Ingyenélők Németországban
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nyalásra én sem gondoltam! Valóban akkor keress másik munkahelyet! Nálunk még egy "körmail" is megy az adott munkatársról, ha 5, 10 vagy más jubileumot ér el! Kapunk értesiétst ha valaki elmegy és arról is ha új kolega lép be! Fizetésemelés (külön) nálunk sincs, prémium néha! Viszont az éves tarifa rendezéskor nagyon is figyelembe veszik a **teljesitmányt!bariba írta: Nem sírni akar a szám, de biztosan rossz helyre születtem és rossz helyen dolgozom, és nem vagyok puncsos, sem hátsó Nyalóka, de az én munkahelyemen még a 20 éves jubileumi jutalom is el szokott felejtődni...nem ám a béremelés, jutalom... .
** Nálunk azonnal látják ha lógsz, pedig garfikus vagyok és sok a szerkesztő, forditó, stb. A dolog úgy müködik, hogy van egy könyvelési rendszer amibe mi az órákat írjuk, (online > intranet) mi, mennyi hova.... stb. X idő van egy munkára és azt is látja a főnök az irodájában, azonnal, hogy ki mennyit és hova irt be! (Órákat) A progamm még a termelékenységet is azonnal mutatja így 1-2 napon belül azonnal észelnek mindent. Nem lehet hetekig lógni. (Nálunk csak 7:13 a hivatalos munkaidő/ nap, de ebből 7 órát termelékenyen dolgozunk!!!) Ahol ezt látják oda nekünk nincs belépési jogunk (a programmon belül értem). Folyamatosan kell 90% alatt lennünk. Ez azt jelenti, hogy ha 100 órám van valamire, ha 90 óra alatt meg van, akkor az jó, mert akkor már keres a cég rajtam. Ha ennél kevesebbet használok fel, akkor az mégjobb. A 100% az a nulla szaldós munka, ami nem hoz semmit csak éppen, hogy fedezi a költségeket!
Ezért aki rendszeresen 70%-80%on van, az több béremelést kap! Az én
átlagom 75%. Semmi nyalás nincs ebben! Egyszerűen teljesitmény!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
bariba.................Nem sírni akar a szám, de biztosan rossz helyre születtem és rossz helyen dolgozom, és nem vagyok puncsos, sem hátsóNyalóka, de az én munkahelyemen még a 20 éves jubileumi jutalom is el szokott felejtődni...nem ám a béremelés, jutalom...
ui.: akartam írni, de mégsem.
A sztahanovista idök elmultak es ha itt elsz akkor ezt vedd figyelembe.
Nem kapsz a pici cicire mar vöröscsillagot azert mert betartottad az 5 eves tervet
Nem kell ahhoz seggnyalonak lenned, hogy megbecsüljenek a munkahelyeden es,
ha mar evek ota ott dolgozol akkor meg is vagy becsülve, mert ha nem igy lenne
mar gondoskodtak volna a valtasodrol. Tedd össze a kezed, hogy evek ota egy
helyen dolgozol
A masik, hogy beremelesek, jubileumok, premiumok kiosztasa az mindig a
munkaltato köre es egyedi joga.
Nalunk a dolgozok 1.800 Eurotol -2.400 Euroig keresnek netto havonta es
ingyen laknak rendezett Ferienwohnungokban, Ferienhazakban.
Ha ez nem kitüntetes, akkor nem tudom, hogy ezt minek lehet nevezni
Termeszetesen akinek ez nem eleg, vagy szar ember, mehet a magyar Boschhoz !!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- bariba
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
prosperus írta:
bariba.................Nem sírni akar a szám, de biztosan rossz helyre születtem és rossz helyen dolgozom, és nem vagyok puncsos, sem hátsóNyalóka, de az én munkahelyemen még a 20 éves jubileumi jutalom is el szokott felejtődni...nem ám a béremelés, jutalom...
ui.: akartam írni, de mégsem.
A sztahanovista idök elmultak es ha itt elsz akkor ezt vedd figyelembe.
Nem kapsz a pici cicire mar vöröscsillagot azert mert betartottad az 5 eves tervet
Nem kell ahhoz seggnyalonak lenned, hogy megbecsüljenek a munkahelyeden es,
ha mar evek ota ott dolgozol akkor meg is vagy becsülve, mert ha nem igy lenne
mar gondoskodtak volna a valtasodrol. Tedd össze a kezed, hogy evek ota egy
helyen dolgozol
A masik, hogy beremelesek, jubileumok, premiumok kiosztasa az mindig a
munkaltato köre es egyedi joga.
Nalunk a dolgozok 1.800 Eurotol -2.400 Euroig keresnek netto havonta es
ingyen laknak rendezett Ferienwohnungokban, Ferienhazakban.
Ha ez nem kitüntetes, akkor nem tudom, hogy ezt minek lehet nevezni
Termeszetesen akinek ez nem eleg, vagy szar ember, mehet a magyar Boschhoz !!
