Lakás, megélhetés kezdetekkor

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #16817 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Szia bayer!
En ugy tudom, nincs vedettseged.
A berleti szerzödesekben altalaban 3 honapos a felmondasi idö, ha a honap 3. napjaig atveszi a tulaj a felmondast, illetve te atveszed.
Ha mar hosszu ideje laksz valahol, akkor lehet hosszabb is, de ezek a berleti szerzödesben altalaban rögzitve vannak.
A felmondai idö utolso napjan at kell adnod a lakast a berleti szerzödesben rögzitett allapotban, tisztan.
Ha nem kapsz mast, elmesz panzioba....nem tudok rola, hogy barmi is vedene, ha nem kapsz mast, de nem ertek ehhez.
Azt viszont gondolom, hogy ha esetleg tovabb bennmaradnal, akkor a kesöbbi eselyeid a lakastalalasra meredeken csökkennek.
szia:
Eca

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #16819 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Brigooo írta: Tud valaki abban segíteni, hogy hol van Frankfurtnál a Neu Isenburg Darmstadt kornyeken tomegkozlekedes szempontbol jo helyen normalis aru panzio? A minimum feltetel, hogy szoba sajat furdovel, es kulturalt legyen. Es esetleg havi diju szoba is legyen nem baj ha kozos konyhahasznalattal. Amig nincs lakas jo lenne.... Koszi

Szia,
milyen hosszú időben gondolkodsz? Ha napi díjazással veszed ki, az szinte megfizethetetlen. Nagyon, nagyon olcsó helyen, WC, fürdő a folyosó végén 18 eurótól. Konyháról szó sincs.
Deggendorfban (már nem annyira olcsó hely, de a város szélén) padlás szoba (talán 10 nm, de ferde tetővel), fürdő szoba három szobára egy, itt volt konyha használat (ritka) havi díja 250 euró volt. Napra 25 körül.
Szerintem saját fürdővel nem kapsz napi díjazásút 25-30 alatt. Konyha használat ismereteim szerint panzióban ritka.
Ami esetleg szóba jöhet, ha van a környéken olyan üdülő falu, ahol sok Ferienhaus van, ott szokott olcsóbban lenni Appartman, Ferienwohnung. Itt ahol én lakom, van mindkettő két főig napi 31-35 eurótól, ezekben konyha is van.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #16829 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

bayer írta: Sziasztok, a következő a kérdésem:
a bérleti szerződésünk határozatlan időre szól, fél éve lakunk itt 2 gyerekkel.
A tulaj el akarja adni az egész házat (4 lakással és egy étteremmel)
Van-e bármi védettségünk az új tulajjal szemben, ha ő fel akar mondani?
Mennyi a standard felmondási idő? Mi van, ha addig nem kapunk mást?

Milyen "védelemre" gondoltál? A tulajdonost védi a törvény, mert "sajátszükséglet" áll fenn, ha el akarja adni! A gond itt még külön a cég is (étterem).
Ha a szerződésben foglaltak szerint felmond, akkor ki kell költöznötök! Ha a felmondási dő nincs benne a szerződésben, akkor nézz utána, hogy x ottakási idő alapján mennyi jár(na) a törvény szerint! Ezt akkor követelheted! Rendszerint 3 hónap de fél évnél több nem szokott lenni, s az is kivételes esetben, pl ha valaki mozgásképtelen vagy rokkant!

Nem tudom milyen más védelemre gondoltál? Ez egy magántuljadon nem?
Olyan nincs, hogy "nem kaptok mást"! Az ország tele bérlakásokkal!

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #17657 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Üdv mindenkinek!

Nálunk az a helyzet áll fent, hogy párom kapott egy állást közvetítő cégen keresztül az egészségügyi szférában, egész pontosan Wolfratshausenben ( München alatt van 37km-el ), én maradtam itthon a 2 gyerekkel, másfél hete van kint, mostanra sikerült elintéznie hogy legyen telefonja, bankszámlája, és elkezdett gőzerővel lakást keresni, ami ha jól láttam a mi esetünkben csak 3 szobás lehet! Láttam itt többen írtátok, hogy kezdeti nehézségeket könyebb áthidalni egy panziós megoldással esetleg, hát Wolfratshausen környékén nem igazán van olyan, ahol ezt olcsóbban ki lehet hozni, mint az albit, vagy csak mi nem találtuk meg! Hol érdemes ilyen olcsó panziókat keresni, mert amit a neten hirdetnek, az horror árban van mind?!

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17661 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Ghosty írta: ....hát Wolfratshausen környékén nem igazán van olyan, ahol ezt olcsóbban ki lehet hozni, mint az albit, vagy csak mi nem találtuk meg! Hol érdemes ilyen olcsó panziókat keresni, mert amit a neten hirdetnek, az horror árban van mind?!

37 km Münchentől gyakorlatilag az München! Ne feledd el, hogy ott a Starnberger See ami a turizmus miatt igy drága terület! Ilyen vonzáskörben nem fogsz olcsó panziót taláni! 80-100 km feletti távolságra keress vagy messzebb!!
Nem vagyok arról sem meggyőződve, hogy olcsó
bérlakást fogtok találni ugyan ezen oknál fogva!

(60-70€/nap alatt nagy ritkaság még reggeli nélkül is, de ez
már azért olcsónak mondható!!)
>> LINK A KÖRNYÉKRŐL

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #17664 Írta: Ghosty
Ghosty válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor

Köszi Deco, igen erre rájöttem, hogy a Starnberger miatt drága az ingatlan bérlés,
ezért én azt a stratégiát választom, hogy inkább először munkát próbáljunk nekem találni,
és ha megvan, akkor nincs olyan nagy stresssz, hogy most éppen: 750 vagy 800€ az albérlet, mert annyiért találtunk, pont ma megy megnézni estefelé...
Egyébként megélhetés szempontjából, nem drága, nagyjából itthoni árak, ami az élelmiszert illeti.
Köszi a linket is! ( leborulós smiley-t tennék ha lenne )

A lehetetlen csupán egy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen ,...