Lakás, megélhetés kezdetekkor

Több
12 éve 9 hónapja #12989 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

peteratde írta: De arra nem szabad számítani, hogy eleinte itt több pénzetek lesz, amit szabadon elkölthettek.

Szerintem a csalódottan hazatántorgók mind azt hitték, hogy kimennek aztán másnaptól Kánaán...
Én, illetve Mi ha megyünk 2-3 szűk esztendőre fel vagyunk készülve minden tekintetben.

De legalább van hosszútávú perspektíva, ami itthon már egy hétre előre sincs :angry:

Irigyellek a szauna meg az uszoda miatt :P

üdv. kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #12995 Írta: Nita
Nita válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Köszönöm Peteratde, kb két hét múlva mennék,ha sikerül a gyerekeket rábízni valakire akkor a férjemmel együtt.Kint kiderülhet,hogy melyikőnk jön haza a gyerekekért.Jó lenne olyan környezetben nevelni a gyerekeket.Az elszántságom megvan,de egy-két tanács mindíg jól jön.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #12996 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

thomas71 írta: Tisztelt Peteratde! Látom (illetve olvasom) Te valóban segítőkész vagy és nem a különbségeket akarod felnagyítani.

Kedves Tomi! Nagyon sajnálom, hogy csak ennyi jutott el hozzád! Nekem annyira mindegy, hogy mit hiszel vagy, hogy mik a terveid! Én mindig ragaszkodom a tényekhez, s sajnálom, hogy negativan fogadod az igazságot és inkább tetszetös, és igértes szubjektiv véleménykenek adsz hitelt! Induljatok el, gyertek ki, s majd meglátjátok, hogy mi mennyi és a tartalékotok meddig elég!
Egyébként nem vagy egyedül azzal, hogy inkább azt hiszed el amit
hallani akarsz és a valós és konstruktiv beirásokat elutasitod!

DCT

Több
12 éve 9 hónapja #13016 Írta: Geree
Geree válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Üdv Nektek Fórumozók!

Szeretném némi információt kérni tőletek!
Úgy fest , pár hónapon belül Németországban lesz munkalehetőségem. Buszt vezetek egy cégnél Erlangenben. A kollegám hónap végén utazik ki és ír alá szerződést, márciusban kezd. A cég, ahova megy kell még neki sofőr és úgy fest majd, segít munkát szerezni a cégnél. Jelen pillanatban tanulom a német nyelvet ezerel, hogy legkésőbb nyárra ki tudjak én is menni német tudással. A kérdésem annyi lenne: Milyenek a kinti árak? Mennyibe kerül körülbelül egy 1-2 illetve három szobás lakás bérlése. Kaukció szükséges? Gépjármű üzemeltetése drága? Mire számítsak, ha esetleg sikerül megszereznem az állást? Természetesen pénzt vinnék ki magammal. Nem szeretnék olyan heylzetbe kerülni, hogy elfogy a pénzem. Előre is köszönöm a válaszokat!

Tisztelettel: Gergő

Több
12 éve 9 hónapja #13026 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Nita írta: ....Arra gondoltam,hogy 1 fizetés+ családi + lakásfenntartási elég lehet addíg amíg nem tudunk mindketten elhelyezkedni....

Nem akarok én károgni, de ezzel a számítással van egy kis gond. Igaz, hogy jár majd alanyi jogon a családi pótlék meg (bizonyos esetekben) a lakbértámogatás is, de...
Ezekkel ne úgy számolj, hogy megérkeztek és a következö hónapban már mindez a kezetekben van. Mindkét járandóság kifizetéséig kismillió papírt kell bemutatni (sokszor ugyanazt többször) és a tényleges kifizetésig nemritkán 6-9-12 hónap is eltelik! Olvass bele a csp topikba! Szóval pont az elején, amikor a legjobban kellene a pénz, ezekkel nem tudsz számolni. Ìgy kalkulálj, mert minden más csak illúzió.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Nita

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13027 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Üdv Geree,
néhány kérdésedre tudok válaszolni, de ha visszaolvasol a korábbi fórumtémák között, ott is rengeteg hasznos infot találsz.
Lakás: igen, ha jó helyen szeretnél lakni és nem a helyi gettóban a törökökkel-arabokkal,akkor elég drága tud lenni. Arról nem is szólva, hogy iszonyatosan nehéz külföldiként első lakást bérelni, pláne kutyával/gyerekkel. Kaució szükséges, ezt esetleg helyettesítheti egy bankgarancia, korábban írtam/írtunk már erről, keresd vissza.
Ja, és óvakodj a túl szépnek hangzó hirdetésektől, sok a csaló, a lakásmaffia ide is betette a lábát. Ezek általában előre kérnek egy havi bért, mondván, hogy külföldön dolgoznak és ahogy megkapják a pénzt küldik a kulcsot. Hát gondolhatod mikor küldik....
Kaució általában 2-3 havi Kaltmiete (a lakás bérleti díja rezsi nélkül), illetve ehhez jöhet még Provision is, ami az ingatlanos jutaléka, ha irodán keresztül bérelsz. Érdekes és furcsa módon itt nem a lakás kiadója fizet jutalékot hanem a bérlő. Ez elég sok tud lenni, általában 2,38 szorosa egy havi bérleti díjnak. De lehet bérelni Provisionfrei lakást is, csak persze így még jobban be vannak határolva a lehetőségek. Eleve így keress rá a google-ban, kiad egy pár oldalt ahol tudsz városra lebontva nézelődni.

Itteni árak: élelmiszer kb. annyi mint otthon. Néhány dolog drágább (érdekes módon pl. a wc-papír :whistle:, némelyik húsfajta, villanykörte (ezt sem értem miért :laugh: ), pékáru kicsit még drágább mint otthon, de általánosságban ha megnézitek hol és mit vásároltok még olcsóbban is ki lehet jönni. Sok minden sokkal olcsóbban beszerezhető és ha valami le van árazva általában nem azért mert már romlott vagy rossz minőségű. Érdemes a Kaufland-ban, Real-ban vásárolni, de az Aldi, Lidl szintén jó. Ugyanúgy vannak minden héten akciós katalógusok mint otthon, lerakják a házak elé pont mint otthon, érdemes átlapozni őket.

Benzin kb. annyi mint otthon, kocsit venni olcsóbb, fenntartani (biztosítás) viszont sokkal drágább. Itt kb. a havi biztosítás kerül annyiba mint otthon az éves... Szerezz be az otthoni biztosítódtól bónuszigazolást, elvileg itt elfogadják.

Remélem segítettem,
üdv.
Lizy
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Alex1992, Geree