Ingyenélők Németországban

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #16412 Írta: DECOTEXT
Ingyenélők Németországban téma létrehozva DECOTEXT által

Kati írta: Az Oroszok nincsenek BENNE AZ EU-ban és háború sincs mégis lakást is kapnak pár hónap itt tartózkodás után nem is dolgoztak és nem is adóztak.

Kedves Kati! Terljesen tévhitben vagy és nem ismered a politikai és gazdasági hátterét a dolognak! Nos, az általad favorizált "'oroszok" unegynevezett "Aussiedler" családok! Ehez tudnod kell, hogy annak idején az orosz cár százezreket csalogatott az orosz birodalomba (németeket) ingyen földdel és letelepedéssel! Mivel akkor Európban is éhinség volt igy sok tizezer német kelt utra, s mentek a cár földjeire! Késöbb V.I. Uljanov (Lenin) , kivégeztette a Romanov családot és bevezette a kommunizmust. A németek kint maradtak, s kényszerből "elvegyültek! Mivel a német törvények alapján aki egyszer német az német marad, így most sokan a leszármozottak közül betelepülnek a BRD-be! Elég ha bebizonyitják, hogy német szármozásuak! Na, ezek a Te oroszaid, akik teljes joggal minden megkapnak, de ez egy külön, speciális eset! Ha te egy német rokont itt felhozol és bebizonyitod, hogy az ükapád pl. valamikor német volt, akkor Te is minden megkapsz!

Egy EU állampolgár sem kap semmit itt azonnal, ha soha semmit nem fizetett be. Min 1 évig kell ITT dolgoznod, legálisan, hogy egyáltalán szóba álljanak veled! Az adott személy kérjen a hazájában támogatást, ha itt sem akar dolgozni! Olyan viszont van, hogy X német pl. Mo.-on él, és kap valamilyen támogatást Németországból, de ha "Béla" vagy "Manci" idejön, nem fog egy fillért sem kapni! Jól is néznénk ki.... Akkor bárki idejöhetne és kaszirrozhatna, mi meg akik ITT dolgozunk több 10 éve, és mindent ITT fizetünk (nem is keveset), csak melózzunk, hogy az éhenkorászoknak legyen mit zabálni? Na ne!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Neonhal3, eszge

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #16413 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ingyenélők Németországban

szilagyisz írta: 1 / Szerintem sajnos elég rosszul látod a dolgot. Sok ezer ember keményen dolgozik éveken keresztül, fizeti az adót a magyar államnak. Ezek után munkanélkülivé válik és a magyar állam hagyja szépen éhen halni, és ha 2 évig működik együtt a munkaügyi hivatallal akkor sem tudják kiközvetíteni sehová. Szóval akkor azt hiszem teljesen jogos az emberek továbblépési szándéka, amellyel elmegy és egy másik országban keres munkát. És ameddig nem talál, addig igenis jár neki a munkanélküli! Olvasd el a hivatalos Eu jogszabályok erre vonatkozó részét, mely pontosan kimondja, hogy valakinek abban az országban jár munkanélküli, ahol lakik és aktívan együttműködik a munkaügyi központtal, nem pedig abban az államban ahol adófizeő volt!


2 / Egyébként pedig örülök, hogy neked van munkád és jól élsz! De ennek a fórumnak arról kéne szólnia, hogy mi külföldi magyarok segítsük egymást, nem pedig arról, hogy minden lehetséges módon leszóljuk azt, aki keményen próbálkozik. Azt gondolom soha nem neveltél fel egyedül 2 gyermeket és nem tudod milyen egyedülálló anyaként munkát keresni. Soha ne felejtsd el, hogy a férfiak munkakeresés szempontjából ilyenkor sokkal jobb helyzetben vannak. Mert ha nem lenne nekem is két gyerekem, akkor én is tudnék napi 10 órát egy építkezésen dolgozni, vagy a nap 24 óürájában munkát keresni. Ja és nem mellesleg ha megnézed a német szociális hálót, akkor ezt a német állam pontosan tudja is. Példának okáért például a nők nyugdíjkiegészítést kapnak a nevelt gyermekek után azon felül ami a jövedelmük és a ledolgozott éveik után kijön.Szilvia

Kedves Szilvia sajnos nagyon félre informáltak!!
1/ Bizony igy van. Jár minden, de abban az országban ahol JÁRULÉKOKAT FIZETETT! Te hiába jössz ide ki, nem fogsz semmit kapni addig, amig nem állsz munkába és legalább 1 évig nem fizetsz járulékokat. Különben csak az otthoni (Mo.) támogatásokra vagy jogosult!

Képzeld el, hogy X Jenő 20 évig dolgozott Mo. s fizetett 20-30% akármit ami mondjuk 50 ezer volt havonta mint járulék, s adó, stb. Ez befolyt a magyar kasszába. Ez az 50 ezer ft, ma 173 euró (felfele kerekitettem!) Ezután kijön ide és kéri a 400 eurós támogatást.... Ki fizesse ezt meg és miből? Pláne hogy a német állam egy fillért sem kap Mo-ról!!
2/ Mi itt mindenkinek segítünk , de nem azoknak akik linkek és csak a hasznot hajtják, s butaságokból egy saját világot szerkesztenek maguknak! Mi is 2 gyereket neveltünk fel és tudtunk 10 órákat dolgozni, úgy hogy nekem nem kell ezt a mesét beadnod! Nem könnyű, de nem lehetetlen! Arról itt meg senki nem tehet hogy, Te egyedül neveled a gyermekediet, mert ez MAGÁNÜGY, s jár hozzá tartásdij is!! Ezért itt a BRD-ben senki nem fog előnyben részesíteni!

