Pl. IT services Debrecenben akik a teljes Deutsche Telekom helpdesket csinaljak. Vagy akar a mi cegunk helpdeskesei is Mo.-on vannak, Bp.-rol csinaljak bizonyos nemet/angol/olasz/spanyol reszlegek supportjat. Ezekhez a munkakorokhoz nem szoktak kerni csak egy erettsegit meg hozzaertest Mo.-on. OKJ-s papirok eleg, a lenyeg a tudas-tapasztalat. Es elvaras altalaban az angol-nemet nyelv tudas es a jo kommunikaco! NAgyobb a hangsuly a nyelvtudason es a kommunikacios kepessegen. Nyilvan a rendszerben vannak komolyabb megoldo emberek is (csak nehany), de az alap elvaras inkabb az, hogy kepes legyen az ugyfelekkel veszekedni egesz nap. A rendszerek ugyis standardizaltak es flexibilitast nem engednek. Az IT helpdesk vilaga errol szol a multiknal. Na most a nemeteknel erre a munkakorre nem sok helyi embert vesznek fel a nagy cegek, mert az o supporjuk mar reg vmi low budget orszagban van. Azt, hogy helyi embernek milyen vegzettsegu emberek kellenek, nem tudom, de diplomaval nem sokig rohangal senki nyomtatoban festek patront cserelgetni, hdd cserelni a notebookban vagy epp win7-et upgradelni. Valoszinuleg nem tul nagyok az elvarasok. BAr a 2 nyelv folyekony ismerete mas oldalrol meg eleg nagy elvaras! NA ez a nagy cegek. A kis cegeket meg leirta Decotext, ok nyilvan olyan embert keresnek aki kepes ki is talalni az egesz rendszert es megoldani a varatlan szitukat.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 7 hónapja #18120 Írta: DECOTEXT

mahlzeit írta: NA ez a nagy cegek. A kis cegeket meg leirta Decotext, ok nyilvan olyan embert keresnek aki kepes ki is talalni az egesz rendszert es megoldani a varatlan szitukat.

Szóval mi azért nem vagyunk "olyan kis" cég, mert 750-en vagyunk 6 telephellyel. Igaz, egy VW-hez képest (35.000 dolgozó) piti falka vagyunk, A mi, fö adminunk (Helpdesk-IT) egy aranymüves. DE! Szakositott szerkesztöként kezdett a cégnél teljesen más területen, s csak lassan került ebbe a beosztásba. Elöször csak kisegiett (mert volt hozzá érzéke és ismerete) aztán amikor a volt admin elment a cégtöl, átvette "addig amig nem találnak valakit"..... Aztán nem találtak, s egyre jobban ment neki a dolog.... Most ö a fönök a csoportban, de csak négyen viszik a hat telephelyet. 90% online megy minden. Csak ha hardware csere, vagy gond van, akkor látjuk valamelyiket....
Egy amolyan szuper autodidakta nem jut be egy ilyen céghez. Az ilyen esetleg belenöhet a feladatba! Senki nem kételekdik abban, hogy sokszor jobb szakemberek vannak a hobby IT barkácsolók között, de elöbb egy cégnel kell valamilyen munka, hogy ezt csinálhassák késöbb! (Maszek én még soha nem hivtam szakembert, s 20 éve magam éptem össze a gépeimet, s mindent magam install', söt olyat is ami nem biztos, hogy "vegytiszta".....!!)

Vagy biztos, hogy nem? ;)

DCT