Lakás, megélhetés kezdetekkor
- Ghosty
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
ezért én azt a stratégiát választom, hogy inkább először munkát próbáljunk nekem találni,
és ha megvan, akkor nincs olyan nagy stresssz, hogy most éppen: 750 vagy 800€ az albérlet, mert annyiért találtunk, pont ma megy megnézni a párom estefelé...
Egyébként megélhetés szempontjából, nem drága, nagyjából itthoni árak, ami az élelmiszert illeti.
Köszi a linket is! (leborulós smiley-t tennék ha lenne)
A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ghosty
- Nem elérhető
- Junior Member
DECOTEXT írta:
37 km Münchentől gyakorlatilag az München! Ne feledd el, hogy ott a Starnberger See ami a turizmus miatt igy drága terület! Ilyen vonzáskörben nem fogsz olcsó panziót taláni! 80-100 km feletti távolságra keress vagy messzebb!!Ghosty írta: ....hát Wolfratshausen környékén nem igazán van olyan, ahol ezt olcsóbban ki lehet hozni, mint az albit, vagy csak mi nem találtuk meg! Hol érdemes ilyen olcsó panziókat keresni, mert amit a neten hirdetnek, az horror árban van mind?!
Nem vagyok arról sem meggyőződve, hogy olcsó
bérlakást fogtok találni ugyan ezen oknál fogva!
Úgy fest találtunk 590€ + rezsiért 2,5 szobás lakást Wolfratshausenben, ráadásul proviziomentes, nagyjából akkor 800€ körül, az reális kalkuláció havi költségként?
Láttam 755€ írt összesnek, csak ráhagytam kicsit, hátha még kiderül valami extra költség! Ahogy néztem gázfűtéses....
http://www.immobilienscout24.de/expose/60638129?navigationbarurl=/Suche/S-/Wohnung-Miete/Bayern/Bad-Toelz-Wolfratshausen-Kreis/Wolfratshausen/2,00-3,00/66,00-72,00/EURO-400,00-600,00]http://www.immobilienscout24.de/expose/60638129?navigationbarurl=/Suche/S-/Wohnung-Miete/Bayern/Bad-Toelz-Wolfratshausen-Kreis/Wolfratshausen/2,00-3,00/66,00-72,00/EURO-400,00-600,00
A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ha tudjátok, azonnal béreljétek ki! Kérdés természetesen milyen konforfokozatú! Ha nagyon régi ház, nem mindegy a szigetelése sem, mert télen agyonfütheted..... ha minden rendben, akkor viszont szuper lehetöség! A rezsi az töletek függ. Mennyire fütesz, mennyi az áram, mennyi a viz, s hogyan csinálod a melegvizet fürdéshez. Nálunk sajnos egy 2,8 KW-s átfolyó melegitö van, ami alaposan megdobja az áramfogyasztást a fürdéskor. Nálunk a lakbér kevesebb, de nekünk, a havi általányunk (áram, fütés, közösköltség, szemét,stb. háztömbben) magas, 400 euróra rug, s évvégén rendszerint 2-300 amit kifizetünk pluszban, az elszámolásnál.(Telefon, internet, kábel TV nincs benne) (87 négyzetméter igy havonta 800 euron.)Ghosty írta: Úgy fest találtunk 590€ + rezsiért 2,5 szobás lakást Wolfratshausenben, ráadásul proviziomentes, nagyjából akkor 800€ körül, az reális kalkuláció havi költségként? Láttam 755€ írt összesnek, csak ráhagytam kicsit, hátha még kiderül valami extra költség! Ahogy néztem gázfűtéses....
VISZONT MI NEM VAGYUNK TAKARÉKOSAK!
DCT
- Ghosty
- Nem elérhető
- Junior Member
lefoglalnia! Igazából ha gázos átfolyós víz melegítő van, akkor tudok spórolni, a villanyos az neccesebb, mert a 2 gyerek miatt sok meleg víz kell! A Tv még annyira nem is fontos, viszont netet mindenképpen akarok, mert itthon rendszergazda vagyok/voltam és sok mindent könyebben el lehet intézni a neten, informálódni, munkát keresni, stb...
Már csak nekem kell egy állást szerezni, elvileg az is folyamatban van, és akkor nincs már
olyan nagy izgalom, mert persze nekünk sem volt tartaléknak 5-6000€, viszont itthon kiadtuk a lakást, és abból legalább könyebb lesz fedezni a kinti rezsit az elején!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez tuti ügy!! Milyen képesitésed van ezen a téren? IT területen nincs az a mennyiség amit a munkaröpiac nem tudna felszippantani! Söt válogathatsz is! Persze német és angol az kell, e nélkül nincs esély!Ghosty írta: ....viszont netet mindenképpen akarok, mert itthon rendszergazda vagyok/voltam és sok mindent könyebben el lehet intézni a neten, informálódni, munkát keresni, stb...
DCT
- Ghosty
- Nem elérhető
- Junior Member
de sajnos nem EU kompatibilis a papírom, viszont az eredeti szakmám: Épületburkoló és abban el is merek helyezkedni mert jó 10-11 évet dolgoztam benne!
Aztán, ha a német már profin megy, akkor merek majd informatikázni!
Addig max gépeket rakok össze, esetleg ismerők között ha valami gond van, akkor megoldom nekik, de tisztában vagyok vele, hogy a nyelvtudás az első, amire rá kell gyúrni keményen! Kicsit gondban is vagyok, mert angolos voltam és most keverem keményen néha...