Hehe, szóval akkor Te is és Deco is jó helyen vagytok!
Amit ide most leírtatok, az a 2 évtizedes elmaradásunk...Vajon mikorra hozzuk be??
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Nem akarlak elkeseríteni, de mi akik becsülettel ledolgoztunk 20-25 évet ugyan ott, mi lúzerek vagyunk!
...(Prosperusról nem tudok nyilatkozni, mert ő sosem hangoztatja) de Decórol azonban bizton állíthatom ő nem jó helyen van, hanem velünk gyarló emberekkel szemben ő megteremtette a lehetőséget egy jobb életre! Még véletlenül sem mázlista volt, hanem bölcs! Főleg miután a neje szinte kész tények elé állította: a jössz vagy maradsz, kezdetű nótával!
Ha sűrű olvasója leszel a topicocnak majd láthatod milyen szép jelzőket kapunk !
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
S mivel egy házasság lényege az együttélés így nem is kérdéses, hogy jól tette amit tett! Itt azért kell egy kis korrekció, mert a kijövetelünk előkészítése, már javában közös erővel ment! Engem csak a 70-es évek végén kellett a nejemnek tökön rúgnia, de örülök, hogy ezt tette! A többi viszont kitartó és kemény harc volt, (80-as évek) a nyelvtanulástól, a szakmák elsajátításán keresztül kb. 1995-ig! (1989-ben jöttünk ki, de nekünk is 3-4 évig tartott, míg belejöttünk a"vonyításba" pedig tudtunk jól németül!) A nejemmel 1977 óta vagyunk együtt, s 1978 nyarán összaházasodtunk! Ma már régen egy team vagyunk, s tudjuk még azt is mit gondol a másik..... A lényeg akkor a közös cél kitűzése volt, s ez az volt, hogy a két kölyöknek jó életet biztosítsunk! Ezt sajnos (vagy szerencsére?) Mo.-on nem tudtuk elérni, az elégtelen képzés és a rossz gazdaság miatt!!! Bár csak sok ilyen összetartó család lenne!Heditta írta: Bde Decórol azonban bizton állíthatom ő nem jó helyen van, hanem velünk gyarló emberekkel szemben ő megteremtette a lehetőséget egy jobb életre! Még véletlenül sem mázlista volt, hanem bölcs! Főleg miután a neje szinte kész tények elé állította: a jössz vagy maradsz, kezdetű nótával! Ha sűrű olvasója leszel a topicocnak majd láthatod milyen szép jelzőket kapunk !
Lényegében ez a történetünk!
DCT
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Azért nem részletet másoltam ki, mert ez így egyben adja az igazságot! Igen, nagyon jó lenne ha minden család ilyen összetartó lenne és erősítenék egymást. Ehhez viszont mindig 2 ember kell, egynek sose megy!! Magam részéről évek óta rágtam a fülét a férjemnek, hogy menjünk ki, mert itthon csak egyre rosszabb, de ő hajthatatlan volt. Választhattam, hogy vele maradok a "szarban", vagy elválok és egyedül, vagy valakivel más utat választok. Szerelmes voltam, így maradtam. Nem hibáztatok a döntésemért senkit, ezt én magam választottam. Az élet felajánlott 2 lehetőségetS mivel egy házasság lényege az együttélés így nem is kérdéses, hogy jól tette amit tett! Itt azért kell egy kis korrekció, mert a kijövetelünk előkészítése, már javában közös erővel ment! Engem csak a 70-es évek végén kellett a nejemnek tökön rúgnia, de örülök, hogy ezt tette! A többi viszont kitartó és kemény harc volt, (80-as évek) a nyelvtanulástól, a szakmák elsajátításán keresztül kb. 1995-ig! (1989-ben jöttünk ki, de nekünk is 3-4 évig tartott, míg belejöttünk a"vonyításba" pedig tudtunk jól németül!) A nejemmel 1977 óta vagyunk együtt, s 1978 nyarán összaházasodtunk! Ma már régen egy team vagyunk, s tudjuk még azt is mit gondol a másik..... A lényeg akkor a közös cél kitűzése volt, s ez az volt, hogy a két kölyöknek jó életet biztosítsunk! Ezt sajnos (vagy szerencsére?) Mo.-on nem tudtuk elérni, az elégtelen képzés és a rossz gazdaság miatt!!! Bár csak sok ilyen összetartó család lenne!
1: maradsz azzal akit szeretsz, de nem ott ahol szeretnéd
2: elmész oda ahová szeretnél, de egyedül
Nos, ezekre és hasonlókra gondoltam amikor azt írtam 2 rossz közül kell választanom!
mert az, hogy..3: elmegyek azzal akit szeretek és oda ahová szeretnék ezt sajna nem találtam a pakliban
Mindegy is, jó ez így ahogy van! Ez az én utam, nekem ebből kell tanulni!