Lakás, megélhetés kezdetekkor

Több
12 éve 9 hónapja #13689 Írta: palagyula
palagyula válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Peteratde! Mit fogsz csinálni, ha az általad közvetitett munkavállalók nem fellenek meg? Mit fogsz csinálni, ha Te beprotezsáltad őket, de 4x meg fog halni a nagynénikéjük, 6x meg operálják a keresztanyjukat, mert honvágyuk van? Mit fogsz csinálni ha esetleg majd hozzád fordulnak, hogy Te vagy az oka mindennek mert a munkahely messze van, a fizetés kicsi, és még dolgozni is kellene....?[/quote]

Szerintem szép dolog a segítségnyújtás és egy újonnan érkezőnek nagyon nagy segítség, ha különböző hivatalokhoz elkísérik őket, vagy legalább is megmutatják, hogy merre "induljanak". Azért mert Te egyszer megégetted magad, sztem nem kellene általánosítani. Nem azt mondom, hogy Te, vagy más kinti emberke kaparja ki másnak a gesztenyét. Az elhelyezkedés az legyen mindenkinek a saját problémája, de hogy hol keressen, mik a szokások, milyen papírokat kell elintézni és hol, na ebben lehet segíteni. Az hogy itt leírtok mindent a forumban az nagyon szép dolog és az is segítség, de ha kint vagy és intézkedni kell (nem felsőfokú német nyelvvizsgával) az egy kicsit más.
Üdv.
Palagyula.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Alex1992

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14591 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Wiesbaden es környeken egy igen kedvezö szallaslehetöseg
14,-- Eurotol / ejszaka:
www.main-home.info

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Több
12 éve 9 hónapja #14617 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

palagyula írta: Peteratde! Mit fogsz csinálni, ha az általad közvetitett munkavállalók nem fellenek meg? Mit fogsz csinálni, ha Te beprotezsáltad őket, de 4x meg fog halni a nagynénikéjük, 6x meg operálják a keresztanyjukat, mert honvágyuk van? Mit fogsz csinálni ha esetleg majd hozzád fordulnak, hogy Te vagy az oka mindennek mert a munkahely messze van, a fizetés kicsi, és még dolgozni is kellene....?

Szerintem szép dolog a segítségnyújtás és egy újonnan érkezőnek nagyon nagy segítség, ha különböző hivatalokhoz elkísérik őket, vagy legalább is megmutatják, hogy merre "induljanak". Azért mert Te egyszer megégetted magad, sztem nem kellene általánosítani. Nem azt mondom, hogy Te, vagy más kinti emberke kaparja ki másnak a gesztenyét. Az elhelyezkedés az legyen mindenkinek a saját problémája, de hogy hol keressen, mik a szokások, milyen papírokat kell elintézni és hol, na ebben lehet segíteni. Az hogy itt leírtok mindent a forumban az nagyon szép dolog és az is segítség, de ha kint vagy és intézkedni kell (nem felsőfokú német nyelvvizsgával) az egy kicsit más.
Üdv.
Palagyula.[/quote]
Ez a segites kerdes szerintem se egyszeru dolog! Egy kikoltozesnel, "kivandorlasnal" a legfontosabb dolog, hogy aki jonni akar, az TENYLEG jonni akarjon es kesz legyen bevallalni a riziko reszet is a koltozesnek. Odaig mindenki eljut gondolati szinten, hogy Nemetorszag jo hely, biztos jol lehet keresni, az XY-nak is milyen jo kint etc.. DE amikor valoban meg kell lepni a kikoltozest, akkor azert a dontesert felelosseget kell vallalni! Ha az illeto meg a "hezitalas" fazisaban van es nemi "segitessel" mi atlokjuk ezen a ponton, akkor konnyen elofordul, hogy kesobb mi leszunk a hibasak, mert "rabeszeltuk" oket.
Ez lehet nem ertheto elsore, de mindenki maskepp eli meg a beilleszkedest, a kulturalis sokkot. Nem lehet tudni, hogy mi lesz a reakcio kesobb.

Több
12 éve 9 hónapja #14647 Írta: Looysee
Looysee válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Kedves Fórumozók!
Én annak a fiatalembernek a felesége, és annak a családnak a tagja vagyok, akit Peteratde többször emlegetett.
Január 6-án érkeztünk meg Németországba az ő segítségével.
Amikor felvettük vele a kapcsolatot - egy lakáshirdetésre jelentkeztünk, ami utólag kiderült, hogy rosszul jelent meg a fórumon, mert csak albérlő társat keresett - sokat beszélgettünk és elmondtuk neki, hogy szeretnénk kiköltözni Németországba. Ő felajánlotta a segítségét, amin mi is meglepődtünk először, de elfogadtuk. Nagyon jól esett, hogy még vannak segítőkész emberek, de biztos, hogy volt bennünk egy kis kételkedés is.
Aztán tulajdonképpen minden úgy történt, ahogy ő leírta a fórumon. ( néhány oldalt olvastam vissza.) Nem azért írok, hogy védelmembe vegyem, majd megvédi ő magát. Azért írok, mert bár nincs még sok tapasztalatom, de nagyon szívesen segítek információval bárkinek, amiben tudok. Az indulásról és a kezdeti nehézségekről. Az itteni életről.
A férjemnek is tudott munkában segíteni és biztos vagyok abban, hogy nem fog csalódni benne. Vannak még tisztességesen dolgozó emberek is.
Biztos, hogy vannak olyan esetek mint amiről Decotext írt, de szomorú lenne ha ez volna az általános.
Egyébként a férjem mielőtt Németországba jöttünk volna Hollandiában dolgozott 10 hónapig. Ő is segített valakinek kimenni és álláshoz jutni, aki aztán 2 nap után se szó, se beszéd otthagyott mindent. De nem gondolnám, hogy a férjem a következő esetben nem segítene.
Most is vannak már ismerőseink akik kérdezgetnek, mert jönnének ők is ki. Ha szükségük lesz rá, segíteni fogunk.
Szerintem nagyon nagy dolog a mai világban, hogy vannak még emberek akik szívesen segítenek másoknak. Sajnos ránk magyarokra ennek pont az ellenkezője igaz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne, HorvathAndrea, Alex1992, csikare, Micuska26, Othellosadri

Több
12 éve 9 hónapja #14653 Írta: MyWay
MyWay válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Looysee írta: Kedves Fórumozók!

Biztos, hogy vannak olyan esetek mint amiről Decotext írt, de szomorú lenne ha ez volna az általános.

Én úgy szoktam csinálni, hogy amit Dedokeksz ír el sem olvasom, rögtön ugrok a következő posztra, megspórolok magamnak egy kis időt. B)

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14655 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

MyWay írta: Én úgy szoktam csinálni, hogy amit Dedokeksz ír el sem olvasom, rögtön ugrok a következő posztra, megspórolok magamnak egy kis időt. B)

Nagyon helytelenül teszed mert kizárólag az egyik oldal véleményére vagy akkor kiváncsi.Ebben az adott esetben pl. a 6 hónapja ott élő és (jókora) szerencsével valakinek munkában segíteni tudó hozzászólása, "tapasztalata" kizárólag az irányadó neked. Gratula!
Ha visszaolvasol vagy bizonyos ideje követed a fórumot akkor láthatod, hogy akinek a szavait falod, néhány hónapja még a mellkasát döngette, hogy fél lábbal, alapfokú némettel, szakma nélkül max 3 hét alatt talál bárki helfer munkát de bizony a valóság az, hogy biztos megkönnyebbült amikor betudta tolni Looysee férjét a céghez ahol melózik különben attól függően, hogy milyen tartalékokkal érkeztek Looysee-ék hamarosan elkezdődött volna egy teljesen más fokozata kapcsolatuknak ami nem ilyen lenne, hogy teljesen értelmetlenül megvédi Looysee őt a fórumon hanem gyanítom annak gyökeres ellentéte.
Még valami! Mégegyszer elírod "véletlenül" valakinek a felhasználó nevét, akkor írtad el utoljára! Remélem érthető voltam. ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33, kisne