Szóval az elképzelésed jó ötlet, de törvénytelen és nem működik! Sajnálatos, hogy sok év után munkanélküli lesz valaki, de támogatásokat csak ott kaphat az illető, ahol a hosszú évek alatt be is fizetett valamit! S ha valaki nem szerez magának (pl ilyen WEB lapon mint ez) megfelelő információt az indulás előtt, akkor bizony nagyon kellemetlen meglepetés érheti.... Egyébként otthon Mo.-on TB van, itt ilyen nincs úgy hogy még a rendszer sem azonos, amit át lehetne ültetni, ha a befizetett értékről most nem akarunk beszélni! Sőt itt a nyugdijas is fizet adót és betegbiztositást. Hogyan akarod akkor a magyar extrém alacsony befizetéseket ide átültetni?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #16414 Írta: rbert
rbert válaszolt a következő témában: Ingyenélők Németországban

Sziasztok,miert mindenki csak a segelyekrol beszel?vagy az miert kapott lakast a masik miert kapott lakast.....stb Biztos hogy nem jogtalanul kaptak.Probaljanak egy paran rajonni hogy munkaert kell harcolni es nem segelyekert mert sajna a nemet allamnak is meg vannak a sajat piocai. ;) amugy igaza van DECOTEXT-nek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 1 hónapja #16418 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Ingyenélők Németországban

Moje Deco!
"támogatásokat csak ott kaphat az illető, ahol a hosszú évek alatt be is fizetett valamit!"
Teljesen igazad van!
Lassan mar tenyleg tele van a hocipöm, hogy olyan Typok reklamalnak itt a Harz IV. miatt akik tulajdonkeppen nem is szandekoznak evekig rendesen dolgozni, hanem leimolni akarnak!!
A problema ott kezdödik, hogy igy lassan sok Behördeben egy kalap ala veszik a magyarokat es el fog terjedni, hogy "ja a magyar, mar megint Abzocken"?
Jelenleg van egy körlevel a hivatalokban, hogy nem jar az EU-s orszagok csaladjaninak ezentul Soz.segely, mert nagyon sokan CSAKIS ERRE UTAZNAK!!
Gusztustalannak tartom es szegyenlem, hogy ilyen lett (sok) magyar. :evil:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #16422 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ingyenélők Németországban

prosperus írta: Lassan mar tenyleg tele van a hocipöm, hogy olyan Typok reklamalnak itt a Harz IV. miatt akik tulajdonkeppen nem is szandekoznak evekig rendesen dolgozni, hanem leimolni akarnak!!A problema ott kezdödik, hogy igy lassan sok Behördeben egy kalap ala veszik a magyarokat es el fog terjedni, hogy "ja a magyar, mar megint Abzocken"?Jelenleg van egy körlevel a hivatalokban, hogy nem jar az EU-s orszagok csaladjaninak ezentul Soz.segely, mert nagyon sokan CSAKIS ERRE UTAZNAK!! Gusztustalannak tartom es szegyenlem, hogy ilyen lett (sok) magyar. :evil:

A nejemmel pontosan ezért távolodtunk el az otthoniaktól. Ugyan ezt tapasztalom itt is sokaktól, akik valós vagy képzelt okok miatt most indulnak neki a világnak és akarnak ide kijönni! Persze érthető, hogy ha valaki jobban akar élni, de engem nagyon kiakasztott még a gondolata is annak, hogy lehetségesnek tartják egyesek, hogy az itteni támogatásokat kapják, anélkül, hogy valaha csak egy centet is berkatak volna a közösbe! (Tiszetelet a kivételnek, mert szerencsére nannak sokan!)

Legtöbbször azt hallom otthon, hogy mi nem megy, miért nem megy, ezt nem lehet, az nem lehet, ez túl nehéz, az túl nehéz, erre nincs pénz, arra nincs pénz, ez nem sikerülhet vagy az nem sikerülhet. Önmagukba szugerálják s gerjesztik a sikertelenséget, miközben azon morfondiroznak, hogy mit hogyan és milyen trükkel lehet megkerülni, lenyúlni, megszerezni, lehetőleg minden ellenszolgáltatás nélkül! Ha valahol nincs munka, nem költöznek el. Ha valahol kicsik a fizetések, nem hajlandók mást tanulni és szakmailag tovább lépni, stb. Mindig mindenre van indok!! S hibás az EU-tól kezdve, az USA-n keresztül a szocialista rendszern át, Talibánig mindenki, csak mi magunk nem......

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eszge

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #16482 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Ingyenélők Németországban

Ugyan nem kapcsolodik kozvetlenul a topic temahoz, de a hozzaszolasokhoz igen. Cikk az elethosszig tarto tanulasrol:) Csak egy statisztika, de erdekes. Magyarorszag sereghajto, de erdekes modon Nemetorszag sincs a topon.
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/olyan...r_balkan.164320.html

